Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Frank Shaving SYF28-FI33 Sentetik Tıraş Fırçası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Doğal kıllı fırçalardan tam verimi alabilmek için birkaç dakika sıcak suda bekletmek gerekiyor ki sabahları bazen bu vakti bulamayabiliyorum. Bu nedenle bir süredir hafta içi günlük tıraş için sentetik fırçalara bakıyordum. Birkaç hafta önce bir yaqi sentetik sipariş etmiştim aslında (hala yolda) ama razorus’da indirimde görünce  dayanamayıp bu fırçayı da edindim.
in99cp.jpg

Tasarımı anladığım kadarıyla Simpson Chubby 2 Synt.’den esinlenmiş. Sapını çok beğendim. Sitedeki resminden anlaşılmıyor ama oldukça hoş bir damar efekti var. (rahat görülebilmesi için kontrastını arttırdım)
35ivc51.jpg

Oldukça büyük (28mm) ve sık bir düğümü var. Bu nedenle kapladığı yer az olmasına rağmen hissiyatta olduğundan da büyük hissettiriyor. Backbone güçlü, uçları da yeterince yumuşak. Çizme veya yakma gibi sıkıntıları yok.

2l937u8.jpg
2ag2opk.jpg

Su altına tutulduktan sonra hafifçe silkelendikten sonra yaklaşık 21 gr (%23) su tutuyor. Bu miktar 2-3 perde ısı tutma ve köpürtme için yeterli.
119x7nk.jpg
2ex10e0.jpg

Performans açısından tasta köpürtme için biçilmiş kaftan. Çok hızlı ve ciddi miktarda köpük yapıyor.
6huckn.jpg
ibf09h.jpg


Yüzde köpürtme ise biraz çetrefilli. Yoğun kıllar, geniş düğüm ve güçlü backbone nedeniyle banyo aşağıdaki hale gelebiliyor Smile

5wgriu.jpg

Sonuç olarak tasta köpürtme için herkese, yüzde köpürtme için ise daha önce chubby tarzı fırçalar ile tecrübesi olan arkadaşlara tavsiye edeceğim oldukça şık ve uygun fiyatlı bir fırça.
Hayırlı olsun yeni sentetigin komsum.
Sentetik fırcalar ile alakalı arada kendi tecrubelerimden bir iki sey soylemek istedim.

-Cok buyuk loftlardan once kucuk 22-24mm sentetikleri deneyin kullanımı daha rahat oluyor.
-Su tutmaları dogal kıllar gibi olmadıgından, kopuk kuru olduysa, elinizden damla ile su katmak yerine, bir bardak icindeki suya fırcanızın uclarını direk daldırın. Cok daha rahat ve faydalı olacak goreceksiniz.
-Cok sıcak su kullanmayın
-Sentetik kıllar sabunu yuklediginizde birbirine yapısır, yuzunuze surdugunuzde bir butun halinde sert hissiyat verebilir, cekinmeyin fırcayı bastırarak yuzunuzde acın hor kullanın asıl o zaman yumusak bir hissiyat alacaksınız.

Saygılar
Ben de sipariş ettim şimdi. Sizin incelemeniz de cesaretlendirdi. Teşekkür ederim.
Sağolsun bende @FurkanErdem komşum sayesinde yaqi marka sentetik iki adet fırça almıştım kırmızı ve sarı amber rengi biri 24- biri 28 çok şıklar çabuk köpük yapıyorlar ama tek kusurları yüzde yayılmıyorlar. Yumuşaklar ama yüzde hafifte olsa yayılmayınca da konforunu yansıtamıyorlar (loftu uzun olupta yüzde yayılan kılları da sevmiyorum ) ama az da olsa yüzde backbone esnekliğinin hissedilmesi lazım diye düşünüyorum. Sonradan aldığım mühlenin Rocca sentetik fırçası 21 knot belki knot sayısı azlığından olabilir, a”daha esnek ve yumuşak geldi bana.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Güzel inceleme olmuş, elinize sağlık komşum.
Chubby tarzı olması ilgimi çekti...
Tek Chubbim var ama çok seviyorum

5wgriu.jpg

en çok kısmını beğendim Big Grin Ghostbusters (1984) geldi aklıma
@posicor komşum, hayırlı olsun. İnceleme için de teşekkür ederim.

@mavibu, serdar komşumun söylediği gibi sentetikler ıslanınca kıllar bir araya geldiği için sert oluyor. Yüze uygularken bastırmaktan çekinmeyin, iyice açılsın fırça. Bu şekilde yumuşaklığını fark edeceksiniz.
sağolasın o kadar güzel ki demekki narin kullanıyormuşum biraz. Bundan sonra fırçaya kıyarım artık komşum. Zaten ben seviyorum sentetik fırçayı kolay kolay vazgeçmem özellikle sabah erken günlük tıraşta vazgeçilmezim. Tekrar teşekkür ederim


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
@mavibu, acımayın fırçalara komşum Smile Bu şekilde daha verimli olduğunu fark edeceksiniz.

Ben teşekkür ederim, iyi günlerde kullanın Smile
@pasicor elinize sağlık. Güzel bir inceleme olmuş. Sentetik sever biri olarak ilgi ile okudum.

Yaqi’ler geldiğinde bu yazının altına bir karşılaştırma yazarsanız çok sevinirim. Aralarında nasıl bir fark var merak ediyorum. Ben de yaqi kullanıyorum ve çok memnunum.
Teşekkürler arkadaşlar. Yaqi geldiğinde kıyaslamasını eklerim.
Sayfalar: 1 2