Yorumları: 1,477
Konuları: 20
19/01/2018, Saat: 21:48
(Son Düzenleme: 19/01/2018, Saat: 21:52, Düzenleyen: Straht.)
@Pilotic
Komşum hem şişe hem de AS güzel gözüküyor. Rengine takılmayın, meyve kabuğu ve baharatla yapılan ASler genelde bulanık oluyor. Özellikle cadı fındığı baya bulandırıyor.
Alkol yağı tam olarak çözmüyor dediğiniz gibi (çok çok eklemediğiniz sürece yani kabaca bire on oranını geçmedikçe çözer) fakat illaki homojen karışım isterim derseniz emulsifer yardımı ile bunu yapabilirsiniz. Ha tabii sırf homojen olsun diye ek kimyasala gerek var mı o da sizin takdiriniz.
Bana yöneltilen ve kaybolan soruları tekrar sorarsanız ilk fırsatta yazmaya çalışırım ama gemiden inişime daha bir kaç ay var. Biraz bekleteceğim =)
SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
A ship in port is safe, but that's not what ships are built for.
-Grace Hopper
Yorumları: 629
Konuları: 12
@Straht teşekkürler ilginiz için. Geniş vakitte sıcak sıcak sormayı tercih ederim.
Güvenli seferleriniz olsun.
Yorumları: 1,701
Konuları: 30
Bu mudur? İste budur! Gıdım gıdım kullaniyorum komşum bana verdiğin AS'yi tebrikler...
Şol Gökleri Kaldıranın, Doldurup Donatanın,
Ol Deyince Olduranın, Doksan Dokuz Adı İle,
Usturalarımız Keskin, Elimiz Düzgün Olsun.
Yorumları: 629
Konuları: 12
Üstad hoşuna gittiyse boca et
Devamı var. Aynı kokuyu nasıl tuttururum bilmiyorum ama
Yorumları: 1,701
Konuları: 30
Ustad super bu. Eline saglik...
Şol Gökleri Kaldıranın, Doldurup Donatanın,
Ol Deyince Olduranın, Doksan Dokuz Adı İle,
Usturalarımız Keskin, Elimiz Düzgün Olsun.
Yorumları: 919
Konuları: 31
(14/12/2017, Saat: 17:52)pilotic Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet efendim, @straht kaptanın değerli açıklamalarıyla 2 ay önce başladığımız as losyon yolculuğunda bugün bir noktaya ulaşmış bulunuyoruz...
Cadı fındığı elime ulaşınca hemen harmanladım.
Sonuç:
Dayanamayıp elime yüzüme de sürdüm. Rengi çok albenili olmadı. Sorun yok. Kokusu da pek maskülen denemez . Vanilyası mı fazla kaçtı nedir artık bilemiyorum. Tıraş sonrasına da yarın tıraştan sonra bakacağız artık.
Saydam renk elde edebilmek için size bir yöntem önermek istiyorum. Meyve kabuklarını saf alkolün içine atmak yerime önce su vs. kullanarak alkölü istediğiniz değere düşürün daha sonra meyve kabuğu ve baharatları ekleyin. Bu yöntemi ben likör yaparken kullanıyorum ve çok işe yarıyor. Sonradan yapılan sulandırma rengi bulanıklaştırıyor.
https://youtube.com/channel/UCD-HX8qdZx__yv3jmHY6TFg
Yorumları: 1,784
Konuları: 42
Erkekler Müjde! Tıraş Sonrası Mis Gibi Kokmanızı Sağlayacak 11 Doğal Tıraş Kolonyası Tarifi
https://onedio.com/haber/erkekler-mujde-...ifi-786892
Edep, aklın tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, aklı kadar şerefli, şerefi kadar kıymetlidir...
Yorumları: 322
Konuları: 4
(23/08/2019, Saat: 14:13)Soner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Erkekler Müjde! Tıraş Sonrası Mis Gibi Kokmanızı Sağlayacak 11 Doğal Tıraş Kolonyası Tarifi
https://onedio.com/haber/erkekler-mujde-...ifi-786892
Bahsi geçen malzemeleri bulsam farklı şekilde degerlendiririm =)
Astarı yüzünü geçer.Ayrıca o malzemeleri bulmak sonra ugraşmak pfff. Herkesin yapacagı ve hoşlanacagı işler degil.
Bahsi geçen malzemeler çogu kişi için ulaşılmaz zaten.
Bimden aldıgım Barber No:1 ile devam =)
Yorumları: 107
Konuları: 0
Kolonya içine gliserin eklemek mantıklı geldi. Bugünlerde ellerimizde yoğun olarak kullanıyoruz. Krem kullanılmadığında da aşırı kurutma yapıyor. Peki var mı bir ölçüsü, oranı? Mesela 100 ml e 10 damla gibi bir oran uygun mudur sizce?
Yorumları: 46
Konuları: 1
Romanya'da denk geldiğim bir berberin tezgahında bir sürü Arko tıraş kolonyası ile gülsuyunu görünce meraktan sormuştum. Bir Türk'ten aldığı tarife göre ikisini yarı yarıya birleştirip aftershave olarak kullanıyormuş. Cilde etkisi ne olur bilmiyorum ama bir sürü boş şişe olduğuna göre uzun zamandır kullanıyordur diye düşündüm.