Yorumları: 131
Konuları: 14
Kayıt Tarihi: 2011
Şimdi yakın zamanda düşünmüyorum ama ilerde çelik usturaya geçsem bileme sorunu ortaya çıkacak. Çünkü ben bunu bileyemem. Bilemeye kalksam belki ağzını bozarım. Diyelim ki çelik usturam var. Kaç haftada bir bunu bilemem gerekir? Yani demek istediğim körelince dışarda birilerine biletsem bu şekilde idare eder mi beni? Zaten hergün çelik usturayla tıraş olacak değilim.
Yorumları: 3,517
Konuları: 125
Kayıt Tarihi: 2011
Belki değil kesinlikle ağzını bozarsın, hemde uzunca bir süre.
Bileme konusunun bir standartı yok. Bir usturanın keskinliği kaybetmesi;
usturanın çelik tipi, ısıl işlemi, ölçüsü, iç bükeylik derecesi, kalınlığı, ağzının genişliği
kullanıcının sakalının tipi, tecrübesi, tekniği, kayışlama becerisi, kullandığı krem/sabunlar, yüzünü tıraşa hazırlama seviyesi, kaç perde tıraş olduğuna
gibi faktörlere göre değişir. Yeni başlayanlar sıkca dik açılarla, bastırarak tıraş olmaya çalışır ve ağzı çabucak köreltirler. Teknik oturmaya başladığında, eğer ortalama bir kayışlama becerisi varsa bu süre sakal tipine ve kaç perde tıraş olduğuna bağlı olarak 1 hafta-2 ay arası değişir. Eğer kullanıcının ayrıca pastalanmış bir kayışı varsa onu kullanarak bu süreyi birkaç kat daha uzatır. Ağız iyice yuvarlanana kadar bu şekilde 3-5 ay bilemeden kullanabilir. Hafif sakallı ve tek perde oluyorsa yıl bile gidebilir. Ama ortalama 3-5 ay diyelim - pastaı kayış olduğunu varsayarsak-
Ancak dediğim gibi kayışlama tekniğini oturtmak çok önemlidir. Taptaze bilenmiş bir ağzı, yanlık kayışlama tekniğiyle 15 saniyede tıraş etmez hale getirebilirsiniz.
Bir şekilde başlanmak istiyorsa, 1 tıraşa hazır ustura, 1 pastalanmış kayış ya da kromoksitli balza, 1 de düz kayış gereklidir. Bunlarla kullanıcı ilk amatörlüğünü atar. Usturayı birkaç kere bilenmeye yollar, sonra isterse kendi bileme işine girer, isterse arada bir bilenmeye yollamaya devam eder.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
Yorumları: 131
Konuları: 14
Kayıt Tarihi: 2011
03/11/2011, Saat: 23:28
(Son Düzenleme: 03/11/2011, Saat: 23:28, Düzenleyen: Nihil79.)
(03/11/2011, Saat: 22:24)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Belki değil kesinlikle ağzını bozarsın, hemde uzunca bir süre.
Bileme konusunun bir standartı yok. Bir usturanın keskinliği kaybetmesi;
usturanın çelik tipi, ısıl işlemi, ölçüsü, iç bükeylik derecesi, kalınlığı, ağzının genişliği
kullanıcının sakalının tipi, tecrübesi, tekniği, kayışlama becerisi, kullandığı krem/sabunlar, yüzünü tıraşa hazırlama seviyesi, kaç perde tıraş olduğuna
gibi faktörlere göre değişir. Yeni başlayanlar sıkca dik açılarla, bastırarak tıraş olmaya çalışır ve ağzı çabucak köreltirler. Teknik oturmaya başladığında, eğer ortalama bir kayışlama becerisi varsa bu süre sakal tipine ve kaç perde tıraş olduğuna bağlı olarak 1 hafta-2 ay arası değişir. Eğer kullanıcının ayrıca pastalanmış bir kayışı varsa onu kullanarak bu süreyi birkaç kat daha uzatır. Ağız iyice yuvarlanana kadar bu şekilde 3-5 ay bilemeden kullanabilir. Hafif sakallı ve tek perde oluyorsa yıl bile gidebilir. Ama ortalama 3-5 ay diyelim - pastaı kayış olduğunu varsayarsak-
Ancak dediğim gibi kayışlama tekniğini oturtmak çok önemlidir. Taptaze bilenmiş bir ağzı, yanlık kayışlama tekniğiyle 15 saniyede tıraş etmez hale getirebilirsiniz.
Bir şekilde başlanmak istiyorsa, 1 tıraşa hazır ustura, 1 pastalanmış kayış ya da kromoksitli balza, 1 de düz kayış gereklidir. Bunlarla kullanıcı ilk amatörlüğünü atar. Usturayı birkaç kere bilenmeye yollar, sonra isterse kendi bileme işine girer, isterse arada bir bilenmeye yollamaya devam eder.
Bilgi için Teşekkürler.. Peki Dovo çelik usturaların kalitesi nasıldır?
Selamlar..
Yorumları: 3,517
Konuları: 125
Kayıt Tarihi: 2011
Gayet iyidir, günlük kullanım için rahattır.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
Yorumları: 134
Konuları: 14
Kayıt Tarihi: 2011
bence ilk önce jiletli usturalarla başlanmalı, jiletli usturaya keskinliği az konforu yüksek olan bir jilet takılmalı. solingenin güzel jiletli usturaları var. bence güzel ürünler
Yorumları: 131
Konuları: 14
Kayıt Tarihi: 2011
04/11/2011, Saat: 10:40
(Son Düzenleme: 04/11/2011, Saat: 10:44, Düzenleyen: Nihil79.)
(04/11/2011, Saat: 02:23)muratti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bence ilk önce jiletli usturalarla başlanmalı, jiletli usturaya keskinliği az konforu yüksek olan bir jilet takılmalı. solingenin güzel jiletli usturaları var. bence güzel ürünler
Zaten Jietli ustura kullanıyorum. Elim iyice alışınca rahatlıkla tıraş olabilecek seviyeye gelince alacağım.
Bu arada tıraş tekniğim bence iyi ama sol elimle sol yüzümü tıraş ederken zorlanıyorum onun dısında boyun altı çene bölgesi bile rahat. Bakalım zamanla iyice rahat kullanıma alışırsam alacağım bir tane Dovo. Genelde EJ'yi kullanırım canım istedikçe usturayı.
Yorumları: 3,517
Konuları: 125
Kayıt Tarihi: 2011
Tekniğin oturup, usturayı kullandıkça, giderek daha usturaya yönelirsin gibime geliyor. Bende öyle şu an, hergün ustura kullanan hemen herkes de bu yollardan geçmiş, giderek jiletli makineleri daha az kullanır olmuş.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
Yorumları: 3,517
Konuları: 125
Kayıt Tarihi: 2011
O da bir faktör
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
Yorumları: 2,450
Konuları: 139
Kayıt Tarihi: 2011
kayis icin pasta yazilmis mesajlarda. yurticinde var mi kendisi veya muadili olabilir. cesidi falan da varsa aciklayabilir misiniz?
Yorumları: 1,670
Konuları: 66
Kayıt Tarihi: 2012
krom oksit, demir oksit veyahut bakır oksit macunu bulabilirseniz aynı oluyor. ben toz olarak krom oksit bulmuştum ancak kayış emmiyor tam. macun halinde bulursanız 150-200 gram birkaç yıl işinizi görür.
selamlar.
|