19/03/2019, Saat: 21:14
(13/08/2018, Saat: 15:18)manuple Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1- Jiletsiz Ustura ile tıraş olmaya nasıl başladınız ?
antika pazarında gayet temiz durumda bir çelik ustura görmemle başladım
2- Jiletsiz Ustura ile tanışmanızdan sonra yaşadığınız sıkıntılar
Neredeyse hiçbir sıkıntı yaşamadım.Jiletli ustura ile elim alışmıştı
3- Jiletsiz ustura kullanımında sırasıyla vaz geçilmez olan malzemeler hangileridir ?
Kayış ve çok ince bir bileme taşı
4- Jiletsiz ustura kullanımında tek başınıza her şeyi(Ağız Açma, Bileyleme Vb.) yapabiliyor musunuz?
evet.Daha öncesinde mutfak bıçaklarını bilemek için bayaa bir ekipmanım vardı
kaba yağ taşı 220 grit
girit taşı 1000 ila 1200 grit arası tahmin ediyorum elimdeki
3000/8000 kombine su taşı ve kayış
Ustura bilemek şef bıçağı bilemekten çok daha kolay diyebilirim. Usturayı tam olarak taşa yaslıyorsun kendi açısı ayarlı zaten.Şef bıçağında ise açıyı kendi elinle ayarlaman gerekiyor
5- Jiletsiz usturaya yeni başlayanlar için tavsiyeleriniz ?
Öncelikle çin/pakistan işi usturalardan uzak durun. Antika pazarlarında veya internette 150 tl ye kadar eski ve iyi birşeyler bulabilirsin(benimki 1930 yapım adı bilinmeyen solingen yapımı bir ustura).Bir ustura kadar parayı taşa ve kayışa vereceksin neredeyse.Taş işini es geçip bileyletmek için profesyönel destek alabilirsin forumda olması gerekiyor.İyi bileylenmiş bir ustura kayışlayarak bayaa bir gider.
Elin alışana kadar yüzünü kesersin. Hiç anlamadan kan çıkar. İyi tarafı ustura çok çok ince kestiği için hemen iyileşiyor
Sonuç asla mach 3 hızında bir traş olmaz ancak ustura benim yüzümü çok daha az tahriş ediyor. Eskiden boyun bölgem hep kabarırdı