06/04/2013, Saat: 14:31
bizim karadeniz'de yetiştirilen çay ırkının kalitesi düşükmüş. bü yüzden yurt dışındaki çay dükkanlarında hiç satılmazmış. allah kahretsin bende bizim çaya bayılıyorum. tercihim 'rize-turist çayı'. harmanlamayı dolayısıyla bergamotlusunu da hiç sevmem. demliğe konan çay az (soğuk) su ile yıkanmalı. su kaynadıktan sonra (1,5-2 dk bekledikten sonra) tekrar az su ile yıkanmalı ondan sonra demliğe su verilmeli. vitamini gider üstadım seslerini duyar gibiyim ama hem davşan kanı, hem de lezzet için bence şart.
hepsi çayın lezzetini etkiliyor:
*çay (markalar ve cinsleri)
*su (şebeke suyu, damacana su, yayla suyu)
*ateş (rezistans, tüpgaz, odun közü...)
*demleme usulü (insan faktörü çok önemli)
hepsi çayın lezzetini etkiliyor:
*çay (markalar ve cinsleri)
*su (şebeke suyu, damacana su, yayla suyu)
*ateş (rezistans, tüpgaz, odun közü...)
*demleme usulü (insan faktörü çok önemli)