02/10/2013, Saat: 13:53
(02/10/2013, Saat: 11:29)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(02/10/2013, Saat: 11:24)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir de bonfile ve antrikot'u asla asla asla dövdürmeyin.1-1,5 parmak kalınlığında kestirin. Yoksa kasap öyle çok görünsün diye düz biftek döver gibi kağıt gibi yapar, mukavva mı yediniz et mi yediniz anlamazsınız. Pişmiş olduğunda etin için pembe kalmış olmalı, kahverengi değil.
Bende tam ondan dert yanacaktım, bahsettiğiniz vasat antrikotu bile bulmakta zorlanıyorum bazen, arkasından da bulduğum antrikotu birde dövüyor, adam önce bir sorar döveyimmi diye. Ben uyarmasam mahvedicek eti.
Ben bonfileyi kendim bütün alıp temizliyorum. Antrkot daha büyük cüsseli olduğundan dilim alıyorum her seferinde kasap dövmeye kalkıyor dokunma diyorum. Özellikle market kasapları et konusunda çok cahil. Eğer yolunuz düşerse İstanbul küçükçekmece meydanındaki kasaplardan et alın biraz pahalıdır ama dimlendirmeden et kesinlikle vermezler, hepsi çocukluğundan beri kasaplık yaparlar, etten anlarlar etten anlayan müşteriyi de severler.
Ayrıca kalın kestirme konusunda da katılıyorum. Etin suyu kalın kesimde içnde hapsoluyor.
Küçük bir et pişirme sırrı vereyim.:
Dondurucuya girmemiş eti düz bir satha yayın
Üzerine öğütme tuzundan tercihinize göre serpin, tercihe. Taze çekilmiş kalın karabiber de ekleyebilirsiniz
Döküm tavayı çok yüksek ateşte iyice kızdırın. Kömür ızgarası ise teli iyice ateşin üzerinde bekletin
Etleri bir seferde ızgaraya/tavaya yerleştirin
Pişirme tercihinize göre rare 3 med 4 welldone 5 dakika bir yüzü pişirin bu arada ete kesinlikle müdahale etmeyin (üzerini bastırma, altını kontrol etme).
Diğer yüzü de aynı şekilde belki 30 40 saniye daha az pişirin.
Afiyet olsun.
Sent from my iPad using Tapatalk