Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tıraş keyfinde Nirvana
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar merhaba

Forumda neredeyse okumadığım konu ve yorum kalmadı dersem sanırım abartmış olmam. Elbette herkesin zevki ve bütçesi farklı. Bu anlamda her türlü tıraş ürünü hakkında beğeni ve deneyimler farklı.  Şöyle bir şey takıldı kafama :

Fiyat kısıtlaması olmadan tıraş dünyasında makinanın, sabunun, fırçanın, balsamın, aftershave'ın en kaliteli en prestijli ürünleri hangileridir acaba?
Hepsinde de hangisi cildinize uygun ise, en tahrişsiz en konforlu tıraşı hangi alet fırça ve jiletle oluyorsanız en prestijli ürün odur. Diğer unsurlar ise bence 2.planda kalır, pazarlama takdigidir.
Merhaba,''Gillette bottom dial'' tıraş aletinin ebay de 2500 us dolara satıldığını hatırlıyorum ,birkaç ay önce.
(27/11/2018, Saat: 23:03)KAYHAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba,''Gillette bottom dial'' tıraş aletinin  ebay de 2500 us dolara satıldığını hatırlıyorum ,birkaç ay önce.

https://www.ebay.com/itm/Gillette-Bottom...:rk:1:pf:0



3500 USD'ye çıkmış fiyatı.. ama anladığım kadarı ile tek bir ürün seri üretimi (ya da sipariş üzerine özel bir üretimi ) yok yani muhtemelen nostaljik bir nedenden ötürü o fiyat Smile
(27/11/2018, Saat: 23:20)Janberd Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]https://www.ebay.com/itm/Gillette-Bottom...:rk:1:pf:0



3500 USD'ye çıkmış fiyatı.. ama anladığım kadarı ile tek bir ürün seri üretimi (ya da sipariş üzerine özel bir üretimi ) yok yani muhtemelen nostaljik bir nedenden ötürü o fiyat Smile

Kolleksiyonerlerin kutsal kasesi Wink
Hocam bu sizin kafanızda kalitenin ve prestijin ne olduğu ile alakalıdır. Kalite malumunuz ihtiyacı karşılama derecesi. Tıraşsa eğer yumada, visionda bu ihtiyacı karşılar lakin aralarında dağlar var fiyat ve kalite anlamında. Fiyat aslında tüketicinin algı derecesine gönderme yapar. Basitçe sorunuzun kastettiği şeyi açıklamaya çalışırsam Çelik tıraş aletleri, Sv,MdC,Czech&speak,Amerikan artizanları vb., paladin,m&f,shavemac,thater,Simpsons vb. Fırçaların kaliteli olduğunu söyleyebiliriz. Bu listede unuttum emin olun çok ürün vardır. Tıraş gibi çok subjektif bir konuda zirve algısı konusunda konuşmak çok kolay değil. Çünkü asıl olan size ne hissettirdiği. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
(27/11/2018, Saat: 23:56)ahraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam bu sizin kafanızda kalitenin ve prestijin ne olduğu ile alakalıdır. Kalite malumunuz ihtiyacı karşılama derecesi. Tıraşsa eğer yumada, visionda bu ihtiyacı karşılar lakin aralarında dağlar var fiyat ve kalite anlamında. Fiyat aslında tüketicinin algı derecesine gönderme yapar. Basitçe sorunuzun kastettiği şeyi açıklamaya çalışırsam Çelik tıraş aletleri, Sv,MdC,Czech&speak,Amerikan artizanları vb., paladin,m&f,shavemac,thater,Simpsons vb. Fırçaların kaliteli olduğunu söyleyebiliriz. Bu listede unuttum emin olun çok ürün vardır. Tıraş gibi çok subjektif bir konuda zirve algısı konusunda konuşmak çok kolay değil. Çünkü asıl olan size ne hissettirdiği. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üstad çok tşk.. aslında öğrenmek istediğim bu alemin niche ürünleri (mesela parfüm aleminde creed' in yeri ve imajı bambaşkadır) nelerdir sorusunun cevabı idi ama iyi ifade edemediğimi anladım kendi yazdıklarımı tekrar okuduğumda Smile ama siz maşallah aklımdan geçeni okur gibi cevaplamışsınız Smile
Bu işin Nirvana’sı yok
(28/11/2018, Saat: 00:45)Nani Kuş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu işin Nirvana’sı yok

Galiba en doğru cevap bu ? Wink Rolleyes
(28/11/2018, Saat: 00:12)Janberd Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Üstad çok tşk.. aslında öğrenmek istediğim bu alemin niche ürünleri (mesela parfüm aleminde creed' in yeri ve imajı bambaşkadır) nelerdir sorusunun cevabı idi ama iyi ifade edemediğimi anladım kendi yazdıklarımı tekrar okuduğumda Smile ama siz maşallah aklımdan geçeni okur gibi cevaplamışsınız Smile


Creed’i biz biliyoruz ama uluslararası pazarlara çıkamayan daha nice yerel, niş, çılgın ürünler vardır kim bilir?
Bu iş viski gibi, Tr piyasasında Lagavulinleri felan iyi singlemaltlar diye biliyoruz ama ismi cismi duyulmamış ne yerel üreticiler vs’ler var.
Kazdıkça çıkıyor yani
Ben fiyat vs den yürüyünce SV üzerinde ürün kullanmadım mesela. Veya gene fiyat odaklı gidince, bir artırmadan aldığım ve hâla gezinen Fatboy ile Oneblade Genesis sanırım en pahalı aletlerimdi. Simpson’un el değiştirmeden önce ürettiği hafif pembeye çalan saplı Chubby 3 vs benim en kalın fırçam oldu. Gelin görün ki ; 20 Liralık yerli fırça ile 5 liralık orak alet çoğunlukla daha neşeli tıraşlar verdi bana.
Yani ucuz fiyatın cazibesi değil, pahalı malın bana oluşturduğu -sosyete- hiç değil.
Abd menşeli bi artisian aftershave’i denedim, 15-20 dolar birşey, bizim piyasada bildiğimiz -kalın- markaların 3000 liraya sattığı parfümleri cebinden çıkartıcak doğallık ve kalitede.
Bu işin güzelliği ( ve de kötülüğü) deneyip sana iyi geleni bulma macerası bence.

Sonuçta öznellik söz konusu olunca işler karışıyor.
Ne bileyim ,az çok pistte vs de çeşitli arabaları kullanma şansım oldu, Bentley Continental Gt kullandım bi kere tesadüfen. Güzel hoş taşıt lakin benim -iri sedan ama spor- anlayışımdan ve zevkimden uzak. Bana sadece kuvvetli bir Passat hissi verdi ancak. Onun yerine S serisi coupe tercih ederdim, o daha özgün.(sivilde egeaya biniyor) Veya integra type-r ın kendine has bazı güzellikleride -nirvana- hissi oluşturabilir benim bünyedeSmile Değişik işler ve kişiden kişiye çok değişiyor.
Sonuç itibariyle günümüz ekonomik ve sosyal sisteminde herkesin -Nirvanası- farklı( foo fighters’da severimSmile )

Saygılar



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayfalar: 1 2 3