Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tıraşsız Kasım Etkinliği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
@Rigbie komşum, bence harika bir fikir ve duyarlılık örneği. Avrupa’da benzer bir eylem olduğunda BBC Türkçe ve DW’den keyifle (aslında özenerek) izliyoruz genelde. Bizde olunca ise durum direkt değişiyor. Tıraşa dair bir forumda sakal bırakmayı hedeflemek ve başarmak gerçekten çaba gerektirecek ve emek sarf edilecek bir durum. Bu sebeple bence fikrin gerçekten çok güzel.
@ibrahimbayram komşumun yaşadığı şeyleri bende yaşıyorum, sürekli bir kaşıntı geliyor sakallarımı uzatınca. Her ne kadar çevremdekiler belirli bir süre sonra o kaşıntı geçer deselerde maalesef yapamadım, kaşıntıdan kaynaklı da kıl köklerinde sorunlar yaşamaya başlayınca kestikten sonra cildimin nefes aldığını fark ettim. Ama bir arkadaşım var, eşi sakalsız halinin hatırlamıyor ? Bu sebeple ben istesemde bu etkinliğe sadece seyirci olarak katılabileceğim.
tatillerimde 1 hafta 10-15 gün kadar uzatmışlığım var, ama çalışma şartlarından dolayı benim içinde mümkün değil 1 aylık sakal izni, bir komşumun dediği gibi bende de fena halde kaşıntı oluyor, sırf merak ediyorum bir ay kesilmezse ne kadar uzar diye Smile tabii ardı sıra tıraş olmanın vereceği ruh halini de merak ediyorum.

yapabilen komşularımı saygıyla selamlarımSmile

kamu da bu kadar sert ve kalıba sokan zorunlulukları bende sevmiyorum, insan belli bir ölçüde rahat ve serbest olmalı, ama bizim insanımıza da serbestsin desen donla, şortla, parmak arası terlikle gelen kişiler olur (yanlış anlaşılmasın bende saydıklarımı kullanıyorum sadece yerine göre). yani ne desem bilemedim ama ölçülü serbestlik olması gerek .
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 senedir sakal uzun kelle kazıma modunda takılıyorum bu kulaklar neler duydu bir bilseniz Smile sadece gülüp geçtim.. Kaşıntı olayından çok şikayet var kesinlikle her gün sakal şampuanı ile yıkamalısınız ve 2 3 gün de bir sakal yağı veya balsamı kullanmalısınız kolay taranması ve güzel kokması için kolay gibi görünüyor uzaktan bakınca ama gerçekten hiç kolay değil temizlik ve bakımı çok önemli yoksa sağ da solda keçi gibi kaşınabiliriz Smile
(25/10/2019, Saat: 10:52)SedoAgA Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kaşıntı olayından çok şikayet var kesinlikle her gün sakal şampuanı ile yıkamalısınız ve 2 3 gün de bir sakal yağı veya balsamı kullanmalısınız kolay taranması ve güzel kokması için kolay gibi görünüyor uzaktan bakınca ama gerçekten hiç kolay değil temizlik ve bakımı çok önemli yoksa sağ da solda keçi gibi kaşınabiliriz Smile

+1
Düzenli yıkama yaparsanız cildinize batan kılları havalandırıp kaşıntıyı azaltırsınız. Bir süre uzayınca o kaşıntı da kalmayacaktır.
Titiz ve temizliğine önem veren biri için sakal uzatmak tıraş olmaktan daha zor ve uğraştırıcı.
Evet her gün yıkamak belki gün aşırı yıkamak ve taramak durumundasınız, uzun dönemler sakal uzattım 1 yıl kadar hiç makas dahi vurmadım bu süreçte Şampuan, yağ vs. kullanmadım ama hemen her akşam tıraş sabunuyla köpürtüp yıkadım.(Çok keyifli oluyor Smile )
Ön yargılardan vazgeçip 'Sakalı olan pistir, tıraş olan temizdir' algısını da artık bir kenara bırakalım lütfen.
Sakal birakmadan onceki tirasinizi jilet ile olduysaniz ve berber tabiriyle sakallarda serseri ise batik kacinilmaz oluyor. Sakal uzatirken batik hisseddiginizde makine ile 0 yada 3 numara kisaltip tekrar uzatmak gerekiyor. Batik haricindeki diger sorun ise isilik. Sac derinizde cikiyorsa sakalinizdada muhakkak cikar. Konazol sampuan ise yariyor ama etkisini 1-2 ay sonra gosteriyor.
Bu da sakal teçhizatım bu yola baş koymak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilir.. Smile

IMG20191025102810.jpg
Gozum korktu beyler Big Grin hem kel, hem sinekkaydi devam mi etsek
İşim gereği günlük tıraş olmam gerektiği için katılamayacağım. Tam tersi bir durum olsaydı sakallılar kesseydi sakalını daha iyi bir etkinlik olurdu, sonuçta dünyada sakallı erkek modası çok artış gösterdi. @Delidumrul komşum fırça sapı yapıyorsunuz bildiğim kadarı ile, sakallarınızdan fırça yapmak fikrini hiç düşündünüzmü Smile
(25/10/2019, Saat: 17:09)Soner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İşim gereği günlük tıraş olmam gerektiği için katılamayacağım. Tam tersi bir durum olsaydı sakallılar kesseydi sakalını daha iyi bir etkinlik olurdu, sonuçta dünyada sakallı erkek modası çok artış gösterdi. @Delidumrul komşum fırça sapı yapıyorsunuz bildiğim kadarı ile, sakallarınızdan fırça yapmak fikrini hiç düşündünüzmü Smile

Big Grin  Big Grin  Aklıma gelmedi hiç ama pek kullanışlı olmazdı benim sakallar çok batıcı cildi tahriş eder Smile
Etkinliğin boynu bükük kalmasın diyerek şu an için tek başıma etkinliği göğüslüyorum Big Grin
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6