Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Herkese merhaba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Trassever Dostlar Merhaba,

Ben forumu 2014 sonbaharindan beri takip eden, sayenizde islak trasa baslamis, halen sinekkaydi tras olmayi beceremeyen bir trasseverim. Senelerdir sik sik forumu ziyaret edip, araniza dahil olmadan keyifli tras muhabbetlerinizi ve deneyimlerinizi zevkle okudum. O zamanlar Avrupa'da ikamet ederken aldigim WS klasik makina, Omega 10275 firca, ve Rapira jilet ile islak trasa basladim. Daha once elektrikli makine ve kartus ile cekme ve kildonmesi yasarken, bu uclu ile ilk tras denememde yuzumun heryerini kanatmistim. Israr, deneme yanilma, ve Geltir sayesinde kendimi gelistirdim. Su an hala bir cogunuz gibi tras ustadi sayilmam ama tahrissiz tras olabiliyorum. Zamanla tras ekipmanlarim cogaldi ve Amerika'da ikamet etmem sebebiyle vintage Gillette makineler de edindim. Bunlarla olan deneyimlerimi ilerleyen zamanlarda sizlerle paylasmak istiyorum.

Ergenlikte erken cikan sakallarimdan ve tras olmaktan adeta nefret ederken, geleneksel tras benim icin stresli gunluk hayattan bir kacis, bir meditasyona donusmus durumda. Olay trasin cok cok otesine gecti. Bu yuzden artik ben de araniza aktif olarak katilmaya karar verdim. Ayrica yas 30'u gecince, bir anda ustume coken gecmise ozlemin de klasik trasin benim icin bir hobiye donusmesinde etkisi olmus olabilir.

Turkce klavyem olmadigi icin yanlis karakterle yazmis bulundum bunlari, affola.

Burada sabah oluyor, hepinize iyi gunler, iyi haftalar dilerim.

P.S. Proraso sabunu unutmusum, makineler, jiletler, fircalar degisti ama Proraso sabun hala favorim.
Hoş geldiniz, keyifli sohbetleriniz, bol köpüklü tıraşlarınız olsun.
Foruma hoşgeldiniz, artizan sabunların kaynağında olmanız da ayrı bir olumlu etken sizin için. Geleneksel tıraş kesinlikle bir rahatlama meditasyonu benim için de. Forum içerisinde keyifli zaman geçirmeniz dileğiyle.
Haklisiniz komsum, aslinda artisan sabunlardan hicbirini denemedim henuz. Hala Amerika'ya gelirken yanimda getirdigim Proraso stogumu eritiyorum. Artisan sabun tavsiyeniz varsa, denemek isterim.
Aramıza hosgeldiniz.
Sabun icin Wolly Kaw hemen hic vakit kaybetmeden, sonra Grooming Department, BarristerMan, ChiseledFace, Stirling diye devam edersiniz.
Zevkli tıraslarınız olsun.
Hoşgeldiniz. Keyifli tıraşlarınız olur umarım bundan sonrasında da.. Smile

Nokia 3310 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.
Hoşgeldiniz.
Foruma hoşgeldiniz komşum, keyifli tıraşlarınız olsun.
(15/11/2018, Saat: 11:13)Southwestern Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Haklisiniz komsum, aslinda artisan sabunlardan hicbirini denemedim henuz. Hala Amerika'ya gelirken yanimda getirdigim Proraso stogumu eritiyorum. Artisan sabun tavsiyeniz varsa, denemek isterim.

dikdik_s üstadımız zaten cevabı yazmış. Kesinlikle ilk ve en önce Wholly Kaw ( http://www.maggardrazors.com/product/who...p-4oz-jar/ )

Hemen ardından da bence Barrister and Mann ( http://www.maggardrazors.com/product/bar...soap-4-oz/ )
tavsiyeler icin tesekkur ederim, black friday/cyber monday oncesi bize yine masraf cikti Smile Wholly Kaw'i edinecegim en kisa zamanda
Sayfalar: 1 2