Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Vagcom ile VW, Seat, Skoda, Audi Programlama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar,

Bundan yaklaşık 1 ay önce Skoda Octavia yeni bir araç aldım. İnternette Vagcon kablosu ile araçların programlanarak bazı gizli özelliklerin açılabildiğini gördüm. Forumda Vagcom kablosu olan ve bu işlemleri yapmış kimse var mı? Smile
Kablo alarak değil ama Ankara'da sanayide bu işleri yapan birisine yaptırmıştım önceki sene. Olay biraz teferruatlı. Yani bu VAG kodlama ile yapılabilecek şeyler on/off şeklinde değil. Bir sürü değişkenli menüleri var. Atıyorum geri vitese takınca sağ aynanın aşağı inmesi için değişkeni 17 yerine 25 yapmak gerekiyor. Neden 23 değil de 25, 23 yapılırsa ne olur o kısmını bilmiyorum. Yani düz mantıkla yapılacak şeyler değil. Kodların anlamları falan filan var. Tavsiyem hiç bulaşmadan, yapan bir yere yaptırmanız.
Hocam kodların hepsi internette var. Direk ne yapmak istiyorsanız aynen alıp yazınca oluyor. O kadar da teferruatlı değil yani. Diğer bir sıkıntı ise aracın yetkili servise girmesi halinde yaptığınız bütün değişikliklerin silinmesi. Ondan ara ara gereken bir şey.
Bana karışık gelmişti o yüzden yeltenmedim hiç. Bir de bozarım çekincesi vardı tabii. Siz denerseniz bir denk geldiğimizde benimkini de kurcalarız Smile

Yalnız servise girince bu kodlar silinmiyor. Kodlamadan sonra 3-4 kez servise gittim. En sonuncuda bir kaç ay önce yazılım güncellemesi için çağırdılar hatta. Olay yazılım güncellemesi olunca servisteki görevliye de sordum kodlara birşey olur mu diye. Olmaz dedi ki olmadı. Servisin çalıştığı kısım farklı bir kısım.

Tam olarak neyi değiştirmek istiyorsunuz bilmiyorum ama sinyallerin şerit değiştirmede 3 kez yerine 5 kez yanması, geri vitese takınca sağ aynanın aşağı dönmesi, gündüz farlarının menüden kapatılabilmesi, kilitlerken korna sesi, geri viteste ekranda park sensörünün görüntüsünün çıkması vs. gibi şeylerse eğer, bunlar servise girince silinmiyor.
Orası biraz muallakta. Bazılarınınki silinirken bazılarınınki silinmemiş. Ben bir de bir kaç alengille şeyi de denemek istiyorum. Biraz da merak var yani. Smile Sizin araç da Skoda mı?
Benim aracım Audi A3.

Siz söyleyince şimdi kodları bulup baktım. Açık açık anlatmışlar bir sürü kaynakta ama benim gözüm kesmedi yine de.

Ben biraz da kendim bildiğimden bulaşmamıştım ki çok doğru yapmışım. Elime geçirirsem kurcalamadık yerini bırakmam çünkü. Ne kadar yaparım, ne kadar bozarım orası meçhul ama. Kapıları kitleyince kornadan Godfather melodisi çıkartır hale falan gelebilir benim yaptığım şey Smile

Bir iki özellik kalmıştı ustanın açtım deyip de benim açıldığını anlayamadığım. Aklıma gelen birisi, ani frende dörtlülerin yanması idi. Sonra kontrol ettirdim yine açık dedi ama bir türlü çalışmadı. Denedim de boş yolda bir kaç kez ama çalışmıyor benimki. Bu özellik, özellikle kalabalık şehir trafiğinde kullanılan araçlar için çok işe yarar bir özellik. İstisnasız tüm araçlarda varsayılan olarak gelse isabet olur.
2015 Golf Highline aracıma açtırdım valla Smile Çokda yararlı ve keyifli gizli özellikler var. Fakat bunu bence kendiniz yapmayın 50 - 100 TL seviyelerinde zaten size sunum yaparak açıyorlar. İşinize yarayanları seçip açtırmanızı tavsiye ederim.
İşte hocam 80 TL ye kabloyu alıp bunları hep yapabilecekken ve eşe dosta da yardım edebilecekken o parayı bir defa için vermek çok hoşuma gitmiyor.
vw/audi/skoda grubu araç sahipleri ortak kabloya mı girsek? Smile

Polo 6C var bende de. Prensip olarak ben de kendim yapmak isterim. Bir araştırayım, güzel konu, teşekkürler.
Aynı şehirde yaşayan 4 kişi için 1 kablo olabilir bence Smile