18/06/2019, Saat: 20:40
(18/06/2019, Saat: 20:13)dr_green Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşum size daha önce bahsettiğim 9 ölçek suya 1 ölçek çamaşır suyu ekleyip 10-15 dakika bekletmek tıbbi aletlerde yüksek düzeyde dezenfeksiyon sağlayan bir uygulamadır. Yoğun çamaşır suyuna maruz kalmayacağı için ve uzun sürmeyeceği için sorun oluşturacağını düşünmüyorum. Bu yöntem bütün dezenfeksiyon solüsyonları vs ile yapılan dezenfeksiyonlardan ve alkol türevleri ile yapılan dezenfeksiyonlardan çok çok daha etkilidir. Misal, alkol bakteriyostatiktir, yani bakteriyi öldürmez sadece yaşamsal fonksiyonlarını durdurur. Hani yabancı filmlerde hypersleep diyor ya, onun gibi yaniama çamaşır suyu önüne ne gelirse deler geçer valla, bakteri virüs, canına okur hepsinin. O yüzden içiniz rahat olsun. Diğer arkadaşların da istifade edebilmesi adına buraya bir link ekliyorum:
http://www.ttb.org.tr/odd/dersler/klor/klor.htm
Siz hastanın deri bütünlüğünü bozacak neşter dikiş gibi bir şeyi dezenfekte etmeyeceğiniz için uygulama esnasında steril eldiven vb şeylere dikkat etmeniz gerekmez
BLA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Beğen tuşu olsa basardım hocam sağolun izninizle bu linki başka bir konuya yapıştırıyorum