![]() |
kayış derisi - Baskı Önizleme +- Geleneksel Tıraş Forumları (http://www.geltir.com) +-- Forum: USTURALAR (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=15) +--- Forum: Bileme Kayışları (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=30) +--- Konu Başlığı: kayış derisi (/showthread.php?tid=960) |
kayış derisi - error... - 04/06/2012 (02/06/2012, Saat: 16:42)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(02/06/2012, Saat: 15:59)error... Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(02/06/2012, Saat: 15:26)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sen bilirsin error komşu. Kendim bileyeceğim diye elindeki usturaları iyice kullanılmaz hale getirebilirsin. Öyle he deyince öğrenilmiyor, ayrıca en az 500 liralık bileme ekipmanı lazım. Onun yerine sadece kargosunu ödeyip düzgün bilenmiş ustura nasıl olmalı görebilirsin. Teklif var ısrar yok. çok teşekkürler... kayış derisi - error... - 04/06/2012 (02/06/2012, Saat: 18:43)anesthesia Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Lord'um iyi diyorsun da o dmt taş 300$ civarı allahın izniyle çözücem abicim bu bileme işini burda gördüğüm kadfarıyla herkes yardım sever bilgilerini paylaşıyor bu tecrübelerden kendime de bir pay çıkartırım inşallah kayış derisi - error... - 04/06/2012 (02/06/2012, Saat: 16:54)linguist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: benim celik usturayla tanismam lordun askerlik zamanina rastlamisti o yuzden soramamis ve yabanci forumlardan ogrenmeye calismistim. yabanci forumlarda bileme isi cok buyutuluyor. sanki yapamazmisim hissine kapilmistim. tesadufen elime kotikul gecince sagolsun unicot yontemi diye birsey var dedi. ilk denemede bileyip cok da guzel tiras oldum. hala forumlari takip ederim adamlar yillardir kotikulu kullanmasina ragmen anladigim kadariyla hala yeterli keskinlige ulastiramiyorlar. benim elimde bir piyasa malı sentetik taş var birde bi dönerci ustasından aldığım yağ taşı dediği bir taş yoplam maliyeti 15 tl çok iyi bir keskinlik değil ondan eminim ama en azından traş olabiliyorum asılı kıl testini falan geçirtiyorum eğer bi önemi varsa burdaki üstadlardan öğrenilecek çok şey var gönül verdik bu işlere sabırla çözülür inşallah kayış derisi - linguist - 04/06/2012 (02/06/2012, Saat: 18:59)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yok 300 dolar değil, yanlış taşa bakmışsın sen. Krom oksit bence gerekli, her usturanın çeliği farklı, elimizde onlarca taş yok, her zaman her taşa iyi tepkime vermeyebiliyorlar, krom oksit bu konuda çok iyi bir ağız yatıştırıcısı. Ağız biraz sert mi olmuş, sürün biraz hemen kibarlaşsın. Her krom oksit olmaz, piyasadaki krom oksitlerin çok saf ve düşük mikronlusunu bulmak lazım. En iyisi hand american 0,5 micron olan. Diğerleri de iş görür ama daha az verimle. 0,50 kromium oksit veya 0.25 elmas spreyi toplu alim olursa listeye beni de ekleyin her ikisinden de birer paket alabilirim. kayış derisi - anarche - 04/06/2012 Konudan bağımsız bir şey sormak istiyorum; "Jilet keskinliğine ulaştım" gibi bir cümle okudum bir kaç yerde, çelik ustrayı jilet keskinliğine getirmek bu kadar zor mu? ya da şöyle sorayım jilet keskinliği bir bıçağın veya usturanın ulaşacağı son mertebe mi? Cevabınız evet ise (verdiği keyfi saymıyorum) neden jilet takılan ustura hor görülüyor? kayış derisi - linguist - 04/06/2012 (04/06/2012, Saat: 14:17)anarche Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Konudan bağımsız bir şey sormak istiyorum; jilet keskinliğine getirmek zor değil zaten istenirse jiletten keskin olabiliyor (denemelerime dayanarak söylüyorum) tabii ekipman ve bileme tekniğiyle de alakalı. yani birinci sorunuzun cevabı hayır. cevabım evet olmadığına göre ikinci soruya cevap vermeye gerek yok:d şaka bir yana jiletli usturaların hor görülmesi (aslında buna da katılmıyorum) şundan kaynaklanıyor. 1. jilet takılan usturaların çoğu kalitesiz malzeme oluyor. 2. kesince affetmiyor diye bir tabir var. katılıyorum kestimi kötü kesiyor. sebebi ağırlıktan yoksun oluşu hata yapmaya müsait. ve jiletin kendisi çok ince sıkıntı burdan kaynaklanıyor olabilir. keşke farklı bir başlık altında açsaydınız konuyu. kayış derisi - error... - 04/06/2012 (04/06/2012, Saat: 14:17)anarche Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Konudan bağımsız bir şey sormak istiyorum; çelik ustura özeldir şeklini sapını herşeyini seçersiniz kalınlık incelik hatta keskinliğini bile seçme durumunuz vardır keyif işidir oyüzden bence jilet daha keskinbile olsa esamesi okunmaz ben canım traş olmak istemiyor da mecbursam jiletli ustura kullanırım yok canımda istiyorsa çelik usturadan başka bişey elime almam braun marka bir traş makinesi hediye ettiler mesela çalışıyor mu diye bakmadım bile 3 ay oldu saygılar umarım sorunuza cevap olmuştur kayış derisi - anarche - 04/06/2012 İşin verdiği keyfi tahmin edebiliyorum sadece "jilet keskinliğine ulaşma" kısmını anlamamıştım. kayış derisi - linguist - 06/06/2012 (02/06/2012, Saat: 18:48) Adlı Kullanıcıdan Alıntı:bahsettigin boyle bir kumas miydi?(02/06/2012, Saat: 18:43)anesthesia Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Lord'um iyi diyorsun da o dmt taş 300$ civarı ![]() kayış derisi - porsuk - 07/06/2012 (01/06/2012, Saat: 18:19)eskiuye3315 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: http://yhst-27988581933240.stores.yahoo.net/kanoyama-cordovan-razor-strop-600mmx666006634.html Yolda ![]() Herhangi bir düzgün yüzeyli deri olur arkadaşlar. Kullanmadığınız kemer de olur. Pahalı kayışları yeni başlayanlara tavsiye etmem, çünkü keseceksiniz, yazık olacak. |