Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tallow + Steel Boreal
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
k1tcms.jpg

Güneş doğmadan uyanıyorsunuz, üzerinizdeki yün battaniyeyi kaldırırken kulağınızda geceden kalma baykuş sesleri yankılanıyor. Örme taş şöminede dünün külleri var, kahvaltı için tekrar ateş yakmak, ve dışarıdaki kuyudan su çekmek gerek. Paltonuza sarınıp dışarı adım attığınızda ayılıyorsunuz, önce derin bir nefes alıyorsunuz, bu sık ormanın kokusu sizi tazelerken sabah ayazı titretiyor. Metal kovayı suyla doldurup kulübenin içine dönüyorsunuz. Bu sabah tıraşında kullanacağınız sabun Tallow + Steel Boreal.

2i9jr7a.jpg

Kapağı açtığınızda burnunuza çarpan koku özgürlüğün kokusu, buram buram terebentin sizi beton ve asfaltla boğulmuş, egzos kokulu şehirden yüksek rakımlı, dağların eteğinde köknar ve ladin ağaçları içinde, akarsuları çağlayarak akan köylere götürüyor. Koku reçineli ve çok yoğun, odunsu ama keskin, kokladıkça uyarıyor ve canlandırıyor.

cjncx.jpg

Sabun kolay yükleniyor ve suyu seviyor. Fırça üzerinde hareket ettikçe orman havası evin içinde yayılıyor. 30 saniye yükleme sonrası 3-4 perdeye yetecek köpük rahatlıkla oluşuyor.

15n3o00.jpg

Yüzde de tasta da kolaylıkla yoğun köpük elde ediliyor. El yapımı olan sabunun içeriğinde – yerel üretimden kendi erittikleri don yağı dahil – organik malzemeler kullanılıyor, ve karın %10’u Kanada’da bir doğayı koruma vakfına bağışlanıyor. İlgilenenler için içindekiler: Stearic Acid, Water, Organic Glycerin, Potassium Hydroxide, Tallow (Pasture-Raised), Essential Oils, Organic Argan Oil, Organic Pomegranate Seed Oil, Organic Macadamia Nut Oil, Organic Coconut Oil, Organic Avocado Oil, Organic Castor Oil, Bentonite Clay, Organic Tamanu Oil, Vitamin E, Silk

2j1lzes.jpg

Performansa gelince, yüklemede, köpürtmede, kıvamlı koruyucu köpük oluşturmada şimdiye kadar denediklerim arasında – ki çok fazla artizan sabun tecrübem yok – birinci sırayı paylaşıyor. Tıraş sonrasına gelince, artan köpüğü yüzüme sürdüm ve kuruyup pul pul dökülerek dağılana kadar 20 dakika yüzümde beklettim. İçeriğindeki doğal yağların etkisiyle verdiği ferahlık ve gıdıklama hissi biraz daha sürdü. Cildi gerginleştirip sıkılaştırdı, ancak fazla nemlendirmedi de. Kuru/kurumaya meyilli  ciltlerin uygun tıraş sonrası ürünleriyle desteklemesi gerekebilir.

352ql8k.jpg

En çok hangi sabuna benzettin, birinci sırayı hangi sabunla paylaşıyor diye soracak olursanız Stirling Soap – Texas on Fire derim. Ormandaki ahşap kütük evden dışarı çıkınca Boreal kokusu alırsınız, içerde şöminenin başında dumanı tüten odunları izlerken de Texas on Fire kokusu.

2yytw0w.jpg

Boreal'i şehirden kaçış planı yapan; griye değil yeşile, betona değil ağaca bakmak, bir tıraş süresi kadar da olsa doğayla tazelenmek isteyen herkese şiddetle tavsiye ediyorum.
Hocam kaleminize sağlık . İştah açıcı bir inceleme olmuş


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
@ArdıçKatranı güzel bir inceleme olmuş teşekkür ederim.
Ben güzele güzel demem güzel benim olmadıkça Smile insanı heveslendiren bir anlatım olmuş teşekkürler
KArdesim konusunu iyiki acmısın. İnceleme hak edecek bir urun.

Yuze surup 20 dakika bekleme isi benim aklıma yatmadı. O sekilde bir sabun kullanımı yok. Lutfen bir dahaki sefere tıras sonrası kalan kopugu yuzune surup hemen durula yada hic yapmayıp normal tırası bitirip fırcanı yıka. Sırf o yuzunde kopugu kurutma mevzuu yuzunden nemlendirme konusunda yetersiz bir urun gibi tecrube etmissin ama bence hic degil.
Koku profilini dusunmeden, gozu kapalı birine denetsek Mdc den farkını anlarmı bilmiyorum. Bana performans ve hissiyat olarak Mdc yi cok hatırlatan cok basarılı bir sabun oldu. Tıras korumasından nemlendirmesine cidden guzel basarılı bir urun. Son donem sabunlarından ses getirenlerden biri.

Tekrar hayırlı olsun kardesim. Zevkli tırasların olsun.
@ArdıçKatranı komşum elinize yüreğinize sağlık hisleriniz ile beraber çok güzel bir incelme olmuş .
Bende merak ettim tüm sabunları yüzünüzde 20.dakika. Bekletiyormusunuz ? Amaç nedir ? Neden bu kadar uzun süre bekletiyorsunuz ?
(13/02/2018, Saat: 14:04)Nani Kuş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@ArdıçKatranı komşum elinize yüreğinize sağlık hisleriniz ile beraber çok güzel bir incelme olmuş .
Bende merak ettim tüm sabunları yüzünüzde 20.dakika. Bekletiyormusunuz ? Amaç nedir ? Neden bu kadar uzun süre bekletiyorsunuz ?

Teşekkürler üstat, amaçsızca gelişti durum, böyle bir alışkanlığım yok normalde Smile Tıraş sonrası artan köpüğü yüzüme sürdüm, sonra hanım çağırdı, canavar oğlum saldırdı vs derken geçti süre.

@dikdik_s ağabey bence nemlendirmesi yeterlinin gayet de ötesinde, ama esansiyel yağların ferahlatıcı etkisiyle cildi kuruyabilenler biliyorum, o yüzden yazdım. Bu vesileyle tekrar teşekkür ederim Smile
@ArdıçKatranı keyifli incelemen için teşekkür ederim.Şahsen sabunlardaki kokuları  diğer özelliklerinden önde tutuyorum.Koku tarifin iştahımı kabarttı.SmileSmile
(13/02/2018, Saat: 14:41)marek Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@ArdıçKatranı keyifli incelemen için teşekkür ederim.Şahsen sabunlardaki kokuları  diğer özelliklerinden önde tutuyorum.Koku tarifin iştahımı kabarttı.SmileSmile

Rica ettim abi, uygun zamanda koklatırız merak etme Smile
Simdi baba, bir markayı bir urunu ilk kez inceleme yaptıgımız icin, komsular tarafından marka hakkındaki genel beklenti-bilgi bu inceleme ile olusuyor. O yuzden yazılanlar onemli sadece dikkat cekmek istedim. Ne olur beni yanlıs anlama. Asagıda inceleme icinde gecen cumle ile bana sonra yazdıgın cumle birbiri ile uyusmuyor.
1) "Cildi gerginleştirip sıkılaştırdı, ancak fazla nemlendirmedi de. Kuru/kurumaya meyilli ciltlerin uygun tıraş sonrası ürünleriyle desteklemesi gerekebilir. "
2) @dikdik_s ağabey bence nemlendirmesi yeterlinin gayet de ötesinde

Su kopugu bekletme isi falan olmadan normal gecirdigin birkac tıras esnasındaki ve sonrasındaki hissiyatlarını sahsi dusunceleri hic teknik vs. bilgi olmadan daha oznel olarak eklersen, sabun konusunda cok daha bilgilendirici ve net bilgi oluyor.Komsular tarafından daha cok empati kurulabiliyor. Tabiki hersey subjektif, ama markayı veya kalitesini konumlandırmayı komsular daha rahat yapabilir diye ozellikle ustunde duruyorum.
Sakın yanlıs anlama, sabun super de diye demiyorum, belki bir iki kullanım sonrası daha net seyler hissedip paylasırsın, daha net sekilde bu sabunda nemlendirme kotu veya nemlendirme harika, yada koruma benim icin 10 ustunden atıyorum 8 diyebilirsin.

Tekrar agzına saglık, guzel bir konu actın sagolasın.
Sayfalar: 1 2