![]() |
Adam gibi tıraş olmanın keyfi - Baskı Önizleme +- Geleneksel Tıraş Forumları (http://www.geltir.com) +-- Forum: FORUM (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=25) +--- Forum: Forum Tanışma (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=27) +--- Konu Başlığı: Adam gibi tıraş olmanın keyfi (/showthread.php?tid=7926) |
Cvp: Adam gibi tıraş olmanın keyfi - marek - 07/12/2016 hoşgeldin kardeşim ; Kendimde yeni bir üye olarak sana şunu söylemek isterim,tıraş çok kişisel bir olay tıraş öncesi ve sonrası bütün ekipmalar kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor.İşi takıntılı bir duruma dönüştürmeden israftan uzak bir şekilde yavaşça hem ekipmanı hemde onların sana uyumunu kontrol ederek gidebiliriz diye düşünüyorum. güzel günlerin olsun .. Cvp: Adam gibi tıraş olmanın keyfi - DarthVader - 07/12/2016 Cok guzel yazi, eline saglik, kendine verdigin bu degeri takdir ediyorum, hayatin diger alanlarinda da devam ettirmeni dilerim, keyifli traslar! Cvp: Adam gibi tıraş olmanın keyfi - KASSAM - 07/12/2016 Hoş geldiniz.Keyifli tıraşlar. Cvp: Adam gibi tıraş olmanın keyfi - arandur - 07/12/2016 Merhaba, hoşgeldiniz. Benim tek anlayamadığım şey var, daha ilk denemeden 2,5 perde tıraş olmak doğru bir seçim midir? Bence ilk deneme sadece WTG ile tek perde olmalıydı. Sonrasında WTG + XTG olabilirdi. Cvp: Adam gibi tıraş olmanın keyfi - Serjames - 07/12/2016 Güzel bir yazı ![]() Cvp: Adam gibi tıraş olmanın keyfi - İsmetaltan - 08/12/2016 (07/12/2016, Saat: 12:55)marek Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hoşgeldin kardeşim ; Ahhh ah bende aynı maksatla başladım da neyse umarım arkadaş dur diyebilir... Cvp: Adam gibi tıraş olmanın keyfi - Infinitum - 08/12/2016 (07/12/2016, Saat: 03:10)Tahir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yazınızı keyifle okudum güzel başlangıç yapmışsınız @Infinitum komşum hoşgeldiniz (07/12/2016, Saat: 09:38)DeaKeN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hoşgeldiniz keyifli tıraşlar (07/12/2016, Saat: 12:29)koolandgang Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu zamana kadar okuduğum en kapsamlı giriş yazısı olmuş (07/12/2016, Saat: 12:43)Nani Kuş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşum hoşğeldiniz çok güzel giriş yapmışsınız ayrıca çok güzel ekipmanlar toplamışsınız keyifli traşlar dilerim (07/12/2016, Saat: 15:36)DarthVader Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Cok guzel yazi, eline saglik, kendine verdigin bu degeri takdir ediyorum, hayatin diger alanlarinda da devam ettirmeni dilerim, keyifli traslar! (07/12/2016, Saat: 20:10)KASSAM Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hoş geldiniz.Keyifli tıraşlar. (07/12/2016, Saat: 23:37)serjames Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Güzel bir yazı Hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Böyle dönüşler alınca ortamın samimiyeti beni daha çok mutlu ediyor. Burası birçok hobi forumundan daha samimi geldi bana. (07/12/2016, Saat: 12:55)marek Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hoşgeldin kardeşim ; (08/12/2016, Saat: 00:08)İsmetaltan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ahhh ah bende aynı maksatla başladım da neyse umarım arkadaş dur diyebilir... Burada işi profesyonelleştirmis üyelerin ekipmanlarını görünce durumum aynen şu oluyor: Tabac fotoğraflarını açıp fırçayı monitöre sürüyorum ![]() ![]() Ama dediğim gibi bütçem kısıtlı, hatta bu ekipmanı toplayarak aslında biraz savurganlık ettim kendim için. Evladiyelik ürünleri aldım artık, bundan sonra fiyat odaklı çizgiden sapmamaya çalışacağım. Cvp: Adam gibi tıraş olmanın keyfi - surhay5 - 08/12/2016 Alışverişinizi görünce zaten uzun süre yetecek bir set yaptığınızı anlıyorum. Cüzdandaki karadelik buradaki ustaların yorumlarını okuyup " o da olsun şu da olsun" dediğinizde oluşuyor. Benim kişisel görüşüm an itibariyle en az 1 senelik takımı düzmüş olduğunuz yönünde. Bir sonraki aşamada ya Rimei -fiyatı 10 lira civarında, ya da Ali Bıyıklı veya Sedef ustura ki bunlar 5 lira bile değil. Rimei ve günlük tıraş için WS classic ömür boyu bile yetecek aletler. SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Cvp: Adam gibi tıraş olmanın keyfi - ustaci - 08/12/2016 @Infınitum hoşgeldiniz.. Cvp: Adam gibi tıraş olmanın keyfi - Infinitum - 08/12/2016 (07/12/2016, Saat: 10:21)OnLyTNT Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hoşgeldiniz genç arkadaşım (yaşınızın 20' nin üstünde olmadığı kanaatine vardığımdan). Muhteşem bir başlangıç yapmışsınız, tebrikler... Evet, üniversiteye hazırlandığımı yazmıştım. Yazıya vakit ayırdım, çünkü hem yeni başlayan birinin gözünden kapsamlı yazılara ihtiyaç olduğu kanaatindeyim, hem de yıllar sonra buraya bakıp nereden nereye geldiğimi görebileceğim. İnternet ortamında imla kurallarına elimden geldiğince dikkat ederim, yabancı forumlara dikkat ettiğimde troll veya geyik muhabbeti dönen ortamlar değilse çoğunluğun imlaya hak ettiği özeni göstermesi de bunun öneminin kanıtı. Mobil cihazların yaygınlaşması olayı biraz zorlaştırdı ama bir caps lock ve noktalama işaretleri kullanmak zor olmasa gerek. Herkes dilin yozlaşmasından şikayetçi ama imlanın da arada kaynadığını dillendiren insan pek yok. Teşekkür ederim. Okuduktan sonra yorumunuzu ve tavsiyelerinizi bekiyorum ![]() (07/12/2016, Saat: 11:12)msakalli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hoş geldiniz. Güzel bir yazı ve başlangıç, tebrik ederim. Teşekkürler. Bugün öğle vaktine doğru tahriş hissi geçti ama elimi oraya sürttüğümde veya atkı taktığımda batma-yanma hissi mevcut. Çok az nemlendirici krem sürünce biraz daha azaldı gibi. Sonuç beklediğim kadar kötü olmadığı için denemeye devam. Uygulamada çok hata yaptım, tıraş sırasında tüm ritüeli unutmuşum. Lord abinin blogunu okuyunca daha iyi farkettim. Çenenin sağ-sol kısımlarını alamadım, biraz kötü duruyor. Diğer hatalarımı yazmıştım. Hepsinden ders aldım. Arkadaşa aksilik çıkmazsa yarın teslim edeceğim, umarım benim kadar sıkıntı yaşamaz. Diğer tavsiyelerle birlikte gerekli jiletleri vereceğim kendisine. (07/12/2016, Saat: 11:52)onurcakmak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @Infinitum kardeşim hoşgeldin. Yazını okumaya başladığımda, yazının içeriğini bırakıp, akıcılığa, anlatıma ve betimlemelerine daldım gittim. Gerçekten çok güzel bir yazı yazmışsın, ellerine sağlık. Sonuna kadar keyifle okudum. Yazın haricinde olaylara yaklaşımın, sorgulamaların ve araştırmaların ayrıca takdire şayan. O kadar mutlu oldum ki anlatamam. Böyle bir forumda hemşehri bulmak mükemmel oldu. Burada tıraş aletleri satan dükkan biliyorsanız lütfen yollayın. Zincir 1-2 mağaza haricinde (onlar da sadece kozmetiğe yönelik) aklıma bir yer gelmedi, bir de Demirciler Çarşısı'na uğrayacaktım tas için. Özel mesajınızı bekliyorum ![]() ![]() Tavsiyeleriniz bana daha çok umut verdi, okuyunca şu "sakallar uzasın da tıraşa geçeyim" diye sabırsızlanmaya başladım ![]() Elde pratik yapma olayı güzel gibi görünüyor ama eli de kesmeyelim ![]() Arkadaşa götüreceğim jiletlere tavsiyelerle karar verdim, burada yazılan özelliklerini belirterek ileteceğim kendisine. Umarım sorun yaşamaz. Bir Rimei de versem fena olmazdı ama burada bulmaya çalışacağım, çare yok. Ama dediğinizde haklısınız. Halihazırda Derby Samurai ile tıraş olduğu için Wilkinson yetebilir belki. Kendim için de mild jilet- mild makine kombinasyonlarının tehlikesini okuduğumdan dolayı Shark ve Derby'den uzak duracağım galiba. Keşke tüm jiletler bunların fiyatlarında olsa ![]() Tavsiyenize uyup tahrişin devam ettiğini fark edince çok az Nivea krem sürdüm az önce (aslında siz tıraş sonrası için bahsetmişsiniz ama), durum nispeten iyi gibi, elimi sürtünce veya atkı takınca yanma batma hissi biraz mevcut. Tıraş sonrası tıraş bölgesinin yağ oranı daha dengeli hale gelmiş gibi göründü gözüme, o açıdan sevinçliyim. Ne kadar okusam da sorular bitmeyecek gibi. Çok teşekkür ederim. (07/12/2016, Saat: 12:45)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aramıza hosgeldiniz, Ne güzel örnek vermişsiniz, aslında o kadar çok okudum ki hiç denemeden uzman gibi yazı yazacak kadar oldum, ama teorik bilgiyi uygulamaya çalışırken çuvalladım. Biraz kendime kızıp bastırdığım da oldu galiba, tahrişli boynum da onaylıyor ![]() (07/12/2016, Saat: 21:23)arandur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, hoşgeldiniz. Benim tek anlayamadığım şey var, daha ilk denemeden 2,5 perde tıraş olmak doğru bir seçim midir? Bence ilk deneme sadece WTG ile tek perde olmalıydı. Sonrasında WTG + XTG olabilirdi. İlk perdede iyi tıraşın ütopik olduğunu okumuştum forumda, ben de yüzüme zarar vermemek için tek perdede halletmeyi planladım ama alamadığım çok yer olduğunu fark edince "başladığım işi yarım bırakmayayım" fikriyle hareket ettim. İlk perdede cildim makineyle rastgele alınmış gibiydi. Nedeni o aslında, başlangıç için ağır kaçmış olabilir, emin değilim ![]() Son 0,5'lik perde dediğim aslında favorileri eşitlemek (onda da pek başarılı olamadım) boynun alt kısımlarındaki kılları almak ve bahsettiğim boynun sağ-sol kenarındaki küçük bir bölgeyi tıraş etmekten ibaret. XTG olayını özellikle boyunun sağ ve sol yanında uygulayabilsem süper olacaktı ama jileti evirdim çevirdim olduramadım bir türlü. Cilt küçük bir travma durumunda, sonraki sefere deneyeyim. Bu arada DH'de aynı rumuz size ait galiba, yazışmışlığımız var. Burada da karşılaşmak güzel oldu, tekrar merhabalar ![]() |