Yorumları: 870
Konuları: 20
Kayıt Tarihi: 2018
Kasede hazırlıyorsanız fırçayı çevirirken ilk andakine göre ağırlaşmaya ve fırçayı döndürmeye karşı direnmeye başlamışsa kıvama gelmek üzere demektir. Ayrıca fırça kılları arasında boşluk yoksa, o boşluk köpükle dolmuşsa hazırdır.
Köpüğün iki parmak arasında sünebilmesi, baloncuksuz olması gerekir. Sonrası dönemde bunu gözlemlemenize gerek kalmaz zaten.
Yorumları: 555
Konuları: 10
Kayıt Tarihi: 2018
Dikkatimi çeken şu ki forumda genelde kuru köpük yapma alışkanlığı var. Halbuki köpüğün yüzde 90 alı su olmalı. Fırçanızı ıslattıktan sonra damlamayacak şekilde cok hafif silkelemenizi oneririm.
Yorumları: 368
Konuları: 6
Kayıt Tarihi: 2018
Ben fırçayı hiç silkmiyorum. Kaptan çıkarınca direk sabunun üzerinde gezdiriyorum. Şapur şupur akmaya başlıyor. İlk akan köpükleri elime alıp yüzüme parmaklarla yediriyorum. Ondan sonra yüzümü ılık suyla duruluyorum. Islak yüze fırçadaki cıvık köpüğü dairesel uyguluyorum. En son fırçanın ucunu tekrar suya değdirip, son kez fırçaladıktan sonra tıraşa geçiyorum. Jilet yağ gibi kayıyor. Tüm bunları yaparken kullandığım ekipmanlar: DE 89+ arko sabun+ omega fırça+sarı gillette. Son 3 aydır ekip hep aynı.
Tıraş oluyorum, o halde varım.
Yorumları: 555
Konuları: 10
Kayıt Tarihi: 2018
(15/06/2020, Saat: 18:09)lim10 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben fırçayı hiç silkmiyorum. Kaptan çıkarınca direk sabunun üzerinde gezdiriyorum. Şapur şupur akmaya başlıyor. İlk akan köpükleri elime alıp yüzüme parmaklarla yediriyorum. Ondan sonra yüzümü ılık suyla duruluyorum. Islak yüze fırçadaki cıvık köpüğü dairesel uyguluyorum. En son fırçanın ucunu tekrar suya değdirip, son kez fırçaladıktan sonra tıraşa geçiyorum. Jilet yağ gibi kayıyor. Tüm bunları yaparken kullandığım ekipmanlar: DE 89+ arko sabun+ omega fırça+sarı gillette. Son 3 aydır ekip hep aynı.
Birebir aynısını yapıyorum komşum. Kuru köpük tıraşın bütün keyfini kaçırıyor
Yorumları: 11
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2020
(15/06/2020, Saat: 17:37)Mustafa40 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dikkatimi çeken şu ki forumda genelde kuru köpük yapma alışkanlığı var. Halbuki köpüğün yüzde 90 alı su olmalı. Fırçanızı ıslattıktan sonra damlamayacak şekilde cok hafif silkelemenizi oneririm.
Komşum amacım köpük kıvamlarını anlayabilmek. Köpüğün macun haline gelmesinin tıraşa bi katkısı olmadı zaten. Kuru köpük olayında hem fikirim sizinle. En başlarında genelde köpüğü macun haline getiriyordum farkında olmadan. Fırçayı kapta beklettikten sonra kapta bir miktar su bırakıp fırçayı da hafif silkeleyip başlıyorum yapmaya.
Yorumları: 11
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2020
(15/06/2020, Saat: 18:09)lim10 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben fırçayı hiç silkmiyorum. Kaptan çıkarınca direk sabunun üzerinde gezdiriyorum. Şapur şupur akmaya başlıyor. İlk akan köpükleri elime alıp yüzüme parmaklarla yediriyorum. Ondan sonra yüzümü ılık suyla duruluyorum. Islak yüze fırçadaki cıvık köpüğü dairesel uyguluyorum. En son fırçanın ucunu tekrar suya değdirip, son kez fırçaladıktan sonra tıraşa geçiyorum. Jilet yağ gibi kayıyor. Tüm bunları yaparken kullandığım ekipmanlar: DE 89+ arko sabun+ omega fırça+sarı gillette. Son 3 aydır ekip hep aynı.
Üstadım bende sizin ekipmanın aynısını kullanıyorum küçük farklarla. DE89+proraso(arko)+omega fırça+sarı gillette(mavi astra). Köpüğün nem ve su miktarı şu son 2 haftadır daha iyi olmaya başladı. Başlarda nerdeyse dövme dondurma kıvamına getiriyormuşum. Şu anda derdim mesela zeytin yağın kıvamının 1 ya da 2 tık üstünü nasıl yakalarım. bir de her defasında tutturamıyorum. Kendimce buna yol bulmaya çalışıyorum. DE89 dışında bi şey kullanmadım. Ama her tıraşta köpüğümdeki su miktarını artırmaya başladım DE89 daki verim ve keyif arttı. köpüğe bağlı tahriş yanma çok çok azaldı.son 2 haftadır ekipmanı hiç bozmuyorum.
Yorumları: 11
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2020
(15/06/2020, Saat: 18:25)Mustafa40 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Birebir aynısını yapıyorum komşum. Kuru köpük tıraşın bütün keyfini kaçırıyor
Birde burada tartışıp irdeleyince kafada daha iyi oturuyor. Teşekkür ederim