Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Frank shaving problem
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Hocam benim frank shavingte de aynısı oldu az miktarda sıcak silikon ile yapıştırdım şimdilik sıkıntısı yok.
Yabancı sitelerde bir çok benzer konu gördüm. Marka hep frank shaving. 3 sene den fazla kullandığım Simpson fırça da böyle bir sorun yaşamadım. Hatta 10 sene kadar kullandığım bir domuz fırçam var di . Temizel mi başak mi emin değilim.knot hiç kopmadı. Neyse konuyu uzatmak istemiyorum . Sorun çözülmüştür. Çözüm önerisinde bulunan herkese teşekkür ler. Konu kilitlenebilir.
Geçmiş olsun komşum. Güle güle kullanın. 24 saat beklemek yeterli.
Burada yapılan yorumlar beni açıkçası biraz şaşırttı. Hemen herkes sorunun nasıl çözüleceğine dair bir takım önerilerde bulunmuş. İyi de olmuş. Ama bir kaç aylık fırçanın düğümünün saptan ayrılması, beklenen birşey midir, ya da sıradan mıdır? Üreticinin, dağıtıcının, satıcının, bu konuda bir mesuliyeti yok mudur?

Merak ettiğim kısım şu:

- Bu mesuliyet varsa, neden kullanıcının kendi başına sorunu çözmesi yönünde öneri yapılıyor?

- Yoksa, ne kadar yoktur? 1 gün, 3 ay, 6 dakika, 50 saniye, 5 yıl?

- Mesela SV, Thater veya Simpsons fırça alsam ve 1 ay sonra düğümü yerinden çıksa da epoksi alıp, şakülü kaçırmadan yapıştırmak mı gerekecek?

Bu ürünlerin garanti konusunda özel bir kanuni durumu mu var? Kozmetik, kişisel eşya ya da her ne sınıfa giriyorsa bilemiyorum, garantiden muaf mıdır, ya da başka bir şekilde bir garantisi mi vardır?

Aynı şekilde, mesela çelik usturanın pimleri yerinden çıkıp lavaboya düşse ve Ankara'nın kanalizasyonuna karışsa, o sırada çelik kısmına da bir zarar gelmese, yeni pim bulup pimlememiz mi gerekecek...

İşin kanuni kısmını bilen birileri aydınlatırsa makbule geçer. Ben açıkçası diğer bir çok ürün gibi tıraş ürünlerinin de üretim hatalarına karşı garantili olduğunu sanıyordum bu mevzu çıkmadan önce. Şu anda pek de emin değilim bundan. Ne fark eder eline mi yapışır, iki damla epoksi yapıştır geç derseniz ben yapıştırırım yapıştırmasına o konuda bir problem yok ama, elime epoksi alıp yapıştırma ihtimalim olursa hem tedarik konusundaki tercihim değişir hem de işin teorisini merak ediyorum.
Normal şartlarda sarf malzemesi sayılmayacak fırça gibi ürünlerde garanti süresi kanunen en az 2 yıldır ve ülkede üretici firma varsa bu firmanın, yoksa ihtalatçı firmanın garantisindedir. Bu süre içerisinde kullanıcıdan kaynaklanmayan bütün hatalar ücretsiz olarak onarılmalıdır. Eğer onarım mümkün değilse değişim gerçekleşir. Eğer aynı ürün 1 yıl içerisinde aynı hata ile üst üste 3 veya toplam 5 defa arıza yaparsa ürünün para iadesi hakkı da doğar.

Ürünü eğer yurtdışından aldıysanız aldığınız ülkenin garanti koşulları geçerlidir ve bu durumda daha çok firmanın iyi niyetine kalırsınız.

Ürünü yurtiçinden aldıysanız ilk paragrafta belirttiğim koşullar geçerlidir. Bu durumlarda tüketici mahkemesine kadar giderek hakkınızı arayabilirsiniz.

Bizim hemen FS için bunu önermemizin nedeni arkadaşın fırçayı Eskişehir'e gönderip geri gelmesini beklememesi içindir. Ayrıca FS'de bu tarz sorunların çok sık rastlanmasıdır.

Verdiğiniz örneğe gelirsek de eğer usturanın pimi kendi kendisine düşerse aldığınız yere götürdüğünüzde onarımını sağlamakla yükümlüler.
@cihankeskin teşekkür ederim aydınlatıcı oldu.
Değerli Dostlar Merhaba,
Bu konudan bugün haberim oldu ve açıkçası daha önce fark etmemiş olduğuma da üzüldüm. Fark etmiş olsam sizi hiçbir şekilde böyle epoksiyle yapıştırmayla uğraştırmazdım doğrusu.

Fakat bu arada da sitemizden satın aldığınız ürünlerle ilgili, sizlere yeterince yakın olabildiğimiz konusunda biraz endişeye de kapılmadım değil  Huh
Sn. @blueshadov bir sorun yaşamış, Sn. @cihankeskin @dikdik_s  @onurcakmak ve @protti üstatlar önerilerde bulunmuş; Sn. @Delidumrul ve @Devil67 , kendilerinin de başlarına geldiğini yazmış, Sn @Pilotic de haklı olarak “satıcı nerede” diye sormuş. Bir okuyucu olarak, ben de aynı şeyi sordum doğrusu  Smile

Aman dostlar, biz her zaman buradayız ve ürünlerimizle ilgili her hangi bir sıkıntı yaşadığınızda bizimle temas kurmaktan asla çekinmeyin lütfen. Tüm ürünlerimiz hem satıcı olarak bizim, hem de çalıştığımız üreticilerin garantisi kapsamındadır. Eskişehir’e kargo Türkiye’nin bir çok ilinden sadece bir gün, en uzak illerden iki gündür ve bir telefonunuz veya mailinizle, arzu ederseniz, kargoyu biz de size yönlendirebiliriz. Bu forumda rast gelmiş olan var mı bilmiyorum ama satış sonrası desteğimiz de son derece iyidir. Kimi durumlarda kullanıcı hatası bile olsa, hatta ürün bizden alınmış olmasa dahi, kanun - kitap demeden sorunları çözmeye gayret ederiz.

Aslını isterseniz sadece biz değil, çalıştığımız üretici firmalar da en ufacık bir sorun yaşatmadan bize destek oluyorlar. Özellikle Frank Shaving ile çalışmaya başladığımızdan bu yana bir yıl oldu ve garanti konusunda anlaşamadığımız bir husus henüz yaşamadık. Biliyorsunuz, Çin’deki üretim geleneği çok büyük miktarlarda üretim yapılarak birim maliyetlerin düşük tutulmasına dayalıdır.  Biz de bu sayede oldukça kaliteli porsuk fırçaları, oldukça erişilebilir fiyatlarla tıraş severlere sunabiliyoruz. Evet, hatalar çıkabiliyor ama genel istatistiğe baktığımızda bu hatalar satılan fırça adedine göre hem son derece düşük kalıyor, hem de hiç ikiletmeden garanti kapsamında gereği yapılıyor. Yüksek adetlerde üretim ve etkileyici fiyat/performans oranıyla Frank Shaving’in, daha şimdiden, ülkemizde en yaygın kullanılan porsuk fırça markası haline gelmiş olabileceğini düşünüyorum.

Sizlerden rica ediyorum, bu gibi konularda, ya sitemizdeki iletişim köşemiz, ya info@razorus.com mail adresimiz, ya da 0(850) 885 2515 no’lu telefonumuzdan bize ulaşarak size destek olabilmemiz için bize bir şans verin. Böylece bizi de ürünle ilgili almamız gereken bir geri bildirimden mahrum bırakmamış olursunuz. Her hangi bir ürünümüzle ilgili sorun yaşamış veya yaşamakta olan başka bir dostumuz varsa, destek için her zaman buradayız  Smile

Tıraş keyfiniz daim olsun
Sevgi ve saygılarımla
Noyan
@Noyan bey bilgiler için teşekkürler.

Hayırlı işler, keyifli harcanan kazançlar diliyorum.
@Noyan bey ilgi niz için teşekkür ler. Ben basit bir sorun olarak gördüğüm için kendim çözüm aradım.size yansıtmak istemedim.zaten fırça dan da memnunum.
Bende küçük bir sorun olarak gördüm silikon ile 5 dakikada hallettim. Kılların dökülmesi gibi bir sorun olsaydı iletişime geçerdim.
Sayfalar: 1 2 3 4 5