Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Köse Gelenekçi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar, bugün süpermarkette gezerken gözüme ilişen efsane Arko Tüp Sabun'u görerek satın aldım, bir de fırça iliştirdim (Temizel Lüx Fırça yazıyor. Başka da bir şey yok.) Ufak tefek araştırmalarım sonucunda önce Arko'nun Türk firması olduğunu, sonra da tüm dünyada saygı gösterilen ve sevilen bir tıraş sabunu olduğunu öğrendim. "Nasıl tıraş oluyoruz bari ona bakayım" diye aratırken de "Geleneksel Tıraş" adlı YouTube kanalına rast geldim. Oradan da buraya geldim ki iyi ki gelmişim.

19 yaşındayım, şuanlık boğazımda ve faul altında sakallarım çıkıyor, 22'ye kadar tamamlanır diyorlar, bakacağız. Tıraş olma eylemini ya elektrikli makineyle, ya da tıraş köpüğü - mach3 ikilisiyle yapan genç güruh çoğunlukla olduğu için eski kafa sabun - fırça - tıraş aleti ufak bir nostalji sanıyordum ki meğersem bu geleneği devam ettirmeye çalışan siz güzel insanlar varmış Smile

Anlayacağınız üzre çok çok yeniyim tıraş ve geleneksel tıraş için. Tüm günümü geleneksel tıraş ve malzemelerini araştırmakla geçirdim ve kafamda bazı şeyler şekillenmeye başladı. Tıraş aleti olarak "Edwin Jagger DE89" en ideal acemi aleti sanırım. Fırça çeşitleri hakkında yorum yapamıyorum, sadece elimde 10 liraya aldığım Temizel marka üzerinde Süper Lüx yazan fırça yeter mi bunu öğrenmek istiyorum.

Tüm bunlar dışında diyecek başka bir şeyim de yok, önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum (Bilal'e anlatır gibi anlatın lütfen). Herkese iyi Tıraşlar Smile
Arkadasım Geleneksel tıras dunyasına ve aramıza hosgeldin.

Hic acele etme, musait oldugunda aksamları forumu soyle bir karıstırırsın, fırcası makinası jileti, Acemiye onerisi, teknigi puf noktası vs. vs.

Simdi sana fırca onerisi yapsak kolaya kacmıs oluruz. Belki sen fırcaları okuyunca arastırınca, bambaska bir yola girmek isteyeceksin. Hayvan kılı olmasın sentetik olsun diyeceksin veya domuz degil porsuk olsun illa ki diyeceksin. O yuzden hic acele etme, biraz zamana zaman ver forum sayfalarını biraz asındır derim. Soruların vs. olursa komsularımız ilgili konusunda canı gonulden cevaplayacaktır.
Saygılar
Aramıza hoşgeldiniz. Foruma üye olup, "15 yaşındayım, sakallarım çıkmıyor, jilet vurursam artar mı?" diyen arkadaşlara örnek olacak bir giriş yazınız olmuş, tebrik ederim. Fiziksel gelişim 24 yaşına kadar devam eder, bunu unutmamak lazım. Siz geleneksele erken başlayarak en önemli adımı atmışsınız zaten. 3 ila 5 bıçaklıların, sakalı kökünden kazıyıp, size kıl dönmesi yaşatıp, genç yaşta sakalınızı bozmasına izin vermemiş olacaksınız.

Edwin Jagger herkesin kullanabileceği, standart model bir tıraş aletidir. Acemi / uzman diye ayırmamak lazım. Eğer beğendiyseniz tavsiye ederim, alın. Ancak şimdilik sakalım az, ileride zevkim ne yönde olur, ne sıklıkla tıraş olurum, bunu kestiremiyorum şimdilik bu yatırımı yapmayayım derseniz; a) sık tıraş olacaksanız Wilkinson Sword, b) haftada 1-2 tıraş olurum derseniz Rimei tavsiye ederim.

Fırçanız sizi şimdilik idare eder. Daha iyi olsun derseniz Jaguar'ın küçük modellerine bakabilirsiniz. Veya günün tıraşı başlığında arkadaşlar Başak marka fırça paylaşmışlar, ben de çok beğendim, onu da bi araştırabilirsiniz. Porsuk keyfi yaşamak isterseniz Aliexpress'ten vigshaving fırça tavsiye ederim. Düğüm yoğunluğu azdır ancak sizin de sakalınız henüz az olduğu için bu size yeterli gelecektir. Fiyatı uygun fiyat/performans oranı yüksek güzel fırçadır. Keyfinize göre 2 band veya silvertip tercih edebilirsiniz. 2 band'ın fiyatı daha uygun idi yanlış hatırlamıyorsam, siz tercihinizi bu yönde kullanabilirsiniz.
Hoş geldiniz, aslında Geltir gibi mükemmel bir Türkçe kütüphane varken burada özetlemeye gerek yok ama kesinlikle doğru yerdesiniz.

Ben ilk tanıştığımda aslında sakaldan bahsedemezdim, günlük tıraşa gerek duymayan ergen tüyüydü genel durum. Şu anda boğaz kısmından favoriye kadar sakal çıkıyor bende de, günlük tıraş gerektirecek şekilde. O kafaya takılacak bir şey değil.

Şu ana kadar sırasıyla Wilkinson, Yuma, EJ DE89 kullandım, ilk başta keseye uygun bir şeyler alın zaten zamanla kararınızı vereceksiniz.

Onur abi çok güzel özetlemiş fırça meselesini bende de bir domuz bir porsuk var, memnunum şimdilik ama yeni fırçalara doğru yelken açmak istiyorum Smile

Yaşıt sayılırız, ben fikir edinmeniz için kendi hikayemi anlattığım konumu tavsiye ederim.
http://www.geltir.com/showthread.php?tid=7926

Onun dışında bilgi edinmenin yolu, aklınıza tıraşla ilgili hangi mesele geliyorsa o anahtar kelimeyi site içinde aratmak, birçoğumuzu geleneksel tıraşla tanıştıran şu efsane blogu okumak http://tiraskeyfim.blogspot.com.tr , yabancı forumları ve youtube kanallarını takip etmek. Başka biri alt tarafı tıraş ne gerek var kafa yormaya diyebilir ama iş hobiye bağlayıp keyif aldığınız bir ritüele dönüşünce anlaşılıyor ancak Smile

Esenlikler.
Aramıza hoş geldiniz komşum. Arkadaşlar yeterince tavsiyede bulunmuşlar zaten. Elinizdeki tıraş fırçası ucuz ama forum içerisinde de f/p olarak beğenilen bir fırça. İleride forumdaki paylaşımlar ve tavsiyelerden yararlanarak güzel bir porsuk fırça aldınız mı tadından yenmez.