Yorumları: 3,397
Konuları: 106
Kayıt Tarihi: 2013
11/08/2013, Saat: 22:47
(Son Düzenleme: 11/08/2013, Saat: 22:49, Düzenleyen: theunnamed.)
http://youtu.be/TSemGANfLOU
Fissler düdüklü tencere baya güzel pişiriyor, bu aparatını almadık ama bunu da temin edelim o zaman çok kıyak olur.
www.BarbarosRazors.com
Yorumları: 4,215
Konuları: 119
Kayıt Tarihi: 2011
burada bir biftek örneği mevcut
Bir de böyle düşün - Büyük Hilmi
Yorumları: 2,450
Konuları: 139
Kayıt Tarihi: 2011
buhar işi çabuklaştırıyor. televizyonda görmüştüm patetes haşlamak için azcık su konuyor kapak kapatılıyor kısa sürede haşlama patates hazır. önceden pateteslerin üstüne kadar su doldurup uzun süre haşlanmasını beklerdim.
Yorumları: 3,502
Konuları: 27
Kayıt Tarihi: 2013
Mükemmel bir lezzet.. mmmmm enfes..
Badem Kaplı Tavuk
400 gr. tavuk göğüs eti
1/2 su bardağı dövülmüş badem
1/3 su bardağı dövülmüş mısır gevreği
1 yemek kaşığı kuru maydanoz
Tuz, sarımsak tozu
3 yemek kaşığı yağsız süt
Hazırlanışı :
Tavuk göğüslerini parmak kalınlığında dilimleyin.
Derin bir kapta badem, mısır gevreği, tuz ve sarımsak tozunu karıştırın.
Tavukları önce süte batırıp daha sonra bademli karışımın içinde yuvarlayın.
Alimünyum folyo serilmiş fırın tepsisine yan yana dizin.
200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. İçlerinin pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarın. Afiyet olsun..
Kendim şu aralar sıra gelip yaptığımda resim ekleyeceğim..
Yorumları: 4,215
Konuları: 119
Kayıt Tarihi: 2011
(12/08/2013, Saat: 17:31)linguist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: buhar işi çabuklaştırıyor. televizyonda görmüştüm patetes haşlamak için azcık su konuyor kapak kapatılıyor kısa sürede haşlama patates hazır. önceden pateteslerin üstüne kadar su doldurup uzun süre haşlanmasını beklerdim.
asıl baslama amacım oydu hocam haslanmıs patates cok severım
ama 1 1.5 saat bı patates ıcın beklemek olumdu
uzakdoguda 10 15 dkdda haslıyolarmıs patateslerı duyumuyla arastırmaya basladım steamer ları ıyıkıde arayıp bulup almısım
boyle rahatlık yok
onceden soyup yıkayıp hıc sekıllerı kıvamları bozulmadan haslayabılmekde ayrı bır rahatlık
Bir de böyle düşün - Büyük Hilmi
Yorumları: 3,502
Konuları: 27
Kayıt Tarihi: 2013
18/08/2013, Saat: 11:35
(Son Düzenleme: 18/08/2013, Saat: 11:36, Düzenleyen: eskiuyemnt.)
dün akşam 40 dk da şunu yapıverdim hemen,
Kuşbaşı göğüs eti, patates küp küp, soğan, kekik, tuz, bir kaşık salça, tereyağı ve kanola yağını bir tencerede 5 dk kavurdum,
Bu karışımı çömleğe boşalttım. Ağzını alüminyum folyo ile sardım..
200 derece ısıttığım fırında 35 dakika pişirdim. Çömleğin lezzeti bir başka arkadaşlar..
Yorumları: 3,397
Konuları: 106
Kayıt Tarihi: 2013
Biftek buharda pişerse çok kuru olur, bu yüzden buharda pişirmemelisiniz diyor.
Bifteğin en temizi döküm tavada oluyor bence, kendi yağıyla her iki yüzü de 5'er dakika medium well..
(11/08/2013, Saat: 23:01)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: burada bir biftek örneği mevcut
www.BarbarosRazors.com
Yorumları: 431
Konuları: 22
Kayıt Tarihi: 2013
Bifteğinizin hayvanın neresinden olduğu önemlidir mesela bir bonfile ve antrkot yapısı gereği ısgarada daha lezzetli ve yumuşak olabilirken kontrfile haşlamaya ya da fırına da güzel cevap verebilmektedir.
Sent from my iPad using Tapatalk
Yorumları: 3,397
Konuları: 106
Kayıt Tarihi: 2013
(01/10/2013, Saat: 23:17)deVille Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bifteğinizin hayvanın neresinden olduğu önemlidir mesela bir bonfile ve antrkot yapısı gereği ısgarada daha lezzetli ve yumuşak olabilirken kontrfile haşlamaya ya da fırına da güzel cevap verebilmektedir.
Sent from my iPad using Tapatalk
Bu güzel bir bilgi, teşekkürler üstad.
www.BarbarosRazors.com
Yorumları: 946
Konuları: 9
Kayıt Tarihi: 2012
(18/08/2013, Saat: 11:35)mornetto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: dün akşam 40 dk da şunu yapıverdim hemen,
Kuşbaşı göğüs eti, patates küp küp, soğan, kekik, tuz, bir kaşık salça, tereyağı ve kanola yağını bir tencerede 5 dk kavurdum,
Bu karışımı çömleğe boşalttım. Ağzını alüminyum folyo ile sardım..
200 derece ısıttığım fırında 35 dakika pişirdim. Çömleğin lezzeti bir başka arkadaşlar..
Güzel bir tarif, çömleğin lezzeti bir başka gerçekten.