06/12/2012, Saat: 14:09
(06/12/2012, Saat: 13:48)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kaynar sularda yaşayabilen bakteriler de var bliyorsunuz değil mi komşular?

mesela pastörizasyon metodunda süt sadece 71 derecede 15-20 saniye ısıtılıyor. burada önemli olan mikropları öldürmek değil, zarar verip üreyemez hale getirmek. UHT metodunda da 135 derecede 1 saniye tutuluyor, amaç yine aynı. Tabii tıraş makinesi, ustura gibi hassas aletler kanla temas edebilecekleri için daha agresif olmak gerekiyor. burada uzun süre kaynatmak esas. o zaman bakteriler parçalanıyor.
ha çok dezenfekte olsun istiyorsanız düdüklü tencerede 15-20 dk. tutulabilir, alkol banyosunda bekletilip cerrahi dezenfektanla dezenfeksiyon yapılabilir ki o zaman tertemiz olur.
ya da hiç uğraşmayın, tanıdık bulup bir hastanenin dezenfeksiyon servisine gönderin
