30/10/2017, Saat: 17:48
Ellerine sağlık komşum, ustura işi tabi biraz bıçaktan değişik, öncelikle çelik işinden anlamadığımı belirteyim ve ekleyeyim, usturanın istediği ince ağzın kolayca verileceği ve bu ağzı koruyabilecek kalitede bir çelikmi bilmiyorum, sertlik olarak ta , en azından bu söylediğim özelliklerden dolayı biraz daha yüksek olmasını tercih ederiz.
Usturanın kendine has bir geometrisi ve özellikleri vardır. Biçaktaki biçimler gibi,( scandi, hollow vb).. usturada da aynı şekilde hollow, wedge gibi taşlama şekilleri vardır.
Grubumuzun üstadlarından Lord Spar hawk ın bloğunda bu konuda çok bilgi bulacaksın öncelikle okumanı tavsiye ederim. http://tiraskeyfim.blogspot.com/
Kendine has geometrisinden bahsetmek gerekirse, usturanın yaklaşık olarak 14 ila 18 derece arasında bir ağız açısına sahip olması beklenir. Bunu da genellikle sırt genişliği 1 birim ise yere temas edecek olan yanak kısmının 4 birim olması ile sağlamaya çalışırlar. Tabi bu her zaman böyle olursa süper olacak değildir, ustalık diye de birşey var tabiki.
Usturanızdaki görselliği ve sapını bir tarafa bırakırsak, fotolardan taşlama biçiminin kama biçimli mi, yoksa iç bükeymi olduğunu göremiyoruz o yüzden bir şey söyleyecek durumda değilim, ancak bıçak yanağının bittiği kısım ile sapın birleştiği , yabancıların pivot pin dedikleri ( türkçesini bilmiyorum kusura bakmayın) kısma kadar olan mesafe biraz kısa kalmış gibi görünüyor, ustura ile tıraş olurken oraya iki parmağımızı koyacağımızı düşününce bana öyle göründü ancak resimler iki boyutlu ve yanılmış olabilirim.
Ben lord üstadın bloğunu okuyarak ustura hakkında genel bir bilgiye sahip olmanı ve youtube da ustura yapımı ile ilgili videoları seyretmeni yapacağın usturaları geliştirmek açısından faydalı olacağını düşünüyorum. örnek olarak:
https://www.youtube.com/watch?v=48IznM5CEYs&t=1209s
https://www.youtube.com/watch?v=GAzQ2bcpkyY&t=803s
işlerinin devamını görmeyi dört gözle bekliyorum
Usturanın kendine has bir geometrisi ve özellikleri vardır. Biçaktaki biçimler gibi,( scandi, hollow vb).. usturada da aynı şekilde hollow, wedge gibi taşlama şekilleri vardır.
Grubumuzun üstadlarından Lord Spar hawk ın bloğunda bu konuda çok bilgi bulacaksın öncelikle okumanı tavsiye ederim. http://tiraskeyfim.blogspot.com/
Kendine has geometrisinden bahsetmek gerekirse, usturanın yaklaşık olarak 14 ila 18 derece arasında bir ağız açısına sahip olması beklenir. Bunu da genellikle sırt genişliği 1 birim ise yere temas edecek olan yanak kısmının 4 birim olması ile sağlamaya çalışırlar. Tabi bu her zaman böyle olursa süper olacak değildir, ustalık diye de birşey var tabiki.
Usturanızdaki görselliği ve sapını bir tarafa bırakırsak, fotolardan taşlama biçiminin kama biçimli mi, yoksa iç bükeymi olduğunu göremiyoruz o yüzden bir şey söyleyecek durumda değilim, ancak bıçak yanağının bittiği kısım ile sapın birleştiği , yabancıların pivot pin dedikleri ( türkçesini bilmiyorum kusura bakmayın) kısma kadar olan mesafe biraz kısa kalmış gibi görünüyor, ustura ile tıraş olurken oraya iki parmağımızı koyacağımızı düşününce bana öyle göründü ancak resimler iki boyutlu ve yanılmış olabilirim.
Ben lord üstadın bloğunu okuyarak ustura hakkında genel bir bilgiye sahip olmanı ve youtube da ustura yapımı ile ilgili videoları seyretmeni yapacağın usturaları geliştirmek açısından faydalı olacağını düşünüyorum. örnek olarak:
https://www.youtube.com/watch?v=48IznM5CEYs&t=1209s
https://www.youtube.com/watch?v=GAzQ2bcpkyY&t=803s
işlerinin devamını görmeyi dört gözle bekliyorum