(14/02/2020, Saat: 15:26)muntazaman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Paylaşım için teşekkürler. Bilgilendirici ve gelişmeye açık bir paylaşım olmuş. Deneyimlerinizi paylaşmaya devam edin İbrahim Bey. Gerinizde benim gibi bir çok insan geliyor ve eminim gelmeye de devam edecek.
Benim de @osaka23 Onur kardeşimden ödünç aldığım bir kotikül var. Ama başka bir kotikül olmadığı için slurry/pasta oluşturma konusunda zımpara mantıklı gelmediği için deneme yapmaya çekindim.
Pasta/slurry oluşturmadan usturayı kotikül ile bilemeye başlasam yanlış mı olur?
Bu konuda deneyimliler bilgi paylaşırsa çok makbule geçer...
Çok ince bir zımpara kağıdı ile pasta oluşturursanız zarar vermez. Orada oluşturulan pastanın ve pasta seviyesinin ustura bileylemede çok etkili olduğu yazılıyor.
Yalnız @rewolwer_ zımpara kağıdını düz bir şeye yapıştırarak kullanılırsa coticuleye zarar vermez diye yazdı.
Benim gibi ilk başlarda oluşturulan pastanın fazla kumlu (kalın) olmamasına dikkat etmekte fayda var. Alıştıra alıştıra deyim yerinde ise narin veya zarif yaklaşımlarla deneme yaptıkça her gün daha ileri seviyeye gitmekte zorlanmazsınız.
Elimde GGS nin değeri 8000'den çok düşük olduğu için onunla pasta oluşturmak istesem de zarar verir endişesiyle kullanmadım.
Sadece su ile de işlem yapılabilir diye düşünmekle birlikte, bunun ancak ileri düzey ustalıkla olabileceği kanaatindeyim.
__________________________________________
E n v i r o n m e n t a l i s t
E n v i r o n m e n t a l i s t