Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Yeni başlayanlar için bisiklet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
@dikdik_s
Trek Bisiklet Ortaköy'e zamanında sık sık uğrardım. Bisiklet konusunda her türlü bilgiyi alabileceğiniz, sohbet edebileceğiniz çok düzgün bir esnaftır.
Amortisör konusunda haklısınız, kilitlenebilen ve hatta sertlik derecesi ayarlanabilen modeller mevcut. Dahası, amortisörler artık şehir bisikletlerinde de sıklıkla kullanılıyor. Ama en nihayetinde bisikletin ağırlığını artıran bir unsur. Burada doğru veya yanlış diye bir olay yok. Tamamen tercih meselesi. Ben şahsen, düz maşa şehir bisikletlerini daha rijit, daha dinamik ve sürüşünü daha keyifli buluyorum.

Konforlu sele için Brooks alabileceğiniz en iyi modeldir. Ancak fiyatı yüksek bulursanız, Topeak, Fizik, Velo gibi daha uygun fiyatlı ve başarılı markalar mevcut. Görseldeki Selle markası da iyi bir markadır, sizi üzeceğini sanmıyorum. Ama şansınız varsa, mutlaka deneyerek alın derim. Decathlon mağazalarına da bir uğrayın. Çok uygun fiyata başarılı modeller bulunabiliyor.

Elcik konusunda bir marka/model söyleyemeyeceğim ama dikkat edilmesi gereken, avuç içinde sinirlere baskıyı azaltan anatomik yapılı, kavraması rahat, titreşim önleyici bir model olması.

Benim de İzmir'den bir Urla yapmışlığım vardır. İzmirliler bu konuda daha şanslı. Ama İstanbul için de kendimce bir rota vereyim;

Pazar günü mümkün olduğu kadar erken bir vakitte, Eminönü'nden başlayarak Karaköy, Fındıklı, Beşiktaş, Ortaköy, Bebek, R.Hisarı güzergahını kullanarak İstinye'ye kadar pedallıyoruz. Bu güzergah yaklaşık 25 km. Erken vakit dememdeki maksat, bu sahil şeridi saat 10.00 civarından sonra özellikle R.hisarına kadar aşırı derecede kalabalıklaşıyor. Bu arada evde hazırladığınız sandviçinizi de beğendiğiniz bir yerde yiyerek kahvaltınızı yapabilirsiniz.
İstinye'ye vardıktan sonra, vapur iskelesinden bisikletinizi de yükleyerek deniz yoluyla Beykoz/Çubuklu'ya geçiyoruz. Beykoz'dan başlayarak, Anadolu yakası boğaz şeridinden, Paşabahçe, Kanlıca, Kuleli, Çengelköy, Kuzguncuk hattını kullanarak Üsküdar'a kadar geliyoruz. Bu yol da yaklaşık 25 km.
Üsküdar'dan şehir hatlarına bisikletimizle binerek Eminönü'ne geçiyoruz ve işte sabah başladığımız yerdeyiz. Sona bisikletlerimizi aracımıza yükleyip evin yolunu tutuyoruz. Anadolu yakasında oturanlar bu güzergahı tam tersi uygulayabilir.
Hem çok güzel bir İstanbul turu, hem de totalde minimum 50 km bisiklet sürerek iyi bir kardiyo egzersizi yapmış olduk.
İlk zaman biraz hamlayabilirsiniz ancak, verdiği ruh dinginliğinin tarifi yok. Bisiklet sürmeyi seven herkese tavsiye ederim.
Ayrıca hangi tür bisiklet alınırsa alınsın mutlaka boya ve bacak uzunluğuna uygun büyüklükte kadro seçilmeli..
Bir yol bisikleti sevdalı kullanıcısı olarak , değerli bilgilendirmeler için teşekkürler , çok faydalı bir başlık,
Kişisel deneyimim Koşudan sonra kalbe en fazla güç kazandıran spor dalı , ayrıca diz eklemlerinin sağlamlaşması , diz çevresi kasların güçlenmesi , neredeyse tüm bacak kaslarının çalışması , kalça çevresi bacak , ayak bileği dahil incelmesi hususlarında faydalı olacaktır . Bence bisiklet koşu ile koşu ile bisiklet ile desteklenmelidir .
Bilhassa Bisiklet sporunu sadece eğlence olarak yapan kişiler , sele boyu / sele genişliği , gidon genişliği, kadro boyu , gibi cm değil mm lik hesaplara kulak vermelidir . Aksi halde antrenman eksikliği olanlarda çok ciddi ve kalıcı eklem sakatlıklarına (özellikle diz bölgesi ve çevresi ) davetiye çıkarılmış olur,
Bisiklet sporuna başlatacak arkadaşlar birlikte koşuya başlarsa rahat edeceklerdir .

Bu arada “ iyi bisikletçi yokuşta belli olur “
(09/02/2020, Saat: 02:48)Jaguar Paw Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu arada “ iyi bisikletçi yokuşta belli olur “?
Hocam bir bisiklet görmüştüm. Çok ilgili olmadığım için adını aklımda tutamadım. Elektrikli manuel karışık. Mesela yokuşa geldin, basıyorsun elektriğe geçiyor. Hangi viteste isen o vitesin hızında gidiyorsun. Yokuş bitince istersen manuelden yine devam et. Sanırım 45-60 km falan menzili var. Full eletrik gidersen.

Mertlik bitti derler ya, iyi bisikletçi de teknolojiye kurban gidecek Smile

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(09/02/2020, Saat: 12:10)aliyuksel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam bir bisiklet görmüştüm. Çok ilgili olmadığım için adını aklımda tutamadım. Elektrikli manuel karışık. Mesela yokuşa geldin, basıyorsun elektriğe geçiyor. Hangi viteste isen o vitesin hızında gidiyorsun. Yokuş bitince istersen manuelden yine devam et. Sanırım 45-60 km falan menzili var. Full eletrik gidersen.

Mertlik bitti derler ya, iyi bisikletçi de teknolojiye kurban gidecek Smile

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Haklısınız , çoğu yeni kullanıcı artık elektrikli bisikletlere yöneliyor ama aynı traş hususu gibi kartuşlu alet ile geleneksel alet kadar fark var ikisi arasında Smile
(09/02/2020, Saat: 12:10)aliyuksel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam bir bisiklet görmüştüm. Çok ilgili olmadığım için adını aklımda tutamadım. Elektrikli manuel karışık. Mesela yokuşa geldin, basıyorsun elektriğe geçiyor. Hangi viteste isen o vitesin hızında gidiyorsun. Yokuş bitince istersen manuelden yine devam et. Sanırım 45-60 km falan menzili var. Full eletrik gidersen.

Mertlik bitti derler ya, iyi bisikletçi de teknolojiye kurban gidecek Smile

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Komşum gazelle gibi büyük Avrupa bisikletlerinde de var o seçenek. Benim bildiklerim kendi başına hareket edemiyor.örneğin Sen bir pedal basıyorsun 3 pedallik gücü üstüne ekliyor. 4 pedal güç üretiyorsun. O şekilde
Assisted deniyordu bazı markalarda ona, hani yardımcı guc gibi bildigim. Yokus cıkarken vs. harika. Aynı zamanda tersi calısıp hani kompresyondaki araba gibi yokus inerken vs. sarj ediyor.

5-6 sene once bisikleti altık, zekeriyakoy o zaman hep yokus. İnerken son surat yıldırım gibi iniyorum ama geri cıkamıyorum, taksiyle geliyorum. Hanım bile dalga geciyor, ustune siz hic bisey demeyin.
Dedim boyle olmayacak, bir care bakalım. O zaman elektrikliler bu kadar yaygın degildi. İzmirde bir firma buldum, motorlu bisiklet kiti satıyor. Beyfendiyle kanımız uyustu, diyorum bu harika sistem abi, bunu istanbulda nereden alacaz, valla bayimiz yok orada diyor. İstanbul bura abi nasıl bayin olmaz derken, malıda ucuza alalım dusuncesiyle bir iki tane alsak ne olurdan baslayarak, mevzu bu kardesinizin kamyon sevkle 40 koli mal alıp istanbul bayisi olmasıyla sonuclanmıstır Smile

Bisikletci kardeslerim af buyursun, gulun diye anlattım. Hani akıl sahibi adamın yapacagı is degil ama iste oldu ne diyeyim yalan mı soyleyeyim. Benim atolyede duran bisikletimin hikayesi, gecen sene karburator ayarını bozdum, yedek parca birseyler soyledim ama gidip ugrasamadım aynen boyle duruyor.

49513259772_e617865099_c.jpg
Harika bir konu olmuş .

7-8 yıl olmuştur pedal basmayalı.
Evvelinde binlerce kilometre onlarca şehir dolaştım bisikletimle
Kron Tourer diye yerli bir bisikletim vardı . Alüminyum kadro düz maşa . Sadece selesini değiştirmiştim .
Hep aklımda specialized veya trek tur bisikletine terfi etmek vardı .
Ama o zamanlar kısıtlı bütçemi hep tur organizasyonlarına ayırıp , külüstürle birlikte hakkını vererek gezmiştik .
Sırt çantası ile çıkıp sabahın köründe 100-150 km pedallarıp otelde konaklayarak ertesi sabah tekrar pedallamak . 3-4 gün boyunca , bisiklet ile keşifler yapmak muazzam keyifli tecrübelerdi

Herşey detayı ile yazılmış anlatılmış , ben kendi adıma şehirlerarası asfalt tecrübesi olan eski bir bisikletçi olarak ekleyecek çok bir şey bulamadım.

Bisikletten sonra bana miras kalan kalın baldırlarla ara ara koşuya merak saldım Smile iş temposu vs ile hep bi kilo aldım sonra koştum verdim , bu döngü yollardır devam ediyor
Bir kaç aydır koca göbeği eritmek derdiyle tekrar koşmaya başladım daha bilinçli bir şekilde ama aklım hep bisiklette . Spordan daha fazlası benim için ama maalesef ülkemizde ulaşım aracı olarak göremiyorum , risklerinden ötürü .

@dikdik_s sizin makinada güzelmiş ama daha pratikleri var şuan Smile https://www.hepsiburada.com/salcano-anta...E8QAvD_BwE
Ben yine çare Drogba edasıyla konuya ek yapacağım. Avrupalı bu sistemi 30 yıl önce başlatmış abi. Şu an fotoğraf yükleme imkanım yok link bırakıyorum. https://www.letgo.com/tr-tr/i/hercules-s...a76b05fd64

Bir Pet bardak benzin ile 20 km menzili var. elden gazlı harika bir sistem. Bundan pedal ihtiyacı yok direk kendi götürüyor seni
Her şeyde olduğu gibi burada da tercihler ve ihtiyaçlar söz konusu. Hafta sonu bisikletle bir gezi yapayım diyorsanız, ama tek hane açılı eğimler bile korkulu rüyanız oluyorsa, elektrikli bisiklet elbette tercih edilebilir. Ancak amacınız bisikletle spor yapmak, kardiyo çalışmak ise elektrikli bisiklet bu sporun ruhuna uymaz. Eğimli yollarda önemli olan, yokuşa girmeden gerekli hız ve doğru vitesi bulmaktır. Gerekirse seleden kalkıp pedallamak, olmadı çekip kenara bir müddet dinlenmek. Zaman ilerledikçe yokuşları çok daha rahat çıktığınızı göreceksiniz.

@dikdik_s komşumun ön bar üzerindeki benzin deposu sabah sabah tebessüm ettirdiSmile
Sayfalar: 1 2 3 4