Geleneksel Tıraş Forumları
Jiletin Makinede Kaymasını Nasıl Önlerim ? - Baskı Önizleme

+- Geleneksel Tıraş Forumları (http://www.geltir.com)
+-- Forum: TIRAŞ TEKNİKLERİ (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=19)
+--- Forum: Tıraş Teknikleri Soru Cevap (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Konu Başlığı: Jiletin Makinede Kaymasını Nasıl Önlerim ? (/showthread.php?tid=14542)



Jiletin Makinede Kaymasını Nasıl Önlerim ? - ThisİsTheWay - 06/07/2022

İyi günler. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Henüz yeni üye oldum.

Soru şu. Pearl L-55 Taraklı Jiletli Tıraş Makinesi'ni kullanıyorum. Çoğu zaman jileti tam oturmuyor. Bit taraf jilet yakın bir taraf uzun kalıyor. Geçen gün yüzümü 2 kere kestim inanılmaz tahriş oldu. Yüz nakli olsam bu kadar acırdı sanırım.

Bu gün jileti takıp kısa gelen tarafla tıraş oldum. Muhteşem keyifli sıfır tahriş.

Ben nasıl kullanayım bu makineyi şimdi? Önce makine bu şekilde değildi jilet iki ucada eşit uzaklıktaydı. Sanırım ben 3 parça makin kullanmayı bilmiyorum .


Cvp: Jiletin Makinede Kaymasını Nasıl Önlerim ? - Lord Sparhawk - 06/07/2022

Sapı tam sıkmadan önce plakaları ve jileti yandan tutup hizalayıp eşitleyeceksiniz, paralelliği ve iki tarafa eşitliği sağladıktan sonra o şekilde tutarken sapı sıkacaksınız. Sapı sıkarken jileti ve üst plakayı parmaklarınızla yandan tutmazsanız haliyle sap dönerken üst plakayı hafif döndürür ve jilet de oynama yapar. Zaten çoğu makinede jiletin kafanın yanından 1 mm kadar taşması da yandan tutup hizalama işleminin rahat yapılabilmesi içindir.

Üreticilere ve makinenin üretim tekniğine göre oturan parçalar arası boşluklar farklı seviyelerde olabildiğinden bazı makinelerde sıkarken jilet daha çok döner bazılarında daha sabit kalır.


Cvp: Jiletin Makinede Kaymasını Nasıl Önlerim ? - ThisİsTheWay - 06/07/2022

(06/07/2022, Saat: 20:09)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sapı tam sıkmadan önce plakaları ve jileti yandan tutup hizalayıp eşitleyeceksiniz, paralelliği ve iki tarafa eşitliği sağladıktan sonra o şekilde tutarken sapı sıkacaksınız. Sapı sıkarken jileti ve üst plakayı parmaklarınızla yandan tutmazsanız haliyle sap dönerken üst plakayı hafif döndürür ve jilet de oynama yapar. Zaten çoğu makinede jiletin kafanın yanından 1 mm kadar taşması da yandan tutup hizalama işleminin rahat yapılabilmesi içindir.

Üreticilere ve makinenin üretim tekniğine göre oturan parçalar arası boşluklar farklı seviyelerde olabildiğinden bazı makinelerde sıkarken jilet daha çok döner bazılarında daha sabit kalır.

Sağolun yeşillendirdiğiniz için. Bir de böyle deniyim.


Cvp: Jiletin Makinede Kaymasını Nasıl Önlerim ? - Lord Sparhawk - 06/07/2022

(06/07/2022, Saat: 21:49)ThisİsTheWay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sağolun yeşillendirdiğiniz için. Bir de böyle deniyim.

rica ederim.