@"Bakkal" Rica ederim,
Bu durumun çeşitli nedenleri var,
Öncelikle fırça seçimi ve seçeceğiniz kıl tipi/yoğunluk/ölçü kaynaklı yüzdeki hissiyattan keyif alma durumu oldukça kişisel bir durum. Bahsettiğiniz problem kıl yoğunluğu ve kıl boyunun kısa olmasından kaynaklı. Bazı düğümlerde de kıl ağartılma prosesi. (jel tip vs)
Standart olarak sattıkları fırçalar o düğüm tipi için ( yukarıda bahsettiğim gibi kalın güçlü omurgalı kıl, yoğun düğüm) benim tercih etmeyeceğim ölçülerde satılıyor. 26x50mm. Çok kuvvetli omurga isteyip, yüzde kazık gibi açılmayan fırça sevenler için birşey diyemem ancak bu tür fırça tercih edenler de dediğim gibi o zaman fırçanın akıcılığını bir kenara bırakıp, köpük yutmasına tahammül etmek durumunda. Çözümü fazla mühimmat kullanmak
Birşeylerden feragat etmek gerekiyor yani... Ya omurgasından, ya flowdan. Ben düğüme göre ölçümlendirmenin optimum olduğu noktayı tercih ediyorum, kendi kullandığım fırçalarda. Yani hem omurgası iyi bir noktada olacak hem de akıcılığı iyi olacak. Bu biraz tecrübeyle alakalı. Sizi tenzih ediyorum. Düğüm geldikten sonra karar veriyorum kıl uzunluğunun ne olması gerektiğine.
Velhasıl kelam sorduğunuz sorunun cevabı olarak benim fırçam da böyle bir durum söz konusu değil. 50mm olarak ayarlasaydım kıl boyunu böyle bir durum olurdu.
Bu arada bu yukarıda yazdıklarım Oumo SHD düğümleri için geçerli. Farklı üreticiler için farklı tercihlerim bulunuyor. Tüm düğümlerini de kullanmadım, istisnalar varsa kaide olarak kabul edilmesin.