Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Saatin Üzerindeki Göstergeler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar, geçenlerde uzun süredir içimde olan saat uktesi, forumda saat konulu bir başlık görünce iyice körüklendi. Ben de evde arayıp bulduğum saatin pilini değiştirip kullanmaya başladım. Saatin sol üst göstergesinin akrebi-yelkovanı yitmiş. Alttaki sayaç görevini görüyor. Ancak sağ üsttekini çözemedim. Ayarlarıyla oynamama rağmen değişmedi. Saat 11:00-12:00 iken akrebi-yelkovanı 16'yı gösterirken an itibariyle (01:22) 4 ile 8'in arasına gelmiş. Bu gösterge ne işe yarıyor?

2hfigdi.jpg
Normalde 24 saat üzerinden saatin kaç olduğunu gösterir ama sizinkisinde bir sıkıntı var görünene göre.
Saatin 24 saat göstergesinin ayarı kaçmış bi bakim yaptırın bence.
Çok şık saat iyi günlerde kullanın
Bence o 3 lu kucuk gostergelerin hepsi kronometreyle alakalı.
En alttaki, kronometreyi baslatıp durdugunuzda salisesini
Normal saatin yelkovanı, kronometreyi baslatıp durdugunuzda saniyesini
Soldaki, kronometreyi baslatıp durdurdugunuzda dakikasını
Sagdaki de, kronometreyi baslatıp durdurdugunuzda gecen saat suresini gosteriyor.

Saatin sag ust tusu ile veya baska bir tus ile kronometre baslamalı bir sekilde, tekrar bastıgınızda durur. diger tusa bastıgınızda tum hepsinin sıfırlanması lazım.
Miyota mekanizma, 24 saat göstergesi. Fotograftaki durumda 1-2 veya 13-14 arası duruyor olması lazımdı
Ben de sizin gösterdiğinizi anladım da, diğerlerini anlayamadım. Sizin söylediğiniz bozuk bir 24 saat göstergesi... Peki birbirinin aynısı olan diğerleri ne? Neden aynı göstergeden iki tane var?
Diğer ikisi soldaki kronometre dakikası, alttaki normal saatin saniyesi olması lazım, büyük saniye kolu da kronometrenin saniyesi
Alıntı:Diğer ikisi soldaki kronometre dakikası, alttaki normal saatin saniyesi olması lazım, büyük saniye kolu da kronometrenin saniyesi

+1

Bildiğiniz, tanıdığınız bir saatçide iyi bir bakım ve pil yenilemeyle ayağa kalkar bu parça.
hocam saatin kurma kolunu çekin, kronometre start tuşuna basılı tutun o kadran manuel hareket edecektir. Denemenizde fayda var. Şayet saatin fonksiyonu kronometre ise bu dediğim işe yarar.

Saygılar.
Tekrardan merhabalar, yardımlarınız için teşekkür ederim. 24 Saat ibaresini bir türlü ayarlayamadım. Kurma kolunu çektiğimde saati durdurup koku oynattığımda 24 saat ayarı da oynuyor. Saati başlatıp bıraktığımda da yavaş yavaş 24 saat ayarı saatle birlikte hareket ediyor ama ayarını yaşamıyorum. Bağımsız olarak 24 saat ayarını yaşamıyorum yani.

Alt panelde soldaki 60'lık ibare (ibresiz olan) kronometre dakikası. Orta alttaki ise saniyesi. Bilerek 60'da tutuyorum. Saat çalışırken kronometre saniyesiyle oynayıp bağımsız olarak hareket ettirebiliyorum ama 24 saat ibresine müdahalede bulunamıyorum.