Yorumları: 162
Konuları: 0
Kayıt Tarihi: 2013
(15/10/2013, Saat: 16:51)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benden bir köfte tarifi gelsin o zaman:
yarım kilo az yağlı kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
çeyrek bardak su
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karbonat(asla tepeleme değil, silmeden de az)
1 tutam tuz
Öncelikle kıymayı, yumurta sarısını, limon suyunu, karbonatı, bir hafif tutam tuzu ve suyu bir kaba koyup güzelce 5-10 dakika yoğuruyoruz. Karbonatı daha fazla koymayın ama. Bu karışımı 24 saat buzdolabında dinlendiriyoruz bundan dolayı hazırlamaya öğleden başlamanızı tavsiye ediyorum.
24 saat bekledikten sonra 1 diş sarımsağı iyice kıyıp çok az tuz yardımıyla bıçağımızın sırtıyla bastırarak ezip macun haline getiriyoruz. Havanda da dövebilirsiniz. Sarımsak tozu kullanmayın. Bir orta boy soğanı rendede ince rendeledikten sonra, bol tuzla ovuyoruz, daha sonra tel süzgeçten geçirip, suda birkaç defa yıkadıktan sonra suyunu iyice sıkarak kalan posayı ve sarımsak macununu kıymaya ekliyoruz. Bir 5-10 dakika macun kıvamına gelene kadar yoğurduktan sonra 2-3 saatliğine buzdolabına dinlendirmeye bırakıyoruz.
Sonra pişirme zamanı elimizde isteğe bağlı tekirdağ tipi ya da yuvarlak olarak şekillendirip öncelikle mangalda, yoksa döküm tavada o da yoksa iyi bir elektrikli ızgarada pişiriyoruz. Salatası içeceği size kalmış afiyet olsun.
İstahimi kabarttin lordum bu aksam kofte var
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Yorumları: 946
Konuları: 9
Kayıt Tarihi: 2012
Köftenin yanına kızartılmış patates istemezseniz; patatesleri soyup, ince ve halka halka doğrayıp (çok da ince değil), göz kararı pul biber, zeytin yağı ve rendelenmiş sarımsak ile (tercihe göre makul miktarda kimyon da eklenebilir) karıştııp pişirme kağıdı serilmiş tepsiyle fırına sürebilirsiniz.
Yorumları: 946
Konuları: 9
Kayıt Tarihi: 2012
16/10/2013, Saat: 20:57
(Son Düzenleme: 10/11/2013, Saat: 11:50, Düzenleyen: mavi.)
Peynirli Kırmızı Biber
Yuvarlak kırmızı biberlerle yapılıyor, uzun kırmızı biberlerle de yapılabilir.
İstenen miktarda yuvarlak kırmızı biber veya uzun kırmızı biber
Lor Peyniri
Yağlı Beyaz Peynir
Kaşar Peyniri (İsteğe bağlı)
Dereotu
Maydanoz
Pul Biber
Karabiber
Zeytin Yağı
Kırmızı biberleri çekirdeklerini ayıklayıp yıkadıktan sonra biber sayısına göre bir miktar lor peyniri, beyaz peynir; yeteri kadar dereotu, maydanoz, pul biber, karabiber ve az miktar zeytin yağı bir kapta karıştırılır. Karşıma isteğe bağlı olarak kaşar peyniri de rendelenebilir. Karıştırdığımız bu malzemeleri kaşık yardımıyla biberlere dolduruyoruz.
Çiğ olarak kahvaltılarda vs. yenebilir.
Yorumları: 2,008
Konuları: 38
Kayıt Tarihi: 2011
sucuklar hafif kızartılıp doğranacak. Alüminyum kaseye alınacak. Üstüne yumurta kırılacak. Basit ama etkileyici, karda olmazsa olmaz.
Yorumları: 3,502
Konuları: 27
Kayıt Tarihi: 2013
Yorumları: 3,502
Konuları: 27
Kayıt Tarihi: 2013
Bu hanımın tarifleri hem kolay hem de ucuz
Yorumları: 3,502
Konuları: 27
Kayıt Tarihi: 2013
Yorumları: 34
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 2012
Yemek benim hayatımdaki en büyük hobim.Ben de uzun zamandan beri yemek yapıyorum,son zamanlardaki özentilikten oluşmuş bir şey değil.
Mutfaktaki eşyaların a dan z ye hepsini ben almışım.Mutfakta profesyenel araç-gereçler kullanmayı çok severim,bıçaksa en iyi bıçağı,düdüklü,tencereler,tavalar vs..en iyisi olsun isterim.
Güzel yemek yapmak apapayrı bir tutkudur,çok ciddi emek ve sabır gerektirir.
İyi yemek mümkün olduğunca kaliteli malzeme ve uzun bir deneyimden geçmeyi gerektirir.O yüzden köyden doğalına ulaşabildiğim herşeyi getiriyorum,salçadan,bulguruna,ekmeğinden yumurtasına kadar.
Güzel bir yemeğin yemeğin tadı bana göre hayatın tadı gibi bir şey.
O tadı hem bedeninize hem de ruhunuzda çok somut bir şekilde hissediyordunuz.
Bunu bindiğimiz bir Ferrari bile yapamaz )
Yorumları: 3,517
Konuları: 125
Kayıt Tarihi: 2011
(19/04/2014, Saat: 13:43)osisis Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yemek benim hayatımdaki en büyük hobim.Ben de uzun zamandan beri yemek yapıyorum,son zamanlardaki özentilikten oluşmuş bir şey değil.
Mutfaktaki eşyaların a dan z ye hepsini ben almışım.Mutfakta profesyenel araç-gereçler kullanmayı çok severim,bıçaksa en iyi bıçağı,düdüklü,tencereler,tavalar vs..en iyisi olsun isterim.
Güzel yemek yapmak apapayrı bir tutkudur,çok ciddi emek ve sabır gerektirir.
İyi yemek mümkün olduğunca kaliteli malzeme ve uzun bir deneyimden geçmeyi gerektirir.O yüzden köyden doğalına ulaşabildiğim herşeyi getiriyorum,salçadan,bulguruna,ekmeğinden yumurtasına kadar.
Güzel bir yemeğin yemeğin tadı bana göre hayatın tadı gibi bir şey.
O tadı hem bedeninize hem de ruhunuzda çok somut bir şekilde hissediyordunuz.
Bunu bindiğimiz bir Ferrari bile yapamaz)
Şef bıçağı olarak ne kullanıyorsun komşum?
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
Yorumları: 34
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 2012
(19/04/2014, Saat: 14:46)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şef bıçağı olarak ne kullanıyorsun komşum?
Komşum şef bıçağı olarak ilk şef bıçağım yerli sürdövbısaydı.
Sonra sırasıyla Wüsthof,Kai Premier,Wenger Santoku ve soyma bıçağı en son Karaca Mağazasından Damascus bir şef bıçağı aldım.Bu bıçağın keskinliği kullanışlığı çok harika çıktı,körelmiyor gerçekten,keşke 15 yerine 20 cm olsaydı,ama ev için büyüklük de gayet iyidir
Bunun dışında nerde hoşuma giden bir bıçak bulursam alıyorum.
Mutfakta güzel bıçaklar kullanmak ayrı bir keyiftir.Biz bıçak konusunda Avrupa,Amerika ve Japonyaya göre çok gerideyiz.
Adamlar ergonomi,sağlamlılık ve kullanışlılık olarak çok iyi ürünler çıkarıyorlar.
|