Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: İNCELEME:Sevdiklerinize Kıyın.Dalvey Super Badger Tıraş Fırçası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
wrxemv.jpg

Sevdiklerinize kıyın,hem de en çok sevdiklerinize.

Yeni Ekonomi Devri Dünya üzerinde parladığında Cisco;Silikon Vadisinin gözbebeklerinden biriydi.Ekonomi habercilerine göre herşeyi doğru yapıyordu:Müşteriye yönelik durum tespiti iyiydi,stratejisi kusursuzdu,edinimlerde büyük beceri sergiliyordu,benzersiz şirket kültürü ve karizmatik bir CEO'su vardı.Mart 2000'de Cisco dünyanın en değerli şirketiydi.

Bir sonraki yıl Cisco hisseleri %80 oranında değer kaybettiğinde,şirketi tam aksiyle suçlayan aynı ekonomi yazarlarıydı:Müşteriye yönelik durum tespiti kötüydü,stratejisi bulanıktı,edinimlerde beceriksizdi,atıl bir şirket kültürü ve renksiz bir CEO'su vardı.Oysa şirketin ne stratejisi ne de CEO'su değişmişti.Talep düşmüştü - ama bunun Cisco'yla bir alakası yoktu.

Psikolog Edward Lee Thorndike hale etkisini keşfettiğinde Cisco'nun durumunu bilemezdi elbette.Ama bildiği birşey vardı,o da; bir unsurdan yola çıkıp bütünü olumlu algılama becerimiz muhteşemdi.En çok aşık olanların bildiği bu duygu,gözümüzü kör ediyor,en yakın dostlarımızın ''crazy eyes'' dediği yeni sevgilimizin düpedüz delice hareketleri,tatlı kaçıklıklar olarak gözüküyordu gözümüze.Tam tersi ''horn etkisi'' olan -bir tek olumsuzluktan yola çıkıp bütünü olumsuz görme- bu etki en çok güzellikte karşımıza çıkıyor.Güzel ya da yakışıklı insanların kariyer basamaklarını size göre daha hızlı tırmanmasının nedeni budur.Evet,evet size göre,bana göre olacak hali yok ya Smile

Reklam sektörü hale etkisini çok iyi bilir.Bunun için reklam panolarında o kadar çok ünlü bize gülümser.Kıvanç Tatlıtuğ içecek uzmanı mıdır mesela,ya da Burak Özçivit gerçekten o şampuanı mı kullanıyordur? Bilemiyoruz,hoş iyi ki bilmiyorsunuz.Bknz.http://www.geltir.com/showthread.php?tid=8744

Hale etkisi ekonomistlerin,kariyer uzmanlarının,öğretmenlerin kafasını karıştırdığı gibi bizim de bakışımızı bulandırıyor.Öyle ki bir ürünü beğendiniz diye o firmanın neden bütün ürünleri iyi olsun ki?

Bugün hep birlikte adını meleklerin kafalarındaki haleden alan etkiyi Dalvey Super badger fırçaya uyarlayacağız.Bu fırça melek mi yoksa melek yüzlü şeytan mı? Smile

İncelemeye başlamadan önce Dalvey'in Singature serisi enfes fırçasının incelemesinin okunmasını faydalı buluyorum.Bknz. http://www.geltir.com/showthread.php?tid=8764

2mee49i.jpg

Bundan sonra size ''İlk görüşte aşk nedir?'' derlerse bu resmi gösterirsiniz.Aşık olmamak kolay da değildi hani.Tıraş dünyasında böyle bir kutu yok mesela,mücevher alsan böyle kutuyla gelmeli.İçinde çok değerli birşey var diyor insana,bak diyor çok kıymetli,onun için böyle bir kutuda.

16awl8k.jpg

24mm knot,34 mm handle çapı ve 105 mm toplam uzunluk ile ele güzel oturan ivory handle tasarımı ile göz kamaştırıyor.Sap altındaki damga ile şıklığı zirveye taşıyan bu fıstık handle ortasındaki dalvey halkası ile gözlerinize keyif banyosu yaptırıyor.

vrejy8.jpg

26 dolarlık fiyatı göz önüne alındığında sadece bu handle'a o para verilirdi.Bana kalsa kutuya da o parayı verirdim. Smile Ünlü markaların poşet ve kutularının neden 30-50 lira arasında bir fiyata satıldığını - ki bazı üst düzey ürünlerde kutunun fiyatı bambaşka seviyelere çıkabilir- artık biliyorsunuz.

j90vuq.jpg

Koku kıl kalitesine geldiğinde ise aşk bitiyor.Aşkın ömrü gerçekten 3 yıl belkide.Zamanla azalıyor mu bilmiyorum ama bildiğim daha iyi bir kıl kalitesi beklediğim.Elbette ki bir silvertip yumuşaklığı beklemedim hiç ama özene bezene yaptığım incelemelerden sonra,tek kelime üzdü.İlk temizlik ve kullanımlardan sonra daha yumuşak forma giriyor ne mutlu ki.Düğüm uçurma seçeneği ise her zaman elinizin altında.Sevmediniz mi,vurun gitsin kellesini. Smile

İşte böyle dostlar,sevdiklerinize kıyın,hem de en çok sevdiklerinize.Hale etkisine ne derece maruz kaldığınızı görme anlamında iyi gelir.Öne çıkan özellikleri bir yana bırakın,onları çıkardığınızda herşey daha berrak gelecektir.Dünya çapında orkestralar,adayları bir perdenin ardında çaldırarak yaparlar bunu.Tamam belki gözünüzü kapatarak tıraş olamazsınız ama.Ya da olabilir misiniz? Bir sonraki incelemizde Artizanları Masaya yatırdık:Uncle Martin'den Mike's'a ,Faena'dan Phoenix'e Smile

Bol köpüklü,keyifli tıraşlar dilerim.Kusurumuz olduysa affola!

Köpük fotoları mı?Yakında Smile
@ahraz canercim klavyene sağlık çok güzel inceleme . Yeni knot gelsin tez zamanda uçuracağım . Hani bir insanın yüzüne işkence yapmak istersek elde hazır da bulunsun diyorum da sapı ergonomisi şahane .
Yakında başka inceleme hımmmm fırtına öncesi sessizlik kayıkları sıkı bağlayalım
Canerim eline saglık kardesim. Dalvey manyagı yaptın bizi. Sunum sap vs. 10 numero fırca.
Aklım karıstı bu bizim de İSC olarak aldıgımız fırcamı, yoksa onun ust modeli olanmı. Bizdekilerin loftu 20mm gibi.

Bu arada Cisco ve Alcatel den o zamanlar ozellikle buyuk caplı network ve telekominikasyon alanlarında rol calan, pazar paylarını tırtıklıyan, o zaman cogu insanın bilmedigi, ama outsource yapmadan tum urunlerini kendi capında ureten Huawei firmasıydı. Simdi cogumuz cep telefonlarından vs. biliyoruz ama kurumsal network alanında cok onceden vardı ve kuvvetli geliyordu.
Okudukça ben üzüldüm, o derece güzel görünüyor ki kesin alırdım karşıma çıksaydı bir yerlerde.
İncelemeye gelirsek , bir tarz oluşturdunuz komşum kendinize, artık sadece biz iştahlı okuyucuyu doyurmak için değil kendinize karşı da yükümlülük altında hissedeceksiniz kendinizi yeni yazılar yazmakta, aksi bu yeteneği israf etmek olur uyarıyorum Smile Şu köşe yazıları fikrini düşünün , ürün incelemesi olmasa bile haftada / ayda bir okuyalım sizi, havadan sudan yazsanız bile olur.
İnceleme için teşekkürler, yine keyifle okunan bir inceleme olmuş.
Fırça sırf şıklığı için alınır ama kıl kalitesi de iyi olsaymış süper olurdu, ama belki o zaman fiyat artardı.
@ahraz Caner üstadım, inceleme için çok teşekkür ederim. Yine kendi tarzında enfes bir yazı, fırça deneyimime gelince, kutusu ve sapı kaliteli fakat super badger kılları maalesef pure ayarında..Artizan sabun incelemeni de heyecanla bekliyorum şimdiden kolay gelsin.
@ahraz hocam nerden nereye bağlamışsınız. Çemberi iyi kapatıyorsunuz (bir yazım tekniğidir)

Elinize sağlık. Yine harika
Gercekten çok güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık komşum
@ahraz,Caner Hocam keyifle okudum elinize sağlık.
@ahraz üstad yazı çok erken bitti Sad gönlünüze sağlık. Evet sizin ayrı bir köşeniz olsun, siz yazdıkça keyif alın biz okudukça.
Sayfalar: 1 2