Yorumları: 4,215
Konuları: 119
Bir de böyle düşün - Büyük Hilmi
Yorumları: 3,397
Konuları: 106
(02/10/2013, Saat: 13:53)deVille Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (02/10/2013, Saat: 11:29)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (02/10/2013, Saat: 11:24)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir de bonfile ve antrikot'u asla asla asla dövdürmeyin.1-1,5 parmak kalınlığında kestirin. Yoksa kasap öyle çok görünsün diye düz biftek döver gibi kağıt gibi yapar, mukavva mı yediniz et mi yediniz anlamazsınız. Pişmiş olduğunda etin için pembe kalmış olmalı, kahverengi değil.
Bende tam ondan dert yanacaktım, bahsettiğiniz vasat antrikotu bile bulmakta zorlanıyorum bazen, arkasından da bulduğum antrikotu birde dövüyor, adam önce bir sorar döveyimmi diye. Ben uyarmasam mahvedicek eti.
Döküm tavayı çok yüksek ateşte iyice kızdırın. Kömür ızgarası ise teli iyice ateşin üzerinde bekletin
Etleri bir seferde ızgaraya/tavaya yerleştirin
Pişirme tercihinize göre rare 3 med 4 welldone 5 dakika bir yüzü pişirin bu arada ete kesinlikle müdahale etmeyin (üzerini bastırma, altını kontrol etme).
Diğer yüzü de aynı şekilde belki 30 40 saniye daha az pişirin.
Afiyet olsun.
Sent from my iPad using Tapatalk
Ben bu şekilde pişiriyorum, üstüne tuz bile atmıyorum. sadece etin suyu ve tadı. Ancak eti marketlerden alıyorum, iyi bir kasap bilmiyorum bulunduğum çevrede, o yuzden marketlerden almayı tercih ediyorum. İşinin ehli kasap bulmak şart. markettekiler eti baştan sona aynı kalınlıkta kesmekte bile zorlanıyorlar. başı 3 cm sonu 2 cm oluyor Bu seferde hangi tarafı dikkate alarak tavada tutmak gerek kararsızlık oluşuyor...
www.BarbarosRazors.com
Yorumları: 3,502
Konuları: 27
sabah sabah herkes uyurken, canım milföy çekti buzluğa baktım orda duruyo, Allahtan başka bi şey dileseymişim dedim
Tepsiye dizdim, hafif çözüldükten sonra içine klasik peynir, bohça yahut dürüm şekli verdim. üzerine çörek otu ve susam.. 15 dk fırında hazır.
Çocuklara ayırdım tabi
Beyler özellikle bayramda etli sofralardan bir kaç kare alalım bu başlık altına. Et yemeklerinden hangilerini sevdiniz, sulu mu, kavurma mı, sacta mı yaptınız enfes menüler çıkacak biliyorum.. Tşk..
Yorumları: 7,952
Konuları: 98
Bravo Sinyor De Niro Mornetto,komşu olsaydık hafta sonları kahvaltıda gelirdim
13/10/2013, Saat: 11:17
(Son Düzenleme: 21/11/2013, Saat: 07:08, Düzenleyen: eskiuyemnt.)
[quote='ihtilaf' pid='61242' dateline='1381648371']
Bravo Sinyor De Niro Mornetto,komşu olsaydık hafta sonları kahvaltıda gelirdim
Başımla beraber efendim..
İnşaallah barbekülerime de davet edeceğim, bebekler biraz büyüsün de
13/10/2013, Saat: 11:22
(Son Düzenleme: 21/11/2013, Saat: 07:09, Düzenleyen: eskiuyemnt.)
Tatlı tarifi vermediğimi farkettim..
Yorumları: 2,249
Konuları: 28
(13/10/2013, Saat: 11:22)mornetto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tatlı tarifi vermediğimi farkettim,
Az yukarıdaki iki bebekten, akşam yemeklerinden sonra hafif tatlı niyetine yapıp, evde yiyebilirsiniz..
Maşallah baldan tatlı.
Sent from my iPad using Tapatalk - now Free
e mail adresim tipsol@me.com
(14/10/2013, Saat: 23:39)tipsol Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (13/10/2013, Saat: 11:22)mornetto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tatlı tarifi vermediğimi farkettim,
Az yukarıdaki iki bebekten, akşam yemeklerinden sonra hafif tatlı niyetine yapıp, evde yiyebilirsiniz..
Maşallah baldan tatlı.
Sent from my iPad using Tapatalk - now Free
:
Yorumları: 3,517
Konuları: 125
Benden bir köfte tarifi gelsin o zaman:
yarım kilo az yağlı kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
çeyrek bardak su
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karbonat(asla tepeleme değil, silmeden de az)
1 tutam tuz
Öncelikle kıymayı, yumurta sarısını, limon suyunu, karbonatı, bir hafif tutam tuzu ve suyu bir kaba koyup güzelce 5-10 dakika yoğuruyoruz. Karbonatı daha fazla koymayın ama. Bu karışımı 24 saat buzdolabında dinlendiriyoruz bundan dolayı hazırlamaya öğleden başlamanızı tavsiye ediyorum.
24 saat bekledikten sonra 1 diş sarımsağı iyice kıyıp çok az tuz yardımıyla bıçağımızın sırtıyla bastırarak ezip macun haline getiriyoruz. Havanda da dövebilirsiniz. Sarımsak tozu kullanmayın. Bir orta boy soğanı rendede ince rendeledikten sonra, bol tuzla ovuyoruz, daha sonra tel süzgeçten geçirip, suda birkaç defa yıkadıktan sonra suyunu iyice sıkarak kalan posayı ve sarımsak macununu kıymaya ekliyoruz. Bir 5-10 dakika macun kıvamına gelene kadar yoğurduktan sonra 2-3 saatliğine buzdolabına dinlendirmeye bırakıyoruz.
Sonra pişirme zamanı elimizde isteğe bağlı tekirdağ tipi ya da yuvarlak olarak şekillendirip öncelikle mangalda, yoksa döküm tavada o da yoksa iyi bir elektrikli ızgarada pişiriyoruz. Salatası içeceği size kalmış afiyet olsun.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
|