08/05/2015, Saat: 16:31
(08/05/2015, Saat: 15:13)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kıbrıslı bir arkadaşım geldikçe ev yapımı olanından getiriyor, o da bir köyden alıyormuş. Ben tekilaya benzetiyorum ama kuru üzümden yapılmış olanına. Tekila gibi eğlence için içilmesede en azından ben öyle içemiyorum Böyle İtalyanlar nasıl yemekten sonra bitkisel likörler içiyorlar mideleri dinsin diye bende öyle seviyorum Zivania'yı. Tabii siz nasıl ve ne zaman içileceğini daha iyi biliyorsunuzdur.
Aslında Zivania daha ziyade İtalyanların Grappa'sına benziyor. Şarap yapımında kullanılan üzümün kalan en son posasından yapılıyor. Biz Zivania'yı her zaman her şekilde içiyoruz ama en çok da Rakı sofrası kıvamında meyhanede içeriz. Ayrıca yaraları dezenfekte etmede, eklem ağrılarında, paslı vida-menteşelerde ve daha pek çok yerde de kullanırız.
https://instagram.com/buyukkotukurt/