(16/12/2012, Saat: 21:39)kardioid Adlı Kullanıcıdan Alıntı: yarhasan bey, 3-5 lira fazla olmuyor işte. 30-40 tl fazla oluyor. Malum ticarete gidin bakın, Mühle r89'u ne kadara satıyor. Fiyatı da inmiyor. Keriz miyim ki ben kargosu dahil, ayağıma kadar 70 tl'ye gelen ürünü Türk satıcı sıfatına sığınıp 120'ye alacağım? 85-90 demeli ki bu ilişki ikili olsun. Bu hobi zaten pahalı bir hobi, hepimiz biliyoruz. Vergisi bol bilmemne deyip kimse kimseyi yemesin. Söz konusu Tahtakale olduğunda sözü edilecek en son şey belki vergidir. Bu işi dürüstçe yapsınlar, öyle karşımıza alalım. Neden Türkiye'de yok sorusunun cevabı çok belli: Bu işe el atacak, yasallaştıracak, mevzuatlarını takip edip marketlere sokacak bir ithalatçı çıkmadı ve yatırımını bu yönde yapmaya kimse cesaret etmez diye. Tabac'ı senden benden başka çok az insan alır diye. Ben Proraso'yu İspanya'da bile bir marketten zor aldırdım yakınıma.
Bu konuda toz pembe düşünmeyin lütfen. Ben de Türk satıcıdan yanayım, ama önce tonla para isterken vergisini vermeyi öğrensin. Biz kazancımızla her ay "seve seve" veriyoruz çünkü vergilerimizi...
Hakkaten o fiyatler nedir öyle. Malum yerin sitesine baktım çok dehşet fiyatlar vardı. 3 katı falan. Gerçi bir arkadaş 120 TL'ye Progress aldığını yazmıştı malum yerden. Ben İngiltereden daha pahalıya aldım. Ya progress'a zam geldi yada bu bir istisna.