Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: İNCELEME : Splendid Tıraş Tozu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bugün sizlerle biraz sıradışı bir tıraş tecrübemi paylaşmak istiyorum. Splendid bir tıraş tozu. Evet sabun değil, pudra kıvamında bir tıraş tozu. Yunanistan'nda özellikle eski berberlerin ustura tıraşında kullandıkları bir ürünmüş. Benim de bu üründen haberim "posicor" komşumuzun inceleme karşılığı göndermek istediği ürünlerle ilgili foruma koyduğu ilan vasıtasıyla oldu. İlgimi çekti, sağolsun hemen gönderdi. Ben de bugünkü tıraşımı bu ürünle oldum. Aslında daha önce internette ürünle ilgili kısa bir araştırma yaptım fakat badgerandblades'de rastladığım birkaç mesaj dışında başka bilgiye ulaşamadım. En iyisi deneyip görmek deyip kolları sıvayıp tıraşa geçtim.

10zz860.jpg

Splendid Tıraş Tozunun İçeriği: (Kutunun üstünde yazan)
Sodium Olivate (Saponified Olive Oil)
Aqua (Water)
Parfum
Sodium Chloride
Tetrasodium Glutamate Diacetate
Citric Acic (Alkalinity Regulator)
Limonene
Linalool
Citronellol
Citral

Köpük :
Göz kararı bir miktar tozu tasa döktükten sonra ılık suda bekletilmiş domuz kılı fırça ile karıştırmaya başladım. 1 dakika içinde yeterli miktarda köpük oluştu. Köpüğün kıvamını arttırabilmek için 2-3 dakika daha fırça ile çalışmaya devam ettim. Bol miktarda köpük oluşmasına rağmen arko veya tabac'daki gibi koyu bir kıvama ulaşamadı. Cella'nın köpüğünün biraz daha yumuşağı. Koku hemen hemen hiç yok gibi. Burnunuzu tasa çok yaklaştırırsanız çok derinden eski yeşil Dalan sabunların kokusuna benzer hafif bir koku hissediliyor.  

rlx74p.jpg
s1p1jn.jpg
2zi0js8.jpg
1567deh.jpg


Performans : Köpük yüzünüzde ince bir tabaka halinde kalıyor. Kıvamı nedeniyle kalın köpük oluşturmak mümkün olmadı. Çelik ustura kullandığım için ince köpük aslında bir avantaj sayılabilir ama usturayı yüzüme vurunca kesici ucunu cildimde çok yakın hissettim. Köpüğün yastıklama özelliği çok zayıf. Ustura sorunsuz kayıyor fakat çok yakın bir tıraş olduğunuzu hissediyorsunuz.Koruyuculuk özelliği de çok zayıf. Tıraşın sonunda özellikle boyun ve çene bölgemde bir hayli kızarıklık ve tahriş oluştu.

Tıraş sonrası: Cildinizde ciddi bir kuruma hissediyorsunuz. Sabunun etkisini görebilmek için hemen balsam kullanmadım fakat 10 dakika sonra dayanamayarak balsamı yüzüme sürünce cildim yumuşadı fakat tahriş olan bölgelerde yanma rahatsız ediciydi.

Sonuçta komşumuz Yunanistan'dan nostaljik bir ürünü denemiş olmak hoştu.Fakat düzenli olarak tıraşta kullanılmaya uygun bir ürün gibi gözükmedi bana. Performansı oldukça düşük.Kolleksiyonda bulundurmaktan hoşlanabileceğiniz fakat tıraşına belki yılda bir katlanabileceğiniz nostaljik bir ürün.

Sakallarınızın hızlı uzaması dileğiyle
Selamlar
Bunu ben de merak etmiştim komşu. İnceleme için teşekkürler. Acaba tozu biraz daha fazla ekleseniz sonuç değişir mi? Sanırım ingilizce talimat vs de yok. Köpük çok zayıf görünüyor cidden. Bu arada geçmiş olsun.
(01/03/2018, Saat: 11:25)Niko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bunu ben de merak etmiştim komşu. İnceleme için teşekkürler. Acaba tozu biraz daha fazla ekleseniz sonuç değişir mi? Sanırım ingilizce talimat vs de yok. Köpük çok zayıf görünüyor cidden. Bu arada geçmiş olsun.

Teşekkürler. Aslında tozun miktarını biraz arttırarak denedim, köpüğün miktarı arttı fakat kıvam çok değişmedi. "posicor" komşum toz miktarını çok arttırma yoksa yüzde kuruyor diye uyarmıştı onun için toz miktarını daha da fazla arttırmadım.
İnceleme için teşekkürler Smile

Selanik'de bir kuaför toptancısından bulduydum. Şu anda genelde proraso alıyorlarmış berberler ondan ama bunu isteyen de çıkıyormuş hala. Muhtemelen belirli bir yaşın üstü berberler tercih ediyorlar.
İnceleme için teşekkürler. Vangelis bu sabunun kötü bir sabun olduğunu söylemişti ama ben hala köpürtmek için çok özel bir ustalık istediğini düşünüyorum. Yoksa o kadar sene kalmazdı bence. Smile
Performansının düşük olmasına şaşırmadım çünkü ne kadar YouTube Yunan berber videosu izlediysem ya Proraso yada Arko tıraş kremi kullanılıyor.