Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Porsuk Kılı Tıraş Fırçalarının Temizliği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
(14/03/2013, Saat: 01:29)tamer26 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar peki tıraş olduktan sonra porsuk fırçaları nasıl kurutuyorsunuz? Ben soğuk suya tutup üzerinde kalan köpüğü sıkıyorum, sonra baş parmağım ve işaret parmağımla sıkarak fazla suyunu alıyorum. Birazda sallayıp standına asıyorum. Fakat daha önce biraz bilinçsizce sıkmış olucam ki knot saptan ayrıldı. Biraz nazik davranmak gerektiğini geçte olsa keşfettim. Sallarken knot yine ayrılacak diye korkuyorum, sallamadan o fazla suyunu almadan direk asarak kurutsam olur mu? Yanlış birşey yapıyor muyum diye düşünüyorum sürekli. Sizin yönteminiz nedir?

Fazla suyu akıtmadan kuruyacağını sanmıyorum,suyu içinde hapsediyor desem abartı olmaz.
domuz yada porsuk,duruladıktan sonra en son nazik şekilde havluyla kurulamak iyi olur.
süper/silvertip ise dahada özen göstermek gerek yuvarlak hareketle havluya sürterek kurulamaktan kaçının
Öneriler için teşekkürler arkadaşlar. Herşey nazik davranmakta bitiyor sanırım Smile
Fırça standı şart oldu Wink
Yeni aldığım FS 24mm finest porsuk fırçanın içinden kısa bir kullanma talimatı çıktı. Periyodik olarak mild borax solusyonuyla yıkanması öneriliyor, küfü engellemek için.

Bu şart mıdır? Boraks solusyonu nasıl temin edilir?

Selamlar,
Komşum öncelikle Güle güle kullanın.
Eğer fırçanızı nemli bir yerde bırakmadan, düzenli olarak kurutursanız ve rotasyonda bir fırçanız daha olur ve ikisininde kurumasına ve dinlenmesi imkan verirseniz küflenme olacağını zannetmiyorum.

Forumda okuduğum konularda ve dost sohbetlerinde kimse böyle bir muhabbetten bahsetmedi. Wink
Talimatı da paylaşayım

ha2y3e9a.jpg


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Fırça konularında bolca bakım tavsiyeleri geçiyor.
Rotasyonlu kullanma imkanı yoksa fırçayı bol suyla durulayıp daima baş aşağı kurutun.
Borax şart değil,bulaşık deterjanıyla yıkayıp,kurutun kaldırın.Fırçalarımda şu ana kadar küf vs olmadı.İstanbul gibi rutubet ve garabet şehirde yaşamama rağmen sorun yok.
(18/01/2014, Saat: 19:56)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Fırça konularında bolca bakım tavsiyeleri geçiyor.
Rotasyonlu kullanma imkanı yoksa fırçayı bol suyla durulayıp daima baş aşağı kurutun.
Borax şart değil,bulaşık deterjanıyla yıkayıp,kurutun kaldırın.Fırçalarımda şu ana kadar küf vs olmadı.İstanbul gibi rutubet ve garabet şehirde yaşamama rağmen sorun yok.

Deterjanın ham maddesi zaten borax. Bulaşık deterjani en iyi vw kolay ulaşılabilir çözüm. Rotasyon ve baş Aşağı kurutma şart değil.
@onur98 hocam yanlış anlamazsınız porsuk kılı suyu iyi tutan bir kıl çeşidi olduğundan ve bristle a oranla daha ince bir kıl yapısına sahip bu nedenle knotta daha çok kıl barındırır yani sizde daha iyi bilirsiniz ki daha çok kıl daha çok su demektir.
Traş sonrası silkelenen ve nemli kalan firçadaki su molekülleri vs herneyse eğer baş aşağı asıldığı zaman g kuvveti etkisiyle firçadaki kılların ucuna doğru inecektir ve bu sayede hava ile temas imkanı arttığından daha hızlı ve sağlıklı bir kuruma sağlayacaktır.

Ama baş aşağı şart değil dediniz lakin normal kurutmada ise su fırçada knota yakalaşacaktır ve oradaki yoğun kıl yapısından dolayı kuruma daha zor ve uzun sürede olacaktır. Bu da uzun vadede fırçamızın ömrüne etki edecektir. Benim şahsi kanaatim bu yöndedir.

Ama tabiki büyük üstadlar bu konuda muhakkak bir fikir beyan edeceklerdir.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6