Yemek Tarifleri
#41
McOrco Hocam,
Başka bir kabın içerisine mi konuyor başka aparatı var mı?
Cevapla
#42
(09/08/2013, Saat: 19:19)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: McOrco Hocam,
Başka bir kabın içerisine mi konuyor başka aparatı var mı?

Yeteri kadar suyla doldurulmuş tencereye konuyor; çelik buharlı pişiricinin altında suyla temas etmeyi önleyen ayaklar var (ayaklar aşağıdaki resimde görülüyor), bu ayakların seviyesinde su koyulduğunda yiyecekler suyla temas etmemiş oluyor.

fopwms.jpg
Cevapla
#43
(09/08/2013, Saat: 19:17)ethnotronix Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09/08/2013, Saat: 19:10)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Buharli-Pisirici-Buharli-Pisirme-Aleti-S...9187_0.jpg

Evet; o çelik, buharlı pişiriciden ben de kullanıyorum. Et tavuk gibi bazı yiyecekleri ısıtmada da çok kullanışlı oluyor.

Bir tarif alalım mı şu delikli şeyle, hanım aldırmıyo bana bunu bir tarif verirseniz belki alır Big Grin mesela tavuk nasıl yapılır bu aletle?
Cevapla
#44
Teşekkürler @ethnotronix
Başkan 15 dakikada kırmızı eti nasıl pişiriyor merak ettim Smile
Geniş bir düdüklü tencere içerisini bu aparat yerleştirlse daha hızlı pişirmez mi?

fopwms.jpg
Cevapla
#45
Ben şimdiye kadar bu pişiriciyi buharda pişirmede değil de yemek ısıtmada (pilav, et vb.) kullandım bu konuda oldukça kullanışlı. Pişirme konusunda McOrco üstad sanırım deneyimli, birkaç tarif veya bilgi sanırım yazar.
Cevapla
#46
Bir iki resim de ekleyelim arkadaşlar, iştahımız açılır Big Grin

Küçükken böyle bir yer sofrasında yerdik, sonra sofrayı annem temizler üzerinde ablamla ders çalışırdık.. Hey gidi günler, şimdiki çocukların odası bile var..

2z9jznt.jpg

2hprbr4.jpg
Cevapla
#47
öncelikle aletin nasıl kullanıldığından basedeyım

alet ıcıne sebzeler etler konulan bolume su gelmeyecek su taşmayacak kadar su konulan tencerenın içine konulur. kesinlikle düdüklü ile kullanılmayın denedim. bu düdüklüden daha etkili bir pişirme yöntemidir.

bırkaç dakıkada su buharlaşır ust bolumdekı sebzeler etler suya temas etmeden besın degerlerını suya kaybetmeden asla yanma riski olmadan yaglarını hıcbır ıslemle ayıramayacagınız kadar yaglarından arınarak pıserler

genel onyargı suya yağa degmeden pısırılme olmayacagı fakat

su 1 ile 100 derece arasında bir sıcaklıga ancak ulaşabilirken
buhar en az 100 en çok 1700 derece sıcaklığa ulaşabilir


bır patatesı butun atmak yerıne 4 e bolerek koymak gerekıyor buhar degcek alanlar bırbırıne degmemelı

4-5 adet tavuk taleks yapılacagı zaman - (tavuk ıncık, tavuk biftek)
genıs bır pılav tenceresıne alet acılıp konulur etlere su degmeyecek kadar aldına su konulur
etler bırbırıne olabıldıgınce degmeyecek kadar alete dızılır
kapak kapatılır

diger etletrdede aynı şekilde işler sistem

pısırme ve soguma suresınce kesınlıkle kapak acılmaz
kesinlikle kapağında delik vs olan tencereler kulanılmaz
illa içini görerek pişirmek istiyorsanız cam kapaklı kullanın ama gerek yok

mangalda pısmıs gıda lezzetınde muthıs yemeklere kısa surede kavusursunuz
Bir de böyle düşün - Büyük Hilmi
WWW
Cevapla
#48
(11/08/2013, Saat: 17:22)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: öncelikle aletin nasıl kullanıldığından basedeyım

alet ıcıne sebzeler etler konulan bolume su gelmeyecek su taşmayacak kadar su konulan tencerenın içine konulur. kesinlikle düdüklü ile kullanılmayın denedim. bu düdüklüden daha etkili bir pişirme yöntemidir.

bırkaç dakıkada su buharlaşır ust bolumdekı sebzeler etler suya temas etmeden besın degerlerını suya kaybetmeden asla yanma riski olmadan yaglarını hıcbır ıslemle ayıramayacagınız kadar yaglarından arınarak pıserler

genel onyargı suya yağa degmeden pısırılme olmayacagı fakat

su 1 ile 100 derece arasında bir sıcaklıga ancak ulaşabilirken
buhar en az 100 en çok 1700 derece sıcaklığa ulaşabilir


bır patatesı butun atmak yerıne 4 e bolerek koymak gerekıyor buhar degcek alanlar bırbırıne degmemelı

4-5 adet tavuk taleks yapılacagı zaman - (tavuk ıncık, tavuk biftek)
genıs bır pılav tenceresıne alet acılıp konulur etlere su degmeyecek kadar aldına su konulur
etler bırbırıne olabıldıgınce degmeyecek kadar alete dızılır
kapak kapatılır

diger etletrdede aynı şekilde işler sistem

pısırme ve soguma suresınce kesınlıkle kapak acılmaz
kesinlikle kapağında delik vs olan tencereler kulanılmaz
illa içini görerek pişirmek istiyorsanız cam kapaklı kullanın ama gerek yok

mangalda pısmıs gıda lezzetınde muthıs yemeklere kısa surede kavusursunuz

Üstadım çok tşk ederim, en kısa zamanda alacağım.

Hem besin değerleri içinde hem lezzeti hem de yağsız mükemmel yemekler deneyeceğim..
Cevapla
#49
Teşekkürler Başkan
Aslında yemek forumu için potansiyel var bu konuda Smile
Pişirme aletinden alıp yorumlayacağım bir kaç haftayı bulur ...
günün tıraşı yerine günün yemeği Smile
Cevapla
#50
(11/08/2013, Saat: 19:34)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler Başkan
Aslında yemek forumu için potansiyel var bu konuda Smile
Pişirme aletinden alıp yorumlayacağım bir kaç haftayı bulur ...
günün tıraşı yerine günün yemeği Smile

günün yemeği wawwdlgf46.gif
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: