GCUT
EJ tıraş öncesi
Coolcut4
PerhaSharp çift kağıt
Omega 10029
Col.Conk Amber
Zaza şap
Bay Rum
Real Shaving Balm
Bu sıralar yoğunum biraz, yoğunluktan tıraşlarımı da yazamadım
. Bugün 3 günlük sakalımı bir keyif tıraşı ile temizleyeyim dedim. Bu sefer bıçağı kırmadım ve makasla kestim. Çok daha iyi oldu böyle, bıçak usturanın içinde daha sağlam duruyor. Bunun faydasını tıraşta da gördüm. Ayrıca bu sefer WTG sonrasında XTG yaptım. El alışkanlığının oturmamış olması biraz zorladı açıkçası ve dudağımın biraz üstüne minik bir çizik (kesik değil) atmamın dışında sorunsuz tamamladım. O çizik de kayboldu şu an zaten. Ciddi manada yakın bir tıraş oldu. Karşılaştırma açısından DE89 ile anca üç perdede bu yakınlığa ulaşabilirim.
Sorun şu ki XTG yaparken bazen usturayı dik açıya yaklaştırıyorum, o zaman takılıp dalma eğilimi gösteriyor. Ustura açısını dar tuttuğum sürece sorun olmuyor, hatta hafiften parlatma bile yaptım çenede. Bıyık bölgesinde bile XTG yapabilmem benim için büyük başarı. Bir diğer sorun ustura ile tıraş olurken oldukça ağırdan alıyorum, hava da sıcak köpük çok kuruyor, bu da takılmalara sebep oluyor. Bir tıraş yağı alıp bir de öyle deniyeceğim. Aslında seçtiğim sabunlar da bu açıdan uygun sabunlar değil, kıvamlı köpük yerine kayganlık performansı daha iyi olan sabunlar kullanmam lazım ustura tıraşlarında.
Bir sonraki tıraşımın çok daha iyi geçeceğini düşünüyorum, her tıraş bir tecrübe
EJ tıraş öncesi
Coolcut4
PerhaSharp çift kağıt
Omega 10029
Col.Conk Amber
Zaza şap
Bay Rum
Real Shaving Balm
Bu sıralar yoğunum biraz, yoğunluktan tıraşlarımı da yazamadım

Sorun şu ki XTG yaparken bazen usturayı dik açıya yaklaştırıyorum, o zaman takılıp dalma eğilimi gösteriyor. Ustura açısını dar tuttuğum sürece sorun olmuyor, hatta hafiften parlatma bile yaptım çenede. Bıyık bölgesinde bile XTG yapabilmem benim için büyük başarı. Bir diğer sorun ustura ile tıraş olurken oldukça ağırdan alıyorum, hava da sıcak köpük çok kuruyor, bu da takılmalara sebep oluyor. Bir tıraş yağı alıp bir de öyle deniyeceğim. Aslında seçtiğim sabunlar da bu açıdan uygun sabunlar değil, kıvamlı köpük yerine kayganlık performansı daha iyi olan sabunlar kullanmam lazım ustura tıraşlarında.
Bir sonraki tıraşımın çok daha iyi geçeceğini düşünüyorum, her tıraş bir tecrübe

Haydi hayırlı tıraşlar...