Yorumları: 1,066
Konuları: 5
Kayıt Tarihi: 2015
Acta est fabula, plaudite.
Yorumları: 1,477
Konuları: 20
Kayıt Tarihi: 2013
(05/04/2015, Saat: 21:04)Bruce Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aslında et salamurası bizim bildiğimiz pastırmanın çemensiz hali değil midir? Kaya tuzunun ete iyi yedirilmesi ve etin sıkılarak suyun tamamen atılması ile yapılan.
Pastırma ile Corned Beef her ne kadar aynı amaç için üretilmiş iki teknik olsalarda (etin saklanma ömrünü uzatmak) aynı şey sayılmazlar. Pastırma eti kurutarak saklama ömrünü artırıp çemen ile lezzetlendirirken Corned beef salamura yoluyla saklama süresini arttırıyor. Ette hiç bir şekilde su kaybı yok. Yani bu et kuru bir et değil. Yediğiniz zaman aynı tandır gibi normal sulu taze bir et yemişsiniz hissi veriyor.
A ship in port is safe, but that's not what ships are built for.
-Grace Hopper
Yorumları: 1,066
Konuları: 5
Kayıt Tarihi: 2015
(05/04/2015, Saat: 23:31)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Pastırma ile Corned Beef her ne kadar aynı amaç için üretilmiş iki teknik olsalarda (etin saklanma ömrünü uzatmak) aynı şey sayılmazlar. Pastırma eti kurutarak saklama ömrünü artırıp çemen ile lezzetlendirirken Corned beef salamura yoluyla saklama süresini arttırıyor. Ette hiç bir şekilde su kaybı yok. Yani bu et kuru bir et değil. Yediğiniz zaman aynı tandır gibi normal sulu taze bir et yemişsiniz hissi veriyor.
Denemiştim, gayet lezzetliydi; ancak yapılırken et suyu eklendiğini düşünmüştüm. Kendimiz pastırma yaparken antrikotu kaya tuzuna buladıktan sonra sudan arındırmak için üzerine ağırlık koyup bir kaç gün dinlendiriyorduk. Tahminimce bunda benzeri bir işlem yapılmıyor.
Acta est fabula, plaudite.
Yorumları: 1,477
Konuları: 20
Kayıt Tarihi: 2013
(06/04/2015, Saat: 07:59)Bruce Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Denemiştim, gayet lezzetliydi; ancak yapılırken et suyu eklendiğini düşünmüştüm. Kendimiz pastırma yaparken antrikotu kaya tuzuna buladıktan sonra sudan arındırmak için üzerine ağırlık koyup bir kaç gün dinlendiriyorduk. Tahminimce bunda benzeri bir işlem yapılmıyor.
Verdiğim linkte tarifi var eğer incelemek isterseniz. Bunda üstü kapancak şekilde tuzlu suyun içine yatırılan et 1-2 hafta civarı buzdolabında bekletilip sonrasında 4-5 saat düdüklü tencerede pişiriliyor. Elimizde de pembe, lif lif ayrılmış ve uzunca saklanabilen bir et oluyor =)
A ship in port is safe, but that's not what ships are built for.
-Grace Hopper
Yorumları: 7,952
Konuları: 98
Kayıt Tarihi: 2012
(06/04/2015, Saat: 11:30)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Verdiğim linkte tarifi var eğer incelemek isterseniz. Bunda üstü kapancak şekilde tuzlu suyun içine yatırılan et 1-2 hafta civarı buzdolabında bekletilip sonrasında 4-5 saat düdüklü tencerede pişiriliyor. Elimizde de pembe, lif lif ayrılmış ve uzunca saklanabilen bir et oluyor =)
@Strath,bildiğimiz tuzlu su mu yani kaya tuzu vs değil galiba su ve tuz oranı nedir yaklaşık
Hocam bozulmaz değilmi 1 haftada ciddi denemek istiyorum
Yorumları: 3,397
Konuları: 106
Kayıt Tarihi: 2013
@straht pişirdikten sonra ne kadar saklanabiliyor ? uzunca bir süreyi biraz açar mısın ?
www.BarbarosRazors.com
Yorumları: 1,477
Konuları: 20
Kayıt Tarihi: 2013
(06/04/2015, Saat: 11:49)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @straht pişirdikten sonra ne kadar saklanabiliyor ? uzunca bir süreyi biraz açar mısın ?
Komşum eğer salamura işlemi bittikten sonra suyunu süzüp pişirmeden dolaba kaldırırsan 1-2 hafta derin dondurucuda 6 ay civarında. Eğer pişirip dolaba koyarsan 10 gün civarında dayanıyor. Asıl Avrupalıların ve Amerikalıların kullandığı gibi salamuradan sonra konservelerseniz ve güneş görmeyen kuru bir ortamda oda sıcaklığında bile 20 yıla kadar tazeliğini koruyabiliyor. İnternette 15+ yıllık konserve corned beef bulup yiyen insanların paylaştıkları anılar var. Fakat bu et bizim için geleneksel bir şey olmadığı için bol miktarda yapıp konserveleyip saklayacağınızı sanmam, yapıp taze taze yemek lazım
A ship in port is safe, but that's not what ships are built for.
-Grace Hopper
Yorumları: 3,517
Konuları: 125
Kayıt Tarihi: 2011
Arkadaşlar şu aletten kullanan var mı? Genelde bu tip elektrikle pişiren aletler lezzetli yapmaz ama merak ettim kullanan varsa diye.
http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektron...-163430602
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
Yorumları: 368
Konuları: 4
Kayıt Tarihi: 2014
(29/04/2015, Saat: 12:27)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar şu aletten kullanan var mı? Genelde bu tip elektrikle pişiren aletler lezzetli yapmaz ama merak ettim kullanan varsa diye.
http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektron...-163430602
Lordum genelde bu tür şeyler büyük bir hevesle alınıp 1-2 kere kullanılıp sonrasında kenarda bekleyen ürünlerdir
çalışma mantığı güzel ama sonuç değişmez. 2 kişilik yemek için kimse o kadar uğraşmaz
Hey gidi küheylan, koşmana bak sen!
Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!
Yorumları: 7,952
Konuları: 98
Kayıt Tarihi: 2012
Döküm tava merakım epey yol aldı
Kırmızı,beyaz et derken bir gün ev de balık denedim
Ertesi gün evdeki tüm halı,perde,tül ve örtüler yıkamacıya gitti
Bende kendimi piknik tüp ve tavayla birlikte bahçede buldum.
Konturfile dedikleri böbrek kısmın dışındaki kısım tava da güzel oluyor.Bonfile daha kuru kalıyor.Etin kenarlarında yağ olmazsa kuru kalıyor mutlaka biraz yağlı katman gerekiyor