15/02/2012, Saat: 00:32

porsuk kılının çatallandığıyla ilgili bilgi bulamaıştım ama purelerin ucu kesildiği için belki çatallanabilir ya da araya birkaç domuz kılı karışmıştır. bir diğer kıl ayırma yöntemi domuz kılının dümdüz ve ucu çatallı ,porsuk kılının dalgalı yapıda oluşu.
20 mm knota karşı 65 mm uzunluk epey fazla , belki kıllar sert olduğundan öyle tutmuşlardır. peki bu uzunluk kullanımda sorun oluyor mu? kıllarda yüze sürerken aşırı bir yayılma köpüğü istenmeyen yerlerde bulaştırma ve büyük boyutu yüzünden köpüğü yutma yeterli köpük vermeme sorunları oluyormu
papazeriği ; sizin küçük fırçanın knotu ve kıl uzunluğu ne kadar sizdekinin ne gibi eksileri var. mesela kısa kıllı olduğundan yüze fazla batma yada zor köpük yapma gibi sorunları varmı
http://trasklavuzu.blogspot.com/