Şişe mantarı uygulaması
#1
Şişe mantarı uygulaması sizce işlevsel mi ?
10 yıl falan evvel tıraş olduğum bir berber jileti usturaya takmadan önce bastırmadan tırnağının üstüne sürtüyordu.sorduğumda; daha pürüzsüz bir kesici yüzey oluşmasına yardımcı olur gibi bir iddiada bulunmuştu. ben bunu kendim usturamda denedim 4-5 kez fakat bir faydasını görmediğimden bıraktım.Yurtdışı tıraş camiası da bu konuda ikiye bölünmüş gibi işe yarar diyen var bir işe yaramıyor diyen var. ben tahriş edici jiletlerde işe yarar mı diye treet ve derby de şişe mantarına sürterek denedim. treet de bir işe yaramadı ,derby'nin de çıplak gözle görülebilen çizgisel olmayan,çapaklı gibi görünen kesici ağzı yüzünden kullanma cesareti bulamadım.Bu mitle ilgili görüşleriniz neler?
Cevapla
#2
Bence bu eski teknoloji döneminden kalma bir adet gibi. Bir keresinde çelik usturayı bilerken parmağımı ağzı üzerinde gezdiriyordum, nereleri yakalıyor diye. Aniden bir acı, çok yaklaştırmama rağmen göremediğim bir şey parmağımı kanatacak kadar kesti. Bunun yüzümde olma ihtimaliyle ürperdim ve şimdilerde ben de deri kayıştan önce bir kere usturayı mutlaka tırnağım üzerinde gezdiriyorum. Fakat aynı şeyin jilette olabilceğini sanmıyorum. Çok büyük piyango, üretim sırasında hatalı bir jiletin yakalanamadan paketlenmesi olur ki, bu da üretimden delik can yeleği çıkması gibi bir şey olur.
Cevapla
#3
Bir kasap torunuyum , benzer şekilde masat atılmış ve bileylenmiş bir bıçağı dedem aynı ustura örneğinde olduğu gibi tırnağına sürterdi. Tırnak üzerine bırakılan bıçak hafifçe aşağıya doğru çekilir , amaç kendi ağırlığı ile tırnak üzerine bırakılan bıçak küçük bir çentik oluşturup tırnağa takılır bu bıçak yeterince keskin olduğu anlamına gelir eğer takılmadı ise yeterince masat yememiştir. ayrıca tabi tırnak üzerinde eli ayağı kesmeden çentik yada kırıntıları anlamak mümkün.
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: