Yemek Tarifleri
@Aleksey

Komşum sen baştan hata yapmışsın ben yukarda uyarı yapmıştım yurtta kalanlar için Smile Beğenin için çok teşekkür ederim.

Bunun yanında tadı çok baskın olmayan, açık renkli ve kaliteli herhangi bir bira güzel gidiyor. Türkiye'de zaten pek seçenek yok. Aslında bulabilsem bunun yanında amber renkli bir Ale iyi olurdu fakat ülkemiz koşullarında Weihenstephan, Carlsberg, Tuborg, Bomonti Filtresiz gibi Pilsen, Buğday birası veya Lager tip biralar tercih edilebilir. Yada milli içkimiz ayran da gayet iyi bir yancı olabilir. Burası biraz kişisel tercih. Ben hamburgerin yanına mütemadiyen patates kızarttığım için tercihim biradan yana.

@Delidumrul

Komşum beğenin için teşekkür ederim. Valla ben uyarımı yaptım sorumluluk kabul etmiyorum Smile Fakat canınız çektiyse yarın 15 dakikanızı ayırarak yapabilirsiniz. Erik şurubu hiç içmedim fakat merak ettim, illa evde mi yapmak gerek yoksa bildiğiniz hazır satılan düzgün bir erik şurubu var mı ?
A ship in port is safe, but that's not what ships are built for.
-Grace Hopper



Cevapla
Ben de benzer tercihleri yapardim kaptan, ayni dusunuyormusuz. Heineken de guzel oluyor disarda yedigimde, agir biralar gelmiyor boyle yogun yemeklere. Donem arasi deneyecegim artik.
Cevapla
Straht üstat, hazır olarak hiç denk gelmedim marketlerde falan satılırmı bilmiyorum. Biz memlekette yapıyoruz yılın hemen her döneminde kullanmak için saklarız.
kaynatma yöntemiyle yapıldığı ve içerisine belli ölçüde şeker katıldığı için uzun süre bozulmadan kalabiliyor.
https://www.facebook.com/pages/Pardus-Handcraft/875240639222477

https://www.instagram.com/pardushandcraft/

Cevapla
@Straht

Önce "Süt Reçeli" sonra "Corned Beef" derken şimdi de bu hamburger tarifinizle iştahlar kabarıyor. Hepsi çok güzel, orijinal tarifler; devamını bekleriz. Teşekkür ederim.
Cevapla
@Aleksey

İzmirden gitmemiş olsan tekrar yapayım beraber yiyelim derdim de sen kaçmışsın bile Smile Bu tarz hamburger, sosisli vs yemeklerin yanında bulabilirsen Amerikan üretimi Budweisser de güzel oluyor çok hafif hatta su gibi bir bira. Çek üretimi olan değil yalnız ona dikkat etmek gerek. Amerika üretimi olan Amerika'da gazlı içecek olarak geçiyor zaten alkollü içecekten bile saymamışlar Smile

@Delidumrul

Üstat eğer yapılışını biliyorsanız ve tarif ederseniz denemek isterim. Bu tarz yöresel lezzetleri denemek her zaman hoşuma gider.

@mavi

Beğeniniz için teşekkürler komşum. Deneyip beğendiğim veya güvendiğim kaynaktan aldığım ve deneyeceğim tarifleri buraya yazmaya çalışıyorum. Ne kadar fazla yapan olursa o kadar fazla zevk ortaya çıkıp o kadar fazla fikir olacaktır. Maalesef forumun bu başlığı pek bir sessiz. Benim gibi bir iki aç daha bulursam hareketlendiricem Big Grin
A ship in port is safe, but that's not what ships are built for.
-Grace Hopper



Cevapla
Bayağıdır tarif yazmamıştım. Çok basit bir tarif yazıyorum bugün.

Malzemeler:
- 1 büyük karnıbahar
- 200gr dilimlenmiş pastırma
- 200gr dilimlenmiş eriyebilen bir peynir. (Kaşar, cheddar v.b.)
- Zeytin yağı.
- Tuz, karabiber, safran, kırmızı biber, köri.

Yapılışı:
- Öncelikle karnıbaharı 10-12 dakika kadar kaynar suda haşlıyoruz.
- Haşladığımız karnıbaharı bir fırın tepsisi veya borcam a alıyoruz.
- Dilimlenmiş pastırmaları dilimlenmiş peynirlere sararak karnıbaharın aralarındaki boşluklardan içeriye ittiriyoruz. Eğer karnıbahar çok sıkıysa bıçakla delikler açıp bu deliklere ittiriyoruz. Sadece eşit dağılıma önem gösteriniz.
- Ardından tuz, karabiber, safran, kırmızı biber, köri gibi baharatları ve zeytinyağını üzerinde gezdirerek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10 dakika pişiriyoruz. Sonra çıkartıp üzerine tekrar peynir koyarak eriyene kadar bir daha fırınlıyoruz.

Afiyet olsun.

4trmky.jpg
mt44ef.jpg
https://instagram.com/buyukkotukurt/
Cevapla
@cihankeskin

Komşum bugün yarın kesin deneyeceğim çok lezzetli bir şeye benziyor. Paylaştığınız için teşekkürler
A ship in port is safe, but that's not what ships are built for.
-Grace Hopper



Cevapla
@cihankeskin teşekkürler, çok güzel görünüyor.
Cevapla
Uzunca bir aradan sonra yeniden bir kolay ve lezzetli bekar adam yemeği ile çıktım geldim karşınıza. Bu sefer mutfağı işgal etme amacımız pizza yapmak. Eğer üşengeçliğinizi ve ''eeeh kim uğraşacak şimdi onla'' gibi düşüncelerinizi bir defalığına kenara bırakıp evde pizza yapmayı denerseniz bir daha Dominos, Pizza Hut, Papa John's gibi Amerikan zorlaması pizzalardan sipariş vermek istemeyeceksiniz.

-o-o- Bu paragraf tamamen benim pizza hakkındaki gevezeliğim, tarif için sonra paragrafa atlayabilirsiniz Smile -o-o-

Az önce kullandığım ''Amerikan zorlaması'' lafını biraz açmak istiyorum. Amerikalılar her zamanki gibi sevdikleri bir ürünü farklı bir kültürden alıp aslına benzer fakat bir o kadar da farklı hale -kendi damak zevklerine uygun- getirip sonra da bunu pazarlamaya bayılıyorlar. Buna örnek olarak Manhattan sokaklarında yiyebileceğiniz üzeri sarımsaklı mayonezle kaplı et ve tavuk dönerler, kalın pofidik hamurlu peyniri bol ve kopmamakta direnerek sünen üzerinden yağı damlayan pizzalar vs örnek verilebilir. Hem İtalya seyahatlerimden hem de takip ettiğim bir iki yemek blogu ve şeften gördüğüm kadarıyla asıl İtalyan pizzası siz onun ne olmasını istiyorsanız odur; kare olabilir, yuvarlak olabilir, bol peynirli/az peynirli, ince/kalın, bol soslu ıslak ve yumuşak veya az soslu çıtır çıtır vs vs. Yani bunca yıldır ülkemizde bize baskılanan pizza dediğin şöyle olmalıdır böyle olmazsa pizza olmaz gibi lafları pek kâle almamak lazım. Pizza dediğimiz şeyin çok basit 3 malzemesi var hamur, domates sos ve peynir. Tabii domates sos olmayan şey pizza değildir de diyemeyiz az önce dediğim gibi ''pizza siz onun ne olmasını istiyorsanız odur''. Buna en güzel örnek domates sosu minimal olan veya hiç olmayan onun yerine kırık cevizli nar ekşili sosun üzerine yayılmış dana carpacciolu nefis tatlı/ekşi pizza diyebilirim.

-o-o-o-o-

Gerekli Malzemeler ( 4 tane pizza için)


Pizza siz onun ne olmasını istiyorsanız odur düşüncemizden yola çıkarak yine keyfinize göre düzenleyebileceğiniz bir malzeme listesi hazırladım. Listenin ilk yarısı pizzamızın hamur kısmını hazırlarken kullanıcağımız malzemeler ikinci yarısı ise üstünü süslerken kullanacaklarımız. Aslında ikinci yarıyı yazmama gerek yok, o kısım tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. Ben malzemeler için kişi bildirmek yerine 4 pizza için diyorum ;çünkü 2 arkadaş 2şer tane de gömebilirsiniz 4 tane standart insan birer tane yiyip doyadabilir artık o size kalmış Smile

2reqxio.jpg


- 2 Kutu 200gr Domates Püresi (Pizzanın daha yumuşak ve ıslak olmasını istiyorsanız 1 paket daha ekleyin)
- İsteğe göre 1 yemek kaşığı domates salçası
- Taze Reyhan veya Fesleğen (yoksa kuru da olur)
- Kuru Kekik ve Kuru Nane
- Karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
- Dilediğiniz her türlü peynir
- 1 paket Lavaş
- Dilediğiniz kadar sarımsak (Sarımsaklar standart boylarda olmadığı için tam diş olarak ölçü veremiyorum ayrıca bir de damak zevki farkı var, siz kendinize göre ayarlayın)

- Sosis, salam, sucuk, füme et vs her türlü şarküteri ürünü
- Mantar
- Biber
- Soğan

6xw6li.jpg

Hazırlanışı

1) Sarımsakları soyup, bıçakla çok ezmeden iyice küçültün ve sosumuzu yapacağımız tencereye atın. Üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirip orta/kısık olacak şekilde altını yakın.
3) Tercihinize göre reyhan veya fesleğenleri çok da ufaltmadan ince ince kıyın. Altın rengi almış sarımsaklarımızın üzerine domates pürenizi dökün ve reyhanı ekleyin.
4) Damak zevkinize göre kuru kekik, kuru nane, karabiber ve tuz ile domates sosunuzu çeşnilendirin sonra üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip altını kısıp bırakın. 5 dakika kadar kendi halinde ocakta kalsın hem baharatların hem taze otların tadı sosa geçsin. Arada sırada tadına bakın, dilediğiniz kıvama gelince ocaktan indirip bir kenara alın.
5) Sos pişedursun siz rendeliyeceğiniz peyniri rendeleyin, dilimlenecek ürünleri dilimleyin parçalanacakları parçalayın.
6) Büyük bir servis tabağına bir tane lavaş serip üzerine domates sosunuzdan sürün. Dilerseniz bu ara kata da peynir koyup ekstra peynirli de yapabilirsiniz. Domates sosu ne fazla ne az olacak ve her yere gelicek şekilde sürdükten sonra bir lavaş daha alıp ilkinin üzerine yerleştirin ve domates sosu sürün. Domates sosundan sonra rendelediğiniz peynirden keyfinize göre her yerine dağıtın. Bu peynirli domates sosu katmanın üzerine şarküteri ürünlerinizi ve sebzelerinizi dağıtın. En son hepsinin üzerine biraz daha peynir serpip çok az zeytinyağı gezdirip yağlı kağıt serilmiş tel ızgaraya alın. Izgarayı 200-220 dereceye önceden ısıtılmış fırınınızın alt kısmına doğru yerleştirip beklemeye başlayabilirsiniz Smile
*** Şarküteri ürünü yerine tavuk veya parça et kullanacaksanız önce bir tavada hazırlayıp sonra pizzanın üzerinde koymanızda fayda var sonra et pişti mi pişmedi mi derdi olmaz. Mesela karamelize soğanlı körili tavuk hazırlayıp bunu pizzanın üstüne koyabilirsiniz.

1p9ylv.jpg

Kabaca evde lavaştan pizza böyle yapılıyor. Tüm malzemelerin doğranması, domates sosun olması ve pizzanın pişmesi derken 25-30 dakika da (her hangi bir pizzacının evinize gelmesinden daha önce Smile ) pizzanız hazır oluyor. Bunu daha da geliştirmek isterseniz önce domates sosu domates püresinden değil domatesten yapabilirsiniz sonra hamur olarak lavaş değil de en yakınınızdaki ekmek fırınından ekmek hamuru alıp kullanırsınız yada ben layıkıyla pizza yapıcam derseniz oturup kendi hamurunuzu kendiniz yaparsınız yani seçenek çok.
A ship in port is safe, but that's not what ships are built for.
-Grace Hopper



Cevapla
@Straht  kaptan ne yaptın öyle ya..yıktın resmen ,enfes görüntüler tariflerde süper saolasın...ama yukarda saydığın firmalar dava açmasın sana şimdi Smile adamların ekmeğiyle(pizzasıda olabilir tabii) oynamışsın resmen
insan sorunlarını anlatmak ile onlara çözüm bulmanın aynı şey olmadığını anladığında artık büyümüş demektir
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: