Pasta cesitleri
#1
Oncelikle belirtmeliyim ki pastalarin kullanilmasi yeni birsey degil. Perret'in 1700lu yillarda yayinladigi kitabinda cesitli pastalardan ve kayis uzerinde kullanimindan bahsetmis. o zamanlar pasta olarak ne kullanildigini pek bilmiyorum ama elmas pastalarin teknolojiye bagli olarak son donemlerde kullanildigi soyleniyor.
Su anda bildigim iki marka uretimde Dovo ve Thiers Issard.
Dovo yesil: 6 mikron yaklasik 4000grit. ustura iyice korelmisse kullaniliyor.
Dovo kirmizi: 3mikron civari yaklasik 8000 grit siyah pasta ise yaramamaya basladiginda kullaniliyor ancak siyah pastayi hic kullanmaksizin sadece kirmizi pastayi ayarli kayista kullananlar da var ve uygun teknikle cok yuksek keskinlige ulasabiliyorlarmis. oyleki kotikulden daha keskin sonuca variyorlarmis. 1k tasta biledikleri usturayi kirmizi pastali kayisi en gergin haliyle kullanip ustura korelmeye basladigi ve eski keskinligi yakalayamadiklarinda mekanizmayi biraz gevseterek en sonunda ise tamamen gevsek halinde kullanip o da ise yaramadiginda 1k tasa geri donuyorlarmis. bu tarz kullanim avrupada yayginmis.
Dovo siyah pasta: 1-3 mikron yaklasik 12000grit civari.
TI beyaz pasta: icinde elmas tozu oldugunu okudum yaklasik 10000grit.
marka olmadan satilan pastalar da mevcut bunlar genelde elmas spreyleri ve kromyum oksit. bunlarin haricinde eskiden odun kulu ve is de kullanilirmis.
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi