15/04/2020, Saat: 16:20
merhaba miyabi pek aşina olduğum bir marka değil ama mc66 oksitlenme yapıyorsa bakımına özen göstermeniz saklama koşullarını ciddi olarak ayarlanamız yağlamanız vs gerekebilir.
@ATEGO06 şu aralar baya araştırıyordu o gelirse size detaylı yazabilir.
bu firmalara alternatif olarak kendi kullandığım global ve kai yi önerebilirim.
globalin bıçakları ağız açısı olarak diğerlerinden biraz daha faklı ciddi bir keskinliği var, kestiğiniz yüzeyler tabiri caizse parlak polisajlı olarak görünüyor
global bıçaklar:
https://www.bicakcim.com/marka/global-yo...klari.html
kainin orta seviye bıçakları:
(red wood olan bende var ahşabı yıkamadan dolayı zamanla rengini kaybetti dikkat etmek lazım)
https://www.bicakcim.com/marka/kai-bicak...ml?cat=270
https://www.bicakcim.com/marka/kai-bicak...ml?cat=259
kainin üsk segment bıçakları:
https://www.bicakcim.com/marka/kai-bicak...ml?cat=255
https://www.bicakcim.com/marka/kai-bicak...(özellikle estetik görünüş olarak favoim diyebilirim )
bileme konusunda da zaten kolay kolay körelme diyebileceğim hale gelmiyorlar. taş yerine kullanım öncesi ve sonrası iyi bir masatla bilemek çok uzun vadede iş görüor usturayı stroplamak gibi
ben bileyegeğim zaman 2000 grit taştan sonra kotiküle geçip en sonunda polisaj pastasını deriye sürüp o şekilde biliyorum uzun süre gidiyor. ama tabi şöyle bir durum da var ki büyük bir mebla ödeyip alacağınız bıçağı hemen elde bilemek riskli olabiliyor usturadan farklı olarak ağız çok büyük olduğundan taşı ağza boylu boyunca çalıştırmak gerekiyor nu da bazen ağız açısını bozmanıza neden olabiliyor internette gerçekten güzel bakım ve bileme hizmeti veren yerler var köreldiğinde onlara göndermeizi tavsiye ederim:
https://www.instagram.com/artofknife/ (bir aralar bileme yapıyordu isterseniz yazıp sorun. bu arada burada da çok çok üst segment bıçaklar satılıyor bazen de ikinci el bıçak satışı yapılıyor yine bir bilgialın derim
)
https://www.instagram.com/nizam.knife/ (bu da kendi bıçaklarını yapan biri yine sipariş üzerine de yapıyordu sanırım çok hoş bıçakları var bileme konusunda da yardımcı oluyor.)
son olarak karadeniz seyahatimizde sürmeneye gidip yerinde almıştım ki gayet bu bıçaktan da memnunum. performansı sizi hiç üzmez sadece zeytin saplı olanı estetik olarak çok hoş olmasına karşın dengesi çok iyi deği sap hafif kalıyor.
https://www.bicakcim.com/marka.html?cat=...rder=price
bıçakçım tahtakalede ufak bir dükkan kuruyemişçilerin orada diye hatırlıyorum. kendileri yardımcı da oluyorlar sorduğunuzda
umarım kafanızı ekstalarla karıştırmamışımdır
ha illa miyabi alacak olsam MIYABI BIRCHWOOD - 5000MCD yada MIYABI BLACK - 5000 MCD67 alırdım
@ATEGO06 şu aralar baya araştırıyordu o gelirse size detaylı yazabilir.
bu firmalara alternatif olarak kendi kullandığım global ve kai yi önerebilirim.
globalin bıçakları ağız açısı olarak diğerlerinden biraz daha faklı ciddi bir keskinliği var, kestiğiniz yüzeyler tabiri caizse parlak polisajlı olarak görünüyor

global bıçaklar:
https://www.bicakcim.com/marka/global-yo...klari.html
kainin orta seviye bıçakları:
(red wood olan bende var ahşabı yıkamadan dolayı zamanla rengini kaybetti dikkat etmek lazım)
https://www.bicakcim.com/marka/kai-bicak...ml?cat=270
https://www.bicakcim.com/marka/kai-bicak...ml?cat=259
kainin üsk segment bıçakları:
https://www.bicakcim.com/marka/kai-bicak...ml?cat=255
https://www.bicakcim.com/marka/kai-bicak...(özellikle estetik görünüş olarak favoim diyebilirim )
bileme konusunda da zaten kolay kolay körelme diyebileceğim hale gelmiyorlar. taş yerine kullanım öncesi ve sonrası iyi bir masatla bilemek çok uzun vadede iş görüor usturayı stroplamak gibi

ben bileyegeğim zaman 2000 grit taştan sonra kotiküle geçip en sonunda polisaj pastasını deriye sürüp o şekilde biliyorum uzun süre gidiyor. ama tabi şöyle bir durum da var ki büyük bir mebla ödeyip alacağınız bıçağı hemen elde bilemek riskli olabiliyor usturadan farklı olarak ağız çok büyük olduğundan taşı ağza boylu boyunca çalıştırmak gerekiyor nu da bazen ağız açısını bozmanıza neden olabiliyor internette gerçekten güzel bakım ve bileme hizmeti veren yerler var köreldiğinde onlara göndermeizi tavsiye ederim:
https://www.instagram.com/artofknife/ (bir aralar bileme yapıyordu isterseniz yazıp sorun. bu arada burada da çok çok üst segment bıçaklar satılıyor bazen de ikinci el bıçak satışı yapılıyor yine bir bilgialın derim

https://www.instagram.com/nizam.knife/ (bu da kendi bıçaklarını yapan biri yine sipariş üzerine de yapıyordu sanırım çok hoş bıçakları var bileme konusunda da yardımcı oluyor.)
son olarak karadeniz seyahatimizde sürmeneye gidip yerinde almıştım ki gayet bu bıçaktan da memnunum. performansı sizi hiç üzmez sadece zeytin saplı olanı estetik olarak çok hoş olmasına karşın dengesi çok iyi deği sap hafif kalıyor.
https://www.bicakcim.com/marka.html?cat=...rder=price
bıçakçım tahtakalede ufak bir dükkan kuruyemişçilerin orada diye hatırlıyorum. kendileri yardımcı da oluyorlar sorduğunuzda

umarım kafanızı ekstalarla karıştırmamışımdır
ha illa miyabi alacak olsam MIYABI BIRCHWOOD - 5000MCD yada MIYABI BLACK - 5000 MCD67 alırdım
