Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Kent BLK8 Pure Silvertip fırça
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamlar.
Öncelikle şimdiye forumda Kent fırçalarıyla ilgili yorum olmayışını hayretle karşıladım.Göremediysem kusura bakmayın.Firma 1777 de kurulmuş dünyanın ilk ticari fırça ve tarak üretimi yapan fabrika demeyelim de,atölyesi.
Porsuk fırçaları pure silver dedikleri, bu alemin mihenk taşı olmuş.Buradaki pure, silvertipin de pure'u -safı-anlamındaymış. Bir fırçanın yumuşaklığı bu fırçayla ölçülüyor gibi bir şey.
Fırçanın kendisi kadar ünlü bir tarafı da kutusu.Sırf kutusu için alanlar varmış yabancı forumlarda söylenenlere bakarsak.Hakikaten ikon bir şey.Silindirik kırmızı suni deri,içinde açıyorsunuz assolist gibi arz-ı endam ediyor.Forumda daha önce fırça kutularıyla ilgili tenkitleri okumuştum.Şimdi anlıyorum.Faraza Simpson atölyesini kurmuş,sıra kutuya gelmiş Kent'i görmüş yok birader bu heriflerden iyisi yapılmaz,koyun karton kutuya gitsin!!!
Benim aldığım BLK8 23 mm knot -ölçtüm evet 23- 57 mm loftu var.Sap hakikaten bir ekol ergonominin sonu harika.Gelelim kullanıma,beklendiği gibi 20-25 çevrimde köpük canavarı,lakin fırçanın seveni olduğu kadar nefret edenin de  olmasına sebeb omurga diye bir şey yok.Sanki minik chinchilla kedim Süreyya o şahane tüyleriyle yüzümde dolaşıyor.
Seveni yüzümü melekler okşuyor derken sevmeyeni yahu tıraş köpüğü alır sürerim yüzüme,nerede bunun fırçalığı, masajı..Ben bu güzellikten mahrum olmamak için bir çözüm buldum.Önden haram hayvanın ! fırçasıyla -Semogue SOC-iyice fırçalıyor,duruluyor,sonra gelsin melekler..
Özetle,kendilerince fırçaların Rolls Royce'u olarak nitelenen bu şeyi keşke bilmeseydim,geçinip gidiyorduk.Şimdi abisi BLK12 yi de almak zorundayım.
Saygılar.196wj8.jpgixte1c.jpg1547sci.jpg
Güzel günlerde kullanın.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
"Öncelikle şimdiye forumda Kent fırçalarıyla ilgili yorum olmayışını hayretle karşıladım"
Sasıracak birsey yok, Tanısma baslıgınızda fark yaratacagımı dusunuyorum demistiniz, İlk haftadan basladınız iste ne mutlu bizlere.

Kent icin ayrı konu acılmamıs ama sohbetlerimiz arasında adı sıkca gecen fırcalardandır. Sahsen birkac yerde allık fırcası kıvamında kent diye bahsettigimi cok iyi hatırlıyorum. Backbone'suz yumusak fırca severler icin harika fırcalardır. Sunumundan prestijine kalite urunlerdir.
Gunumuzde gerek uzak dogudan ureticilerin, gerekse yeni artisian fırca markalarının cıkısı ile, kent gibi markalar kucuk ve uzun tarzda loftları ile biraz klasik cizgide kaldılar. Ulkemizde de kurların yukselisi ile f/p oranları en azından bizler icin biraz dustu.

Guzel inceleme ve katkılarınız icin tesekkur ederiz. Saygılar
@süreyya komşum incelemeniz için teşekkür ederim .
Elinize, Emeğinize sağlık.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Emeğinize sağlık komşum, teşekkür eder, devamını beklerizWink))
İnceleme için teşekkürler, omurga yoksa gerek yok Smile
Bu Kent fırçalara kraliyet arması konulmasının hikayesi nedir ? Bir bilen var mı ?
(01/02/2018, Saat: 23:23)protti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu Kent fırçalara kraliyet arması konulmasının hikayesi nedir ? Bir bilen var mı ?

Komsum bu birlesik krallıkta bir gelenek gibi birsey. Kraliyet ailesinden birisi bir dukkandan alısveris yaparsa, dukkan sahibi boyle bir amblem kullanıyor hani biz krallara hizmet verdik hesabı. Konuyu daha iyi bilen komsularım vardır, veya kent firmasındaki amblem bahsettigim mevzu yuzundenmi orasını tam bilmiyorum.
(01/02/2018, Saat: 23:42)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komsum bu birlesik krallıkta bir gelenek gibi birsey. Kraliyet ailesinden birisi bir dukkandan alısveris yaparsa, dukkan sahibi boyle bir amblem kullanıyor hani biz krallara hizmet verdik hesabı. Konuyu daha iyi bilen komsularım vardır, veya kent firmasındaki amblem bahsettigim mevzu yuzundenmi orasını tam bilmiyorum.

Tuhaf adamlar vesselam Huh
Sayfalar: 1 2