Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Wholly Kaw - Post Shave Kralı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
48733548023_41374e2ca5_h.jpg

Wholly Kaw  markasını ilk once vegan versiyon sabunları ile duymustuk. Kullanıcıları yorumlara gore cok memnundu ve son donemde Tallow don yaglı serilerini cıkardılar. İceriginde Kokum, Shea ve Cocoa yagı gibi kuru ciltli adamın sevdigi katkılar vardı. Bu tallow serisi de cok begenildi, ama son donemde bu karısımın icine birde Donkey Milk (esek sutu) ekleyince is cidden degismis abiler.
Yurtdısı yorumlarda, digerleri dunyada cıtayı asmaya calısıyorsa, Wholly cıtayı aya cıkarmıs, ilk wholly sabunumu aldım ve “I was blown away” tarzı yorumlar okuyunca, ne oluyor yaw nedir bu boyle deyip siparisi verdik meraktan. Zira yabancı bazen abartır veya onların zevki bize uymayabilir. Denemeden tam anlasılmıyor.

48736875136_2dc55ab8fd_o.png

Kulandıgım Wholly Kaw modeli son  tallow versiyonlu Monaco Royal modeli. Koku ozurlu oldugum icin anlatamıyorum ama muhtesem komplex bir koku. Hayatımda ilk defa bir sabunu kullandıktan sonra kuruması icin kapagını acık bırakmaya, kokusu kacar mı diye cocuksu bir dusunce ile cekindim, ama kaçmıyormus Smile
Sabunun kokusu kopya cekerek;
Ust nota: Lavanta, Bergamot, portakal cicegi
Orta Nota:  Oakmoss dedikleri mese yosunuymus, sedir agacı, tonka fasulyesi
Alt Nota: Sandal agacı,Vetiver, Öd agacı, Musk
Valla siz ne anlıyorsunuz bu acıklamalardan bilmiyorum, bana boyle detaylı koku acıklamaları biraz atmasyon geliyor ne yalan soyleyim. Cıkan sonuc harika karısık notalı bir koku oyle diyim. Saponificio’da ki komplex kokular gibi ama daha kuvvetlisi.

Sabun suyu kaldıran bir sabun, hani cok su seviyor diyemeyecegim ama suludan kuruya kopuk yapma tekniginde cok rahat kopuk yapabiliyorsunuz. Cok asırı yumusak bir urun degil orta halli, artık alıstıgımız artisian yapısında; Tabula Rassa gibi kremsi yumusaklıkta degil.  Kopuk vs. olarak hic ama hic bir problem yasamadım. Sabun 6oz. luk genis bir kapta  4oz (115gr) olarak geliyor. Kendi kabından kopurtmek cok rahat. Artisianların kopugunu Arko kopugu gibi beklemeyin, cogunlukla ince kopuk olur ama nicelikten cok nitelik onemli hesabı, tırası ve tıras sonrası hissiyatı cogunlukla harikadır.

48736876131_5b6de16ae5_b.jpg

Kuru ciltli biri olarak, kokusundan vs. den cok bir sabunda benim en onemli beklentim nemlendirme ve post shave dedigimiz tıras sonrası hissiyatı. Savonniere du Moulin (SdM) keci sutlu nemlendirme olarak muhtesem bir sabundu.
Wholly Kaw ise baska bir boyutta. Hani Dove reklamları olur ya, yuzumun yarısına 1 hafta dove surdum, surmedigim taraf catladı dustu gibisinden, heh Wholly de aynı oyle, sanki sut banyosundan cıkmıs gibi oluyorsun,. Tıras sonrası 2 saat gecti, hala yuzumde bir yumusaklık, bir pudramsı sutumsu nemlendirme. Kuru ciltli olup ilk kez MWF veya SdM  kullanan olduysa bu anlatmaya calıstıgım yumusaklık hissini anlar, Wholly Kaw da bu hissiyatı o sabunlara gore 2-3 misli ile hissediyorsunuz.

Bu tıras sonrası hissiyatı beni o kadar cok etkiledi ki, acık soyleyeyim, tıras esnasında koruması yastıklaması nasıldır diye aklımda ozel soyleyecek birsey kalmadı. Denemek icin 5-6 kere aynı noktaya buffing yaptım, banamısın demedi, o yuzden koruyuculuk olarak ust duzey diyebilirim. Ama bu koruma Saponificio gibi katman veya kalın kopuk seklinde degilde icindeki keci sutundenmi, lanolindenmi nedir,  yuzunu sanki gorunmez kaygan bir tabaka kaplıyor.  Tıras sonrası yuzunu normalde yakan  bir AS sursen bile hissettirmiyor.
23usd fiyatı ile,  80usd’lık bir MdC kadar abartı degil, ne cok pahalı ne cok ucuz, en azından bizler icin ama inanın fiyatının hakkını veriyor ve tıras sonrası nemlendirme ve cilt bakımı olarak su ana kadar denedigim sabunların en iyisi. Ustune bisey soylemeye gerek yok,tıras sonrası hissiyatın kralı diyorum.

48733874391_ebeb6ac5a7_b.jpg

Son donemde Tallow Steel, Henri et Victoria gibi geleneksel tırasın sabun departmanında ses getiren ve kullanıcıları etkileyen urunler oldu. La Savonniere du Moulin (SdM) ve Martin de Candre (MdC) gibi Avrupada yerini zaten ust sıralarda saglamlastırmıs markalar vardı. Yine avrupadan Saponificio Varesino lar ust duzey performansları ile, Amerikan artisian dunyası icinde yasayan Jonny leri bile etkiledi, bazıları bu markalar icin, daha da baska sabun kullanmam gibi yorumlar yazdı. Hepsi gercekten kalite urunler. Arada hep soyluyorum, geleneksel tırasın belki de gectigimiz 50 sene sonrasında altın cagını yasıyoruz, o yuzden cok sanslıyız. Bu kadar guzel urun arasında ki elimizden geldigince takip etmeye calısıyoruz, Wholly Kaw Amerikan artisianları arasında cıtayı cok ust noktaya tasımıs. Uzun suredir en etkilendigim urun oldu.

Simdi uzucu haber, bu urunu belki de avrupa piyasalarında hic goremeyecegiz zira bildiginiz gibi amerikan urunlerinin avrupada satılabilmesi icin EU sertifika problemleri var. Firma ne kadar buyuktur, her modeli icin bu sertifikaları alır mı, sermayesi var mı bilemem. Bir umut belki, ama su an icin ne yazık ki Amerika haric bize yakın yerlerden tedarik sorunu var.

Madem kolay ulasamıyoruz ne diye anlatıyorsun kardes demeyin. Elciye zeval olmaz hesabı,  Wholly Kaw cok iyi diyorum.

48737056352_10b18f9da0_h.jpg
48736550923_c47d1be3e1.jpg

Saglıcakla kalın
Saygılar
Eline sağlık abi , güzel günlerde kullanın.
@dikdik_s Serdar kardeşim,
Kalemine emeğine sağlık çok güzel bir inceleme olmuş, imzaya bayıldım Wink
Kolay ulaşamama üzücüSad
Selamlar Sevgiler
@dikdik_s Serdar abi eline sağlık, güzel anlatmışsın. Biraz da benim ricamdı, hemen incelemesini yaptığın için ayrıca teşekkür ederim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Havluya bayıldım . İnceleme için çok teşekkürler ...
Eline emeğine sağlık çok güzel anlatmışsın.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
(01/02/2018, Saat: 23:26)protti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Havluya bayıldım . İnceleme için çok teşekkürler ...

İlk havlu organizasyonumuza sebep olan havluydu iste, bu gelince niye forum icinde yaptırmıyoruz sorusunu aklımıza getirdi. Smile

Tum guzel yorumlar icin okuyan dostlara tesekkurler.
Abi eline,emeğine sağlık.Çok güzel bir inceleme olmuş.Tebrik ederim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Elinize sağlık komşum. Harika bir inceleme olmuş. Her ne kadar sonunda sabuna kolay kolay kavuşamayacağımızı öğrensek te Smile Sabunda nirvana olmuş. Kuru ciltli biri olarak özenerek baktım.

Bu lanolin yumuşaklığı olayı ilginç. Mwf yi denemedim ama gelirse listemde. Haslinger koyunda da var bu olay. Yüz bir anda pamuklaşıyor. Tabi bu artizan gibi değil. Bunda koku dahil hepsi bir arada olmuş resmen.
Emeğinize sağlık güzel tıraşlarınız olsun
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6