Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhaba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Komşularım merhaba! Babası 1959 senesinden beri aynı tıraş aletini kullanan biri olarak geleneksel tıraşa bu kadar geç başlamış (1 hafta önce) olmak benim için bir hayıflanma nedeni oldu. Her alanda olduğu gibi bu alanda da meraklıların toplanıp büyük bir tutkuyla tecrübelerini paylaşmalarına şahit oldum. Dolayısıyla tıraş konusundaki paylaştıkça artan bilginin yoğunlaştığı bu platformu keşfetmem hiç zor olmadı. Ben de ufak birkaç malzeme ile işe koyuldum. İlk olarak mühle R108 alet, hjm 81 P 3 H saf porsuk fırça ve beşli wilkinson sword jilet aldım. Tabii ki yanına 2 tane arko 75 gram çubuk sabun bir de yine arkonun sensitive skin yazan traş kremini aldım. İlk tecrübelerime göre boğaz bölgemde biraz nokta nokta kızarıklıklar oluşuyor ertesi güne bayağı azalıyor. İki perde tıraş oluyorum bir aşağıya doğru bir de kısmen yana doğru ama sinek kaydı diyemem. Sizlerden öğrenecek çok şeyim var. Başlangıç için aldıklarıma da ufak bir yorum yaparsanız çok hora geçer. Hepinize selamlar ve saygılarımı iletiyorum şimdilik.

Vira Bismillah!
Hoş geldiniz geç olsun güç olmasın forumumuz derya deniz yeni başlayan olarak mühle ve porsuk ile başlamanız sizin açınızdan avantaj olacaktır zira yuma ve lider domuz fırça ile başlayıp hüsrana düşenlerde oldu.

Öncelikle yeni başlayanlar kısmını okusanız ve birazda wgt agt xgt ile ilgili konularda o kızarıklıkların nedenini size izah edeceklerdir. Aklınıza takılan soruları konu başlıkları altında sorarsanız üstadlardan tatmin edici cevaplar alırsınız...

Keyifli tıraşlarınız olsun....

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hoşgeldiniz, iyi tıraşlarınız olsun
Hoş geldiniz, iyi forumlar Smile
Merhaba aramıza hoşgeldiniz.
Aramıza hosgeldiniz,
Lutfen sakallarınızı inceleyin, boyun bolgenizde ters cıkan sakallar vardır bunları eger digerleri gibi asagı tıras ederseniz, ters almıs oluyorsunuz, bu yuzden batık kızarma yasıyor olabilirsiniz. Forumumuzda WTG, XTG terimlerini biraz inceleyin. Bu terimler sakallarınızın bolgesel cıkıs yonlerine goredir.
Wtg, yani sakal cıkıs yonunde tıras icin, yanaklarda asagıya dogru olurken, belki boynunuzda yan cıkan sakallar icin sagdan sola yon demektir wtg. Bu yonler tamami ile sakallarınızın cıkısı ile alakalı yonler. Onlara dikkat edip, yuzunuzu calısıp ogrenin. Cok kısa zamanda tahrissiz tıraslar gecireceginizi ve gun gectikce tıras olmaktan zevk alacagınızı umuyorum.Geleneksel tırasın ilk kuralı bastırmayın. Sakin olun, kademe kademe kısaltın.
Forumuzda hos sohbetleriniz zevkli tıraslarınız olsun.
Hoş geldiniz. Keyifli forumlar, konforlu tıraşlar dilerim.
Herkese teşekkürler. Keyifli tıraşlar.
@mechanical,
Foruma Hoş geldiniz. dikdik_s üstadın önerileri ve tıraşla ilgili genel konuları inceleyin ve uygulayın, sorununuz kalmaz..
Keyifli tıraşlar dilerim.