16/05/2016, Saat: 17:14
(16/05/2016, Saat: 16:36)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @rocnel
Üstad forumda beğenen ve kullananlar var
İstemeden elektrikcileri deşifre mi ettik : D

Elektrikli tıraş makinesi demişken, geçenlerde bir hafta boyunca berber tipi tıraş makinesi(saç ve uzun sakal) nasıl yapılabilir üzerine çalıştım. Kaliteli ve uygun pil, kaliteli sessiz çalışan bir motor ve yatağı, iyi bir soğutma tasarımı, iyi düşünülmüş deforme olmayacak hafif sağlam (titanyum gibi) çark işleme sistemleri, kaliteli devre kartları, kaliteli soketleme ve kablolar, ergonomik plastik ya da işlenmiş alüminyum(7.000 serisi) dış kasa ve en önemlisi köreldiği zaman atılmayacak ya da nerede olduğu bilinmeyen servisine bilenmesi için gitmeyecek bıçaklarının olması, bunun için normal yaprak jilet ile çalışabilecek köreldiği zaman yaprak jileti değiştirilebilecek ve aynı kesim kalitesi ile ucuza devam edecek, hem de sökülüp bulaşık makinesinde yıkanarak temizlik sağlanmış olacak. Kafamda kesim için bir model oluşturdum, müsait bir zamanımda bunun teknik modellemesini yapacağım. En önemlisi yaprak jilet ile nasıl kesim yapabileceğini ortaya çıkarmaktı onu yaptım ve bu kesin patentli olur. Tabi bu ürün ile günlük sakal tıraşı olunmayacak

rocnelrazor@gmail.com
www.rocnel.com
www.rocnel.com