Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tıraşsız Kasım Etkinliği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Bu yaz tatile çıktığımda yaklaşık 12 gün sakalımı kesmedim. Kaşıntıdan yanaklarımda küçük kırmızı noktalar çıkmıştı. (sivilce desen değil isirik desen değil) Hedefim 15 gündü. Sonra 12 ya da 13. günde (R41' e o zamanlar sahip olmadığım için) Yuma ve Derby Usta ile direk dalış yapmıştım. Sonrasında 80 derece limon kolonyasını vurdum. Müthiş bir rahatlama hissi yaşadım. Kırmızı noktalar kesilmeden birkaç saat içinde sönüştü. Maalesef komşum 1 ay sakal kesmemek zorunda kalmamayı umuyorum. Smile
(25/10/2019, Saat: 00:26)Sheeplessness Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ülkenin her yerinde disiplinsizlik kol gezerken tıraş olmak ve takım elbise giymek mi çağ dışı ? 657'deki kılık kıyafet maddeleri olmasaydı da bi karış sakalla ve cüppeyle mi gelseydi işe devlet memurları ? Ben de 657'ye tabiyim ve çok memnunum kurallardan.


Mesele sakalla gelmek değil, mesele senin favorinden, bıyığınının uzunluğuna, üzerine giydiğin süveterin yakasının şekline kadar türlü detaya inip seni şekillendirmesinde. Dudağının üstünde kıl olunca; tamam, altında olunca; kes onu denmesinde. Çağ dışılık burada.

Üst kademede olanlar bunları riayet etmezken alttakilerin zorla uydurulmaya çalışılmasında. Mecliste dahi sakallı vekil olabiliyorken özel görev tanımı olmayıp sakalını kesmese de olacak olana keseceksin denmesinde. Bu da çifte standart.

İster sakallı git ister sakalsız o da senin tercihin olmalı.
İster kulak üstünde favorini bırak ister kulak ortasında. O da senin tercihin olmalı.
Mesele sadece bu..
(25/10/2019, Saat: 00:36)HTTPSEvrywhre Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mesele sakalla gelmek değil, mesele senin favorinden, bıyığınının uzunluğuna, üzerine giydiğin süveterin yakasının şekline kadar türlü detaya inip seni şekillendirmesinde. Dudağının üstünde kıl olunca; tamam, altında olunca; kes onu denmesinde. Çağ dışılık burada.

Üst kademede olanlar bunları riayet etmezken alttakilerin zorla uydurulmaya çalışılmasında. Mecliste dahi sakallı vekil olabiliyorken özel görev tanımı olmayıp sakalını kesmese de olacak olana keseceksin denmesinde. Bu da çifte standart.

İster sakallı git ister sakalsız o da senin tercihin olmalı.
İster kulak üstünde favorini bırak ister kulak ortasında. O da senin tercihin olmalı.
Mesele sadece bu..

Kuralların herkes için geçerli olmama konusunda haklısınız ama total bi serbestliğin şimdikinden çok daha kötü olacağı kanaatindeyim.
(25/10/2019, Saat: 00:39)Sheeplessness Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kuralların herkes için geçerli olmama konusunda haklısınız ama total bi serbestliğin şimdikinden çok daha kötü olacağı kanaatindeyim.

Bakın ben baştan aşağı serbestlik olsun demiyorum. Burada önemli olan asgari düzeyde tutmaktır bunu.
Sosyal alanlarda ve kurumlarda tabiki bir düzen, intizam olacak. Yöresel kıyafetinle veyahut sabah kalktığında pijamanla terliğinle tabiki gelmeyeceksin.
Ama sen memurunun favorisinin boyuna dahi karışacak duruma gelmişsen bu olsa olsa zorbalıktır.
Hiyerarşiyi arkalarına alınca kendilerinden daha alt kademedeki insanları azarlamayı şiar edinmiş hem kel hem de fodul, kendi garnizon komutunu sanan adamlara davetiye çıkarmışsındır demektir.
tras olmamin birinci sebebi zaten sakallarim uzadiginda kasinti ve kabarmalar ortaya cikmasi; maksimum bir hafta-on gun uzatabiliyorum. sakal uzatan arkadaslarin bu konuda ipuclari varsa yazsinlar, zira kafayi usturaya vurup, sakal uzatmak gibi bir fikrim var bahar icin.
(25/10/2019, Saat: 00:17)HTTPSEvrywhre Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Türkiye'de prostat ve testis kanserine dikkat çekmek için sakal bırakmak yerine, bilhassa kamuda çalışan ve 657'ye tabii olan memur arkadaşların sendikaların önderliğinde ve desteğinde şu çağ dışı, tepeden tırnağa insanları kalıp haline sokmayan çalışan maddeye tepki olarak sakal bırakması gerekir bence.
Bildiğim kadarı ile şuan saç sakal ile ilgili bir sorun yok, abim öğretmen yaklaşık 2 yıldır hemen hemen 1 karış sakalı var. Takım elbise de giymiyor sanıyorum.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(25/10/2019, Saat: 07:59)oozturk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bildiğim kadarı ile şuan saç sakal ile ilgili bir sorun yok, abim öğretmen yaklaşık 2 yıldır hemen hemen 1 karış sakalı var. Takım elbise de giymiyor sanıyorum.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kanun orada durduğu sürece sorun vardır, sadece yaşanan bazı menfur durumlar sonucunda sendikaların ve halkın tepkileriyle vs. bir süre yokmuş gibi davranılabilir ama bir gün aşağıda yazan haber gibi bir vali gelir;
"Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" gibi aşağılayıcı bir cümle kurur, kalp dayanmaz..

Yani üst pozisyonda olan memur insiyatifle yaklaşabilir ama yaklaşmaya da bilir.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turki...latti.html
(25/10/2019, Saat: 00:35)ibrahimbayram Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu yaz tatile çıktığımda yaklaşık 12 gün sakalımı kesmedim. Kaşıntıdan yanaklarımda küçük kırmızı noktalar çıkmıştı. (sivilce desen değil isirik desen değil) Hedefim 15 gündü. Sonra 12 ya da 13. günde (R41' e o zamanlar sahip olmadığım için) Yuma ve Derby Usta ile direk dalış yapmıştım. Sonrasında 80 derece limon kolonyasını vurdum. Müthiş bir rahatlama hissi yaşadım. Kırmızı noktalar kesilmeden birkaç saat içinde sönüştü. Maalesef komşum 1 ay sakal kesmemek zorunda kalmamayı umuyorum. Smile

Adına etkinlik düzenlenen konu önemli ve mühim. Ama etkinlik için ben de komşum gibi düşünüyorum. 2019 yazında 11 gün kesmeden durabilmiştim. Baya baya sivrisinek ısırmış gibi kaşınıyor ve sivilcemsi yapılar baş gösteriyordu. 11 gün sonunda Stiling Iced Pineapple ve 8. ayarda Progress ile dalmıştım sakallara, sonra buz gibi suyu ve şapı sürünce mis gibi rahatlamıştım.
Ben kamuda tek tip yapılması ve katı olarak uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Ülkemiz maalesef ki ayrıştırma ülkesi. Bıyığın ince ise AKP, kalın ise CHP, sarkık ise MHP'lisin. Sakalın şöyleyse ondan değilse bundansın. Bu sebeplerle bence herkesin favorileri de sakalı da aynı olmalı. Bu kurallar da en alttan en yukarıya intizamlı bir şekilde uygulanmalı. Ülkenin bir numarasından bin numarasına kadar.
Bu etkinliğe katılamayacağımı belirtir, katılacak olan komşularıma başarılar dilerim Smile
Bazen yıllık izinlerimde 1 hafta bırakıyorum sakallarımı, cildim de dinlensin diye. Ama son bir iki gün iyice kaşıntı olmaya başlıyor. Tıraş olunca da kendimi rahatlamış hissediyorum.
Konsept aslında iyi, farkındalık yaratmak adına iyi düşünmüşsünüz ama olarak katkı gösteremeyeceğim maalesef.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6