Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: El Yatkınlığı ya da Kabiliyet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Her insan doğuştan bazı yeteneklere sahip olarak doğarlar.

Yetenekler insandan insana değişir.

Kimi çok iyi ressam olur ve sonradan bu yeteneğinin üzerine daha fazlasını koyar.

Kimi insanlar da bazı mesleklerde diğerlerine göre öne çıkar.

Yani, bazı insanlar doğduklarında diğer insanlara göre bir takım şeyleri daha iyi ve daha kolay yaparlar.

Jiletli Ustura ile tıraş olabilmekte yetenek işidir.

O yüzden de eğer eliniz yatkın değilse bu konuya heveslenerek hem zaman hem de maddi açıdan zarara girmeden yolun yakınından dönmekte fayda var.

O yüzden de öncelikle bu konuda sorarak, okuyarak bilgi sahibi olmalıyız.

Ardından da orta fiyatta bir ustura alarak, hatta mümkünse jiletli ustura alarak kendimizi denemeli, el yatkınlığımızı ilerletmeliyiz.

İyice alıştığımız zaman ise artık kaliteli bir jiletli usturaya sahip olabiliriz.

Ne dersiniz? Bu düşüncelere katılıyor musunuz?
Çalışkan insanın yapamayacağı çok azdır, diye düşünüyorum ben. Yapamazsınız diye bir şey yok. Erken pes edip alternatiflerine yönelmek diye bir şey var.

Denemek neredeyse bedava, hani öyle"param yoktu" bahanesi sökmez. Ha en ideali değildir belki ama Sedef ustura ile de gayet güzel öğrenebilir niyet eden. Bu noktadan sonra Parker, Feather vs zaten daha da konforlu aletler.

Mesela ben jiletli ustura ile tıraş olabiliyorum ama çelik usturalarımın keskinliği daha düşük olduğundan veya bana öyle geldiğinden temiz tıraş daha uzun sürüyor. Ama mesela niyet ettim madem, daha iyi bir ustura alıp onu bir bilene bileyletiyorum ki en azından bu süreçte kusur alette olmasın da tamamen kendimizden bilelim.

SeckinB
Geleneksel Tıraş, bir noktaya kadar , sağlık ve daha iyi sonuç alma sebebi ile tercih ettiğimiz bir şey düşünceme göre. Fakat şu an bu forumda olmamızın sebebi bunun bir hobiye , bir keyfe  dönüştürme arzumuz. Değişik aletler, değişik kremler, losyonlar deniyoruz.Bir dolu para ve zaman harcıyoruz. Şu an yan odada oturan arkadaşım, yıllardır geleneksel tıraş oluyor. Aynı fırça, aynı jiletli ustura (Ali Bıyıklı) Arko Sabun ile, başka bir şey kullanmıyor. Merak etmiyor. O'na otuz lira'ya bile bir alet aldıramam. Ama bizim için bu bir zevkse kendi bütçemize göre uygun olanı hovardalık etmeden kullanmak bence önemli.Kullandığım Edwin Jagger'den memnunum ama bugünlerde jiletli usturalara merak saldım, bir Sedef v.s alıp geçebilirim fakat o alete sevgim olmayacak. Dün berberde Sedef'in erkek kardeşini gördüm, alıcı gözüyle inceledim ama hoşuma gitmedi .Bütçeme göre bir alet alacağım ama bu Feather olmayacak. Konuyu başlatan komşuma katılıyorum, inceleme araştırma yapmak halen istek devam ediyorsa, bütçe zorlamayacak bir ustura ile başlamak daha doğru. Ama kullanılan alete biraz sevgi, biraz saygı duymak ta bir hobi için önemli derim.
Bir Sedef'e jileti takabilmek için kulaklarını kırmak gerektiğini kaç zaman sonra öğrendim. Sonrasında işler kolaylaştı belki ama öyle kullanması kolay bir alet de denemez tabi. Bir Feather ne kadar anlamlı olur, 10 kuruşa jilet varken 200 kuruşa Feather almak mantıklı gelir mi bu tartışılabilir. Ama mesela bir Parker Sr1, bir BlueBeards Revenge ustura aldıktan sonra Sedef'le ne kadar farklı ve üstün olduğunu görüyor insan. Bu noktanın ötesinde elinizi usturaya alıştırmak için tek kalan biraz sabır, biraz emek.

SeckinB
(20/02/2018, Saat: 16:34)kokopelli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bir Sedef'e jileti takabilmek için kulaklarını kırmak gerektiğini kaç zaman sonra öğrendim. Sonrasında işler kolaylaştı belki ama öyle kullanması kolay bir alet de denemez tabi. Bir Feather ne kadar anlamlı olur, 10 kuruşa jilet varken 200 kuruşa Feather almak mantıklı gelir mi bu tartışılabilir. Ama mesela bir Parker Sr1, bir BlueBeards Revenge ustura aldıktan sonra Sedef'le ne kadar farklı ve üstün olduğunu görüyor insan. Bu noktanın ötesinde elinizi usturaya alıştırmak için tek kalan biraz sabır, biraz emek.

SeckinB


Kulakları kırmak mi gerekiyormuş? ?
Bugünde aydınlandım hocam çok sağolun Smile o kadar kullandım en sonunda feather aldım o yüzden Big Grin


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Elinde 6-7 ustura bulunan biri olarak (ki 4 tanesi çelik) jiletli ustura bu işe başlamak tehlikeli yollarda araba sürmek gibidir bence. Kendinizi parçalamadan Sedef ya da Ali Bıyıklı kullanabiliyorsanız diğerlerinde de sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.