05/01/2013, Saat: 20:36
(05/01/2013, Saat: 18:20)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: cevaplar için teşekkürler
elinizde büyüteç varsa kıl uçlarına yakından bakın ( makaslı işlem varsa da anlaşılır,kuyruk kılı varsa mutlaka makas da olur ) , bir kaç breakinden ve kullanımdan sonra aynı uç şekilleri duracak mı ? yani kıvrım ,çatallaşma,incelleme yada kalınlaşma vs.
kıl kalınlığı LS fırçanıza göre nasıl
knot ve lofttan memnun kaldınız mı ?
biraz daha para verip şu at kılı fırçayı alsam dediğiniz model var mı ?
Bir tane alsam mı diye düşünüyorum,ahiret sorgusu bu yüzden
selamlar
Lupla inceledigimde kil uclari kut degildi, henuz catallasma da yok. Simdi tekrar bu fircadan siparis etsem loftu daha kisa siparis ederdim.
Kuyruk killari LS den kalin, yele killari ise daha ince gorundu gozume.
Ben de daha cok para vermeden bir fikir edinmek amaciyla almistim bu fircayi. 13061 cok iyi yorum almis bir model onu dusunuyorum. Onun disinda 14033, 14095(tamamen simsiyah goruntusu sebebi ile) da alabilirim. Kolleksiyon yapma yanlisi degilim birini sececegim aralarindan, begenmezsem baska bir tane denerim.
Bu arada 13061 modelinin agartilmis olani da mevcut. G&C'deki paranin alabilecegi en iyi at kili firca indirimle 22.5 euro. Bu fircadan aldigim performans dusunulurse sanirim o fiyattaki porsuklari kesinlikle aratmaz. Birkac gune birinden birini siparis ederim yakinda hepimiz goruruz.
(05/01/2013, Saat: 18:41)lijunshaving Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu bilgi polemik değil bilgi amaçlıdır.At kılı fırçaların şarbon riski taşımadığı yada taşımayacağı garantisini kimse veremez.Geçen yüzyılda da yaşanmış vakalara ait link:
http://www.bruceonshaving.com/2010/10/04...re-common/
Lijunshaving hocam linkte verdiginiz yazidaki medikal incelemeler 1921-1927 yilina ait. Pasteur 1881 yilinda sarbon asisini bulmus fakat o donemde henuz yayginlasamamasi ve savas donemindeki imkansizliklar yuzunden sarbon vakalari gorulmus. Gunumuzde yuz yili askin suredir asilanan hayvanlar ve sterilizasyon islemleri dolayisi ile boyle bir risk bulunmuyor.
Ama sozkonusu garanti ise saniyorum elimize ulasan sentetik fircalardan bile herhangi bir bulasici hastalik tasimadigi garantisini kimse veremez.
Ayrica sarbon atlara ozgu bir hastalik degil porsuklarda ve domuzlarda da bulunmaktadir. - Anthrax - A History
Bilgisayarım ingilizce klavye ve dil düzeninde olduğu için bilgisayardan yazdığım yorumlarda türkçe karakter kullanamıyorum. Yarattığım rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.