Yemek Tarifleri
#31
Çok kolay çok lezzetli kabaktan yapılan bir yemek. Evet,

MÜCVER

Malzemeler
2 Kabak
1/2 Demet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu
75 gr Beyaz Peynir
1 Yumurta
2,5 Çorba Kaşığı Un
1/4 Çay Kaşığı Toz Beyaz Biber
Bir Tutam Tuz
Kızartmak İçin: 1.5 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
Yemeğin Tarifi
Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın. Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Taze soğanları ayıklayıp ince doğrayın. Dereotunu ayıklayıp yaprak kısımlarını ince kıyın. Tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın veya rendeleyin. Rendelenmiş kabağa, tuz hariç tüm malzemeyi ilave edip hepsini iyice karıştırın. Tavada ayçiçek yağını kızdırın. Mücver karışımını çorba kaşığı ile şekillendirip kızgın yağa atın. Her iki tarafı altın sarısı renk alıncaya dek kızartın.

Delikli kevgirle yağını süzerek fazlasını emmesi için mutfak kağıdının üstüne alın. Tuzunu serpikten sonra servis tabağına alın. Burada dikkat etmemiz gereken nokta, peynirin tuzlu olması halinde ayrıca tuz koymamanız gerektiği.

2evf707.jpg

5x2wcj.jpg

ae5rhd.jpg
Cevapla
#32
MİSKET KÖFTE

Malzemeler
1 tane soğan
1 tane yumurta
Yarım kilogram kuzu kıyma
Zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı un
1 avuç taze ekmek içi
1 çay bardağı süt
Karabiber ve Tuz
Lezzetli ve kolay köfte tariflerinden birisi Misket Köfte Tarifi. Adımları eksiksiz uygulayın.
Misket Köfte Tarifi:
Maydanoz, soğan ve sarımsak çok küçük parçalara bölünür.
Ekmek içleri süte daldırılır ve çıkartılır, sıkılır.
Yumurta, kıyma, tuz, maydanoz, soğan, sarımsak, ekmek içi, karabiber bir kapta güzelce yoğrulur.
Oluşturulan bu karışımdan küçük parçalar alınır ve el yardımıyla yuvarlanır.
Bu parçalar una bulanır.
Kızdırılmış zeytinyağlı tavada bu parçalar kızartılır. Hepsi bu Smile
İster sıcak isterse biraz ılıyınca servis yapabilirsiniz.

np40w3.jpg
Cevapla
#33
Bu tarifi vermezsem ölürüm Big Grin Tongue

Sade Omlet

Malzemeler

2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz

Bir kase içerisine yumurtalar kırılır ve tuzu atılarak iyice çırpılır.

Tavada tereyağı eritilerek çırpılmış olan yumurtalar tavaya dökülür.

Döküldüğü gibi pişmeye bırakılır.Kapak kapatılırsa yapışma önlenir ve her yanı kızarır. Afiyet olsun…

2d0ckm0.jpg

1e97ig.jpg
Cevapla
#34
TAVUK SOTE

Malzemeler

1 tavuk göğsü ya da kalça but
1 soğan
2 yeşil biber
2 domates
1 yemek k.salça
Tuz
Su

Tavukları kuşbaşı doğrayıp yağda suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Soğan ve biberi doğrayıp ekleyin.

Salçayı ekleyip kavurun.

Küp doğranmış domatesleri de ekleyip, tuzunu ayarlayın.

En son bir miktar su ekleyip pişmeye bırakın.

28au9zt.jpg
Cevapla
#35
Yemek yaparken asla başlarda yüksek harlı ateşlerle yemek yapmayın, daima kısık ateşi kendinize düstur edinin..

Sabırlı olun, yavaş pişirmeye özen gösterin, acele yok..
Cevapla
#36
(09/08/2013, Saat: 14:06)mornetto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yemek yaparken asla başlarda yüksek harlı ateşlerle yemek yapmayın, daima kısık ateşi kendinize düstur edinin..

Sabırlı olun, yavaş pişirmeye özen gösterin, acele yok..

+1 özellikle sulu yemeklerde ne kadar ağır, kısık ateşte uzun süre pişerse lezzeti o kadar kuvvetli olur. Çay misali demlendikçe tadının belirginleşmesi gibi.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/  
http://saklinotalar.blogspot.com/
WWW
Cevapla
#37
ulkede pek kıymetı bılınmeyen uzakdogunun sırrı
buharda pişirme

halen bu lezzetle ve kolaylıkla tanışmamış tüm arkadaslarımı buna davet ediyorum Smile

90larda elektrikli buharlı pısırıcıler yurtdısından gelen akrabalarla yurda gırerdı
kımılerı pılav tenceresı olarak kullanır kımılere bıseye benzemıyo bu dıye kenara atardı anlamlandıramayıp buradaki gibi

aslında uzakdoguda sırlardır bılınn bır teknık
besın suya temaz etmedıgınden besın degerını kaybetmez
yagından arınır cok kısa surede ınanılmaz yuksek bır sıcaklıkta homojen olarak pıser

20 dkda haslanmıs patates
15 dkda mustesem pısmıs kırmızı et ve balık
10 dk da cok lezzetlı tavuk etı pısırılebılır

sureklı kullandıgım bu pısırme yontemını
tencere ıçıne bır buharlı pısırme aletı alarak kolayca sızde deneyebılırsınız
tum dostlarıma tavsıye ederım

Buharli-Pisirici-Buharli-Pisirme-Aleti-S...9187_0.jpg
Bir de böyle düşün - Büyük Hilmi
WWW
Cevapla
#38
Orko sen buharda haşlanmış yiye yiye mi mcorco oldun? Tongue
http://tiraskeyfim.blogspot.com/  
http://saklinotalar.blogspot.com/
WWW
Cevapla
#39
benım sısmanlıgım sebebı cok acık hocam
ekmekcıyım ben
ekmegın bı ucundan koparayım tadına bakayım derım
bırkac dk gecer... elımde ekmegın obur ucunu bulurum Smile

taze ekmek kokusuna dünyaları degısmem Smile

birde bu buharda haşlamayıda kotuye kullanıyorum ben Smile
tamam saglıklı ama kullanıcısına gore

koca bır temcereye yetecek kadar
patates
havuc
bezelye
soyar yıkarım

kup kup dograrım
buharlı pısırıcıde pısırırım

mayonezını eklerım
tursumu eklerım

2 2.5 kg muhtesem lezzete sahıp amerıkan salatam olur

goz acıp kapayıncaya kadar taze ekmekler arasında kaybolur gıder Smile
Bir de böyle düşün - Büyük Hilmi
WWW
Cevapla
#40
(09/08/2013, Saat: 19:10)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Buharli-Pisirici-Buharli-Pisirme-Aleti-S...9187_0.jpg

Evet; o çelik, buharlı pişiriciden ben de kullanıyorum. Et tavuk gibi bazı yiyecekleri ısıtmada da çok kullanışlı oluyor.
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: