Yorumları: 7,952
Konuları: 98
Kayıt Tarihi: 2012
@crionics tavsiyesiyle başlık açılmıştır.
Ne yediniz yada ne içtiniz de iyi hissettiniz,güçlü oldunuz.Daha faydalı oldu.
Doğal mı olmalı,organik mi,köyden mi gelmeli,sertifikalı mı ?
Yorumları: 162
Konuları: 0
Kayıt Tarihi: 2013
İlk mesaj benden
Kirmizi ekesinlikle tavsiye ediyorum illa koyden olmasida sart degil iyi bir kasaptanda alinabilir et yemedigim zaman kendimi direncsiz hissediyorum
Kirban bayrami oncesi guzel bir yazi oldu
Sent from my iPhone using Tapatalk -
now Free
Yorumları: 287
Konuları: 20
Kayıt Tarihi: 2012
yeşil çay için doktor doktor ben hep içerim
not: şekersiz olsun
Yorumları: 540
Konuları: 14
Kayıt Tarihi: 2013
insanların elinin değmediği herşey faydalıdır.
Yorumları: 3,517
Konuları: 125
Kayıt Tarihi: 2011
Kışın nar yemek, ya da suyunu sıkmak hastalıktan koruyor. Çok etkili.
Her mevsim mandıradan alınacak hakiki ve taze bal+kaymak zinde tutuyor, direnç veriyor.
Kabuklarıyla beraber limon yemek, hastaysanız çok çabuk iyileştiriyor, vücudu kendine getiriyor. Kışın her hafta en azından bir tane limon yemek lazım.
Yine kışın hakiki pekmez tahin dışarıda sizi sıcak tutuyor.
Yoğurt dünyada muadili olmayan bir panzehir.
Ceviz, tok tutup, zindelik veriyor. Küçücük ama etkili.
Keçiboynuzu, libidoyu oldukça fazla etkiliyor.
Kırmızı et, düzenli yerseniz güçlü ve zinde hissedersiniz.
Sarımsak, zeytinyağı, terayağ, acı biber vücuda çok faydalı mutfakta olmazsa olmazlar.
Ama şöyle bir baktığımda limon kadar etkili birşey bilmiyorum. Hastaysanız limon yiyin kabuğuyla, zor geliyorsa ikiye bölüp, üstüne toz şeker serpip hüpletin reçel gibi oluyor. İnanılmaz faydasını göreceksiniz. Çok zorlanıyorsanız suyunu sıkıp portakal suyula falan için. Ama en iyisi yemek. Suyunu elinize sıkıp ovuşturun, kurulamayın, o kendi uçar. Hem elinizi temizler, hem mis gibi kokuyor, hem de krem sürmüş gibi yumuşatır.
İkinci olarak şimdi tam nar zamanı. Her akşam bir tane nar yiyin, sırtınız yere gelmez.
Pipboyla sıkıntı yaşayan keçiboynuzu, ceviz, bal ve muz yesin. Bal olarak da şiddetle kekik balı öneririm.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
Yorumları: 946
Konuları: 9
Kayıt Tarihi: 2012
Soğan ve sarımsak zaten her zaman sıkça tükettiklerimdendir. Faydalarını da herkes bilir. Yoğurdu da sık tüketirim ve Atatürk Orman Çiftliği'nin yoğurtlarını piyasadaki yoğurtlar arasında tek geçerim. Süzme yoğurdu harikadır; hele ki çömlekte satılan keçi yoğurdu bambaşkadır, çok lezzetlidir.
Yorumları: 85
Konuları: 0
Kayıt Tarihi: 2012
Hasta olup yattigimi hatirlamam, Allah bundan sonra da nasip etmesin. Neye bagliyorsun derseniz,
Zeytinyagi (orijinal taş baskı) ve tereyagindan (koy) baska yag yemeyiz.
Sarimsak her yemege girer.
Ekmegimizi, yogurdumuzu (keci sutu) kendimiz yapariz.
Keci sutu, keci peyniri tuketiriz.
Hazir gida neredeyse hic tuketmiyoruz.
Ha bir de ne demis atalarimiz,
Haricen yakı, dahilen rakı
Yorumları: 946
Konuları: 9
Kayıt Tarihi: 2012
Eski usul taş baskı zeytinyağını, imalathaneleri günümüzde çok nadir olduğu için bulmak çok zor. Bu yöntemle üretilmiş zeytin yağını deneyip tüketenlerde zeytinyağı lezzeti yönünden damak tadında farklı bir dönem başlar.
Yorumları: 85
Konuları: 0
Kayıt Tarihi: 2012
Ayvalik / Cunda da Özgün Zeytin var. Taş baskiyi burdan alıyorum, online alışveriş de mümkün firmadan,
https://www.ozgunzeytin.com.tr/urundetay...zeytinyagi
Imalathanesini de gezdigim biryer, belki biraz pahalı ancak o damak tadina deger emin olun.