12/11/2013, Saat: 17:17
(Son Düzenleme: 12/11/2013, Saat: 17:19, Düzenleyen: theunnamed.)
Bizde ekmeği evde yapanlardanız. Tarifimiz şimdilik tek. Fazla atraksiyona girmiyoruz 
Makinamız Arçelik K-2715
500 gr un
310 ml su
1 küçük ölçek tuz
1 büyük ölçek şeker
2 büyük ölçek zeytinyağı (göz kararı koyuyorum ben)
1 küçük ölçek instant maya
Bahsettiğim ölçek aletin içinden çıkan ölçek, küçük ölçek sanırım 1 çay kaşığı, büyük ölçek de 2.5 çay kaşığı.
Standart ekmek programında 3 saat 20 dakika da 200 derece de 900 gramlık bir ekmek.
Şu ana kadar tarifi tutmamış ekmeğimiz olmadı. Zaman zaman bal ile pekmez ile yaptığımız ekmeklerde oldu. Evde küçük mutfak tartınız varsa sorun yok, işin sırrı ölçülerin tam olması.
Bazen tam buğdaylı yapmak istiyoruz, o zaman 500 gr tam buğday, yada %50-50 beyaz ve tam buğday unu kullanıyoruz.
konu ile ilgili detaylı bilgi isteyen arkadaşlar http://ekmeksanati.info adresini ziyaret edebilirler.

Makinamız Arçelik K-2715
500 gr un
310 ml su
1 küçük ölçek tuz
1 büyük ölçek şeker
2 büyük ölçek zeytinyağı (göz kararı koyuyorum ben)
1 küçük ölçek instant maya
Bahsettiğim ölçek aletin içinden çıkan ölçek, küçük ölçek sanırım 1 çay kaşığı, büyük ölçek de 2.5 çay kaşığı.
Standart ekmek programında 3 saat 20 dakika da 200 derece de 900 gramlık bir ekmek.
Şu ana kadar tarifi tutmamış ekmeğimiz olmadı. Zaman zaman bal ile pekmez ile yaptığımız ekmeklerde oldu. Evde küçük mutfak tartınız varsa sorun yok, işin sırrı ölçülerin tam olması.
Bazen tam buğdaylı yapmak istiyoruz, o zaman 500 gr tam buğday, yada %50-50 beyaz ve tam buğday unu kullanıyoruz.
konu ile ilgili detaylı bilgi isteyen arkadaşlar http://ekmeksanati.info adresini ziyaret edebilirler.
www.BarbarosRazors.com